Roditeljska kontrola na računalu

U ogromnom i zbunjujuće wide webu interneta možete pronaći sve, i korisno i štetno, posebno za svijest djeteta. Ako želite zaštititi svoje dijete od bilo koje informacije, onda razmišljamo o instalaciji posebnog softvera za ostvarivanje svojih ciljeva. Pogledajmo kako blokirati web-mjesta sa sadržajem za odrasle, kako staviti roditeljska kontrola na internet.

Kako ograničiti pristup internetu djetetu

Tata izvlači dječaka od laptopa

Da bi roditeljska kontrola na računalu, možete instalirati poseban program ili iskoristiti postavke sustava Windows. Za početak, morate kreirati novi korisnički račun za vaše dijete. Zatim na control Panel postaviti i «roditeljske kontrole». U njemu možete odabrati tri mjere zaštite za odabranog korisnika: ograničenje vremena ispred računala, blokiranje pristupa web-mjestima, zabrana pokretanja unaprijed igara. Tako možete blokirati rad određenih aplikacija na računalu.

Prosječna razina zaštite propisuje sprječavanje pristupa stranicama, gdje se nalaze informacije o droga, oružje, pornografija, нецензурная vokabular. U ručnim postavkama možete odrediti i dodatne kriterije za filtriranje web stranice, na primjer, dostupnost informacija o alkohol, kockanje, cigarete, ili ukazati na stranice na koje se može ići na dijete. Za udobnost možete ograničiti vrijeme za računalom. Mrežaste, podsjeća školski raspored, pomaže da namjestite vrijeme kada dijete može sjediti ispred računala. Za svaki dan u tjednu može biti određen sat.

Najbolji besplatni programi roditeljske kontrole

Mali хлопчик сидить za laptop

Ograničenja standardne postavke mogu biti i do kraja snazi. Možete preuzeti softver, koja je mnogo šira od one, koji se nalaze u Windows. Zahvaljujući ovim programima pristup nekim web-stranica zatvara, putem bilo kojeg preglednika dijete nije otišao na internet (Google Chrome, Opera ili Yandex-preglednik). Takav program ima široki spektar mogućnosti. Dodatno podesiti roditeljsku kontrolu na računalo će vam postavke anti-virus programima, na primjer, Kaspersky Internet Security ili Avast.

«КиберМама» ne prati sadržaj internet resursa: za softver nema razlike stranice o operu ili cigarete. Međutim, s pomoću programa možete postaviti vrijeme na internetu. U «КиберМаме» postoje dva načina: «dijete» i «otac». Za ulazak u prvi, morate unijeti lozinku. Baš se postavljaju sva ograničenja za drugi način. Kada je za vrijeme rada na PC-u je gotova, otac može da unesete lozinku da biste nastavili sjediti na internetu. Ograničenje vremena će pratiti proces učenja: dijete neće omesti radi domaću zadaću.

KinderGate Parental Control – zgodan primjer programa koji koriste roditelji kuće, postavljaju stolice javnim mjestima. Na primjer, mnoge dječje knjižnice staviti ga na svoj PC. Program ne samo da ograničava pristup određenim internet-resursima, ali i blokira kontekstualno oglašavanje, što je mnogo puta poboljšava, olakšava korištenje web stranice. Nedostatak je u tome što u njoj nema mogućnosti konfigurirati neke račune i prebacivati se između njih. Vratiti puni pristup internetu, potrebno je izaći iz programa ili ga ukloniti u potpunosti.

ChildWebGuardian Pro ne samo da blokira malware resurse, ali i obavještava roditelje na mail, kada se događa nešto sumnjivo. Pomoću ovog programa možete daljinski pratiti ono što se događa na zaslonu kod djeteta, pa čak i upravljati. Program vam omogućuje da postavite vrijeme rada RAČUNALA, dozvolu za pokretanje određenih programa. Prednost programa je u tome da je ona automatski blokira ne samo stranice, ali i poruke na društvenim mrežama, sadrže psovke ili недетский sadržaja.

Mipko Personal Monitor ne postavlja ograničenja, a samo daje puno pravo kontrolirati dijete, njegovu aktivnost uređaja. Ovaj program je potpuno nevidljiv za njih, tako da neće izazvati sumnje kod korisnika, ali to će se okupiti sve potrebne informacije: počevši od toga na kojim stranicama se sjedi, završava s onim što je on nosio, dok je sjedio ispred ekrana. Program pohranjuje cijelu povijest pretraživanja, presreće poruke iz svih društvenih mreža prati sve tipke. Ona čini uzorci i fotografije na web-kameru.

Roditeljska kontrola na računalu savršen program za «Cenzurira Internet». U postavkama možete stvoriti «bijele» i «crne» liste web stranice. Drugi su, očito, bit će blokirani program. Zaobići filtriranje jednostavno to tako ne ide, isključili program i nemoguće, kao da ga uklonite, morate unijeti lozinku. Uz pomoć ove aplikacije možete ograničiti pristup internet resursima, nakon što je osigurao ga od neželjene informacije.

Kako postaviti roditeljski nadzor na internet

Djevojka s netbook

Provedba ove odluke je jednostavan. Uspostaviti kontrolu nad računalom dijete, prije svega, potrebno je odabrati program koji je došao na duši, instalirajte ga. Zatim završite s tim u postavkama i označite ono što smatrate da je štetno za dijete. Međutim, ne zaboravite da je zabranjeno voće je slatko. Bolje objasniti djetetu da je droga, kakve posljedice mogu biti u slučajnih spolnih veza i zašto ne treba piti ili pušiti, nego samo sakriti od njega informacije o tome.

Kako onemogućiti roditeljska kontrola

Osim windows će zaobići roditeljska kontrola na internetu i bilo koji drugi operativni sustav, na primjer, Linex ili Ubuntu. Hack programa ponekad može čak i kroz postavke sustava Windows. Prevariti filteri će proxy server. Međutim ukloniti programe s računala moguće je samo uz pomoć posebnih alata. Običan školarac, ne zanima djelovanje takvih atributa, neće se instalirati računi za ukidanje ograničenja. Više informacija o tome kako onemogućiti roditeljska kontrola na vašem računalu, pogledajte video:

Video: kako se prilagoditi na антивирусе Kaspersky Roditeljska kontrola

Понравилась статья? Поделиться с друзьями:
Добавить комментарий

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: