Kako biljka krastavac na otvorenom prostoru

Svoje povrće – to je ogromna pomoć u poljoprivredi. Ako vas zanima pitanje kako biljka krastavac na otvorenom prostoru, ne žurite sa sjetvom kultura. Krastavac — теплолюбивое biljka, strah od noćnih mrazeva, a od hladnog zalijevanje kod njih razviti bolest. Uzgoj povrća, počinje s izborom tla, vrste, vrijeme od godinu dana. Sadnja ove kulture zahtijeva od vrtlara strpljenja, znanja trikove i karakteristike biljke.

Što sorte krastavaca bolje saditi na otvorenom prostoru

Za uzgajališta prikladniji smatraju hibridne sorte povrća (na jastučić stoji oznaka F1). Krastavci s takvim sjeme brže mladica, bolje stranooplodnog, daju dobru žetvu. Za sadnju su najbolje tri godine starosti sjemena kulture. Oni se razvijaju sporije, ali čine više cvjetača, poznati po bogatoj урожайностью. Biljke rastu otporni na bolesti. Najbolje sorte povrća za sadnju na otvorenom prostoru:

 • Natjecatelj;
 • Univerzalni;
 • Cascade;
 • Алтайский;
 • Dalekog istoka;
 • Ruski ukus;
 • Vođa;
 • Ярмарочный krastavac;
 • Антошка;
 • Омелько;
 • Бригантина;
 • Prekrasno.

Kada se biljka krastavac sjeme

Čovjek u životu krastavac sjemena na otvorenom prostoru

Najbolje vrijeme za высевания kulture – kad je stalan vrijeme, среднедневная temperatura zraka +25C°, noćni neće pasti ispod +10C°. Prema narodne znakom, mi osjećamo sigurni, povrća siju na Yuri — 6. svibnja. Rane sorte krastavaca, kao što su Konkurencija, Svestran, Алтайский sadi do sredine posljednjeg proljetnog mjeseca. Najbolje vrijeme za sadnju krastavaca kasnog sazrijevanja (Антошка, Емеля, Prekrasno) — kraj proljeća, lipanj.

Kako pripremiti tlo za sadnju krastavaca

Kada je gornji sloj zemlje dobro zagrijava se i brinuti za sličnost kultura ne moraju, krećemo na uzgoj povrća. Za ukrcaj nije donio vam neugodnih iznenađenja, iskoristite savjete kandidata s/g znanosti Октябрины Ганичкиной. Za uzgoj krastavaca odaberite u vrtu prostran, dobro osvijetljeni, zaštićen od vjetra i удобренное gnojivom mjesto.

Da se zemlja dobro rezervacija, перекопайте i разрыхлите ga. Огуречную slijetanje stavite na tome mjestu vrta, gdje je prije toga su rasli, paradajz, zelje, povrće ili mahunarke (osim graha). Ova kultura ne voli sjemenki prethodnika. Krastavci sadi sjemenkama ili рассадой ravno u otvorenom prostoru. Slijetanje zalijevati toplom vodom. Pod razumnom агротехнике, možete dobiti dobru klijavost kulture.

Obrada sjemena, čuvanje i gnojidbe

Дачник brine za usađene u otvorenom prostoru krastavac

Prije sadnje potopiti materijal na 10 sati do oteklina. Za osiguranje izmiješati набухшие sjemenke sa suhim, a zatim nastavite na посеву. Slikano (prerađena) sjeme se sije bez prethodnog namakanja u vodi. Kada je kultura прорастет, početi redovito nokte brkove, da oni nisu odabranih jela od plodova biljke. Поливайте krastavci, pazeći da voda ne dodiruje lišća. Za dobru žetvu osigurajte kulturu povoljnim uvjetima, dovoljne količine hrane.

Hraniti krastavci – jedan od najtežih zadataka, koji stalno moraju riješiti vrtlari kada kultiviranje ove kulture. Prvi подкорму biljke provesti kroz 2 tjedna nakon sadnje, drugi — kad će početi oprašivanje, a treći — u razdoblju plodonošenja. Prskanje provesti u sunčano, безветренный dan. Optimalni period obrade biljke, jutro ili večer. Koristite gnojivo na osnovi superfosfat. Proces krastavci, pazeći da ne oštetite всходы, плодоносный cvijet i lišće.

Optimalna dubina za sadnju

 • Sije krastavci rupa dubine od 3 do 5 cm, pre политую vodom. Sjeme postavljaju uz ili preko kreveta.
 • Sjetvu zajedno, u sredini povući konop i provode utora na udaljenosti od 15-20 cm jedna od druge dubine 7-9 vidi
 • Ako sijati preko kreveta, između utore činite iste udaljenosti. Sije kulture na udaljenosti od 3-4 cm jedni od drugih, a onda je otvor zatvoren sloj tla 2-3 cm, odozgo vrt krevet мульчируется oblozi.
 • Iskusni vrtlari šupljine čine duboko (10-12 cm), da bi nakon sjetve poklopiti sa staklom ili vanjskim slojem za poticanje pojave prvih klijanja i zaštite ih od mraza.

Priprema za presađivanje sadnica u zemlju

Žena sijati krastavac na otvorenom prostoru

 • Prije nego što se saditi povrće, pripremite čaše. To će kulturu od transplantacije u budućnosti, kao i krastavci ga nose izuzetno loše.
 • Kapacitet ispunite tlu, prelijte toplim slaba otopinom калиевой soli (марганцовка).
 • Nakon što je trajna oko 30 minuta. ostvarite sjetva sjemena. U svaku posudu углубите jedno zrno, pre čineći mala rupa u sredini. Dubina rupe – oko 1,5 pogledajte Sjeme ima stan.
 • Zatim засыпьте prosijan tla, оросите toplom vodom. Za zadržavanje vlage posudu stavite na stalni korito, прикройте vrtnom filmom.
 • Posudu stavite u toplo, dobro osvijetljeni prostor, čekajte da se pojavi klijanja. Za ovaj veliki staklenik ili prag.
 • Navijanjem i zalijevanje — preduvjeti za dobru всхожести sjemena.

Budući da formiranje kulture događa u staklenicima, potrebno je ojačati – postupno naviknuti na prirodne uvjete: zrak, sunčeva svjetlost, na nižim temperaturama. Za to, kod kuće otvarati otvore ili izvaditi sadnice dan na balkon. Vrijeme njegova boravka na svježem zraku postupno povećavajte. Pri uzgoju kultura u staklenicima, za jačanje biljke otvara film.

U kvalitetu sadnica debele, čvrste stabljike, lišće guste zelene nijanse. Samo u tom obliku ona bila spremna za presađivanje u otvorenom prostoru. Ako sadnica slabe korijene i veliki listovi, a zatim smanjite joj zalijevanje. Ne žurite saksiju kulturu, неокрепшее biljka propada. Video-materijal u nastavku pomoći će vam pripremiti sadnice krastavaca prije transplantacije u otvorenom prostoru.

Video savjeti o uzgoju krastavaca

Понравилась статья? Поделиться с друзьями:
Добавить комментарий

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: