Formiranje krastavaca na otvorenom tlu

Krastavac — hirovita biljka, za koju je glavni uvjet je briga, svjež zrak i dobra tlo. Огуречные grmlje sami nisu u mogućnosti osigurati завязи hranjivim tvarima, jer ove biljke ne razlikuju jak korijenski sustav. S tim u vezi treba izvršiti formiranje огуречной kreveta.

Kako pravilno oblikovati krastavci

Da огуречные grmlje pravilno razvijao, nije ugovoreno infekcije i donosili dobru žetvu, obavezno treba provesti takav postupak, kao što je formiranje krastavaca na otvorenom tlu. Ova mjera je potrebna, ona utječe kako na kvalitetu, tako i na broj plodova. Za pravilno formiranje krastavca grma, trebate se pridržavati određenih preporuka:

 • koristite наточенные oštrice (nož ili škare), da ne sme da povredi osjetljiva biljka;
 • ako na stabljici su nastali puno praznih завязей, treba samo подсушить tlo.

Podvezica mladih sadnica na otvorenom tlu

Podvezica krastavaca na otvorenom tlu

Mnogi огородники često pitaju pitanjem kako pravilno подвязывать krastavac na otvorenom tlu, i zašto je potrebna takva manipulacija? Plodnost biljke zavisi direktno od podvezica. Važno joj je vrijeme da вьющийся grm aktivno se uvukao gore. Podvezica u kreveta, kao i u staklenicima će značajno povećati količinu povrća. Postoji nekoliko načina kako pravilno подвязать krastavac na krevetima:

 • Vodoravni. Je formiranje krastavaca na otvorenom tlu, pogodan za vrtlara-početnike. Pri tome treba:
  • uzeti dugi štap i produbiti svoje;
  • napetost između uže;
  • uredno poslati stabljike mladog krastavca do donjeg niz užad;
  • biljka sjeme mora na udaljenosti od oko 10 – 15 cm jedni od drugih.
 • Okomito ili hibridni. Ova opcija također počinje s dvije džamije. Dalje trajala uže, na koju po cijeloj dužini pričvršćene trake od tkanine. Donji kraj pri tome se mora uhvatiti krastavac stabljike.
 • Mreža za krastavce. Biljke je potrebno spojiti na posebni dodaci (rešetku). U noći zatvori укрывным materijal.

Прищипка krastavaca na otvorenom polju bez подвязи

Tijekom sazrijevanja biljke, mnogi огородники ne znaju treba li прищипывать krastavac na otvorenom tlu. Proces прищипывания na otvorenom prostoru, u pravilu, ovisi o tome koliko su zasađene плетистые sorte. Za kratke огуречных grmlja takav postupak nije potrebna, jer ona nema nikakvog posebnog utjecaja na prinos. Прищипка je potrebno za njegu duge sortama.

Kada se uzgaja biljka treba dati priliku da se pravilno rasporediti obroke. Kada počnu rasti cvijeće, sve korisne tvari idu im. Najvažnije pri tom ostaje središnje stabljike. U bočnih izbojaka u pitanju samo malu količinu hranjivih elemenata. Dakle, prinos plodova uvelike smanjena. Kako bi se osiguralo distribuciju hrane i treba ukloniti пустоцветы, da se onda formira ženski завязи, sposobni самоопыляться. Korak po korak uputstvo toga, kada прищипывать krastavci:

 • ako je biljka je dostigao visinu jednog metra, možete početi отщипывать vrh;
 • pri tom bočni отростки trebaju biti 50 cm i imati 2 reda;
 • ako nema podvezica, na osnovi ростке je potrebno da se uništi točku rasta nakon svakog četvrtog lista, na bočnim – nakon drugog.

Пикировка mladi izbojci krastavaca

Drugi načini formiranja krastavaca na krevetima

Огуречные grmlje se može ostaviti na miru za njihov prirodni rast i omogućiti im ići kamo žele, ali to će biti vrlo neugodno. Ako je ljeto kišno i vlažna, огуречные oštetiti stabljike i truli od vlage, plodovi pri tome se pogoršati. Stoga je potrebno подвязывать biljke. Za formiranje krastavci trebaju biti u skladu s udaljenosti ne manje od pola metra. Osim toga, postoje i drugi načini za učinkovito uzgoj voća:

 1. Na kabelu. Potrebno je kod svake biljke ukloniti bočni izdanci, da se formira samo jedna stabljika i povezati konce.
 2. Najspektakularniji način podvezice postoji rešetka. Ovu posebnu rešetku treba postaviti na drvene police i staviti na njemu bič. Da krastavci na шпалере dobro плодоносили, uklonite biljka ima donje mladice.
 3. Пасынкование krastavaca. Обламывать izdanci treba pažljivo, pazeći da ne oštetiti biljke. Пасынковать treba samo one mladice koje je porast od više od 6 centimetara.

Video: kako se formira krastavac na otvorenom tlu

Dobru žetvu i učinkovito uzgoj krastavaca je potrebna temeljita njega, zalijevanje i pravilno odabrano mjesto za slijetanje. Da bi pravilno formira огуречную zonu, novak овощеводу treba koristiti savjete i programima sadnju iskusnih vrtlara. O tome koje su mogućnosti formiranja krastavaca na otvorenom tlu, možete saznati ako pogledate detaljne видеоинструкцию.

Kao подвязывать krastavac na otvorenom tlu, u slučaju da

Kada i kako прищипывать krastavci

Formiranje krastavaca na otvorenom tlu, na rešetki

Понравилась статья? Поделиться с друзьями:
Добавить комментарий

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: