Vraćanje podataka s tvrdog diska i nakon formatiranja

Ne samo da je brz, ali čak i potpuno formatiranje memorije stvara dojam da koristite izbrisane podatke je nemoguće. Tako izgleda situacija za običnog korisnika, koji smatra da je oblikovanje konačni i nepovratni proces, međutim, to nije tako. Saznajte kako vratiti izgubljene podatke.

Što se događa hard disk data recovery

1

Obrisati podatke s HDD-može, ali rad standardnih oblikovanja za to nije dovoljno. Postupak koji se obavlja sredstvima operativni sustav ili posebnu niske razine komunalnih usluga, briše podatke samo formalno. Budući da podaci o tome gdje se datoteke koje se nalaze pohranjene u posebnoj tablici na početku particije, program uklanja informacije o dostupnosti datoteke. Na kraju drive izgleda čisto za većinu programa, pa se postavlja pitanje, kako vratiti formatiran disk.

Često nije bitno, postoji li u određenom sektoru fizičke tragove podataka, ili ne. Ako snimljeni nije navedeno u datotečnom sustavu, onda preko njega lako zapisati novi podaci. Brisanje svih tragova snimljenih datoteka i njihovih fragmenata zahtijeva primjenu sofisticirani softver i ne mijenja performanse u высокоуровневых operacijskim sustavima. Potpuno formatirati hard disk kod kuće vrlo je teško – kao što je slučajno i namjerno.

Možda vratiti izbrisane datoteke nakon formatiranja

S obzirom na prirodu rada operacijskih sustava Windows, može se reći da je vraćanje podliježe bilo formatiran disk koji ne narušavaju fizički, ili ne snimili informacije ponovo. Navedeni uvjet izuzetno je važno: ne možete snimati novi podatke na HDD-u ili vanjski medij (USB usb stick) i ako nije posebno proveli oblikovanje. Sustav označava brisanja datoteka i snimanje može se pojaviti na vrhu njih. Vraćanje datoteka s pogona tvrdog diska provesti bez odgode.

Djelomično prepiši mapa i datoteka na disku će dovesti do nepredvidivih posljedica. Možete vratiti podatke, ali većina ih se ispostavi se čitati, budući da je operativni sustav može slati datoteke fragmenti u različite dijelove fizičkog medija. Nijedan softver ne može dopuniti nedostaju podaci – uz rijetke iznimke:

  • tekstualne datoteke lako vraćaju u celini;
  • nema podataka na slikovnim datotekama može mijenjati prazna (bijela) parcele;
  • glazba i video mogu djelomično teći, ali s preprekama ili razmakom.

Vraćanje podataka s tvrdog diska i nakon formatiranja poželjno provesti odmah nakon otkrivanja činjenice neovlašteno brisanje datoteka. Zapamtite da ponovo instalirati operacijski sustav u većini slučajeva dovesti do prepisivanja i konačni gubitak važnih podataka na disku. Izgubiti podatke možete i onda, kada je oblikovanje provedeno s pomoću specijaliziranih alata, prisilno перезаписывающих fizičke sektore. Jedan segment medija ne može sadržavati dok su fragmenti starih i novih datoteka.

2

Program za vraćanje izbrisanih datoteka

Ispravan hard disk, snimljene slike i videozapise drugih vrijednih podataka se vrši pomoću zasebnog klase programa. Takvi programi se otvaraju pristup tzv RAW informacija – фрагментам i cijela datoteka na fizičkom mediju koji se ne odnose na tablici odjeljka nije vidljiv za OS. Osim pristup može biti proizveden i oporavak podataka nakon formatiranja hard diska.

Mnogi programi ove klase čine popis pronađene «skrivene» datoteke, omogućujući vam da obavljaju pregled. Pojedinac (odabrane ručno) ili sve nalaze se podaci mogu vratiti. Suština rada – u novom obvezujuća informacija na datotečni sustav, kako bi se ona ispravno prikazuje i koristi. Postoji mogućnost vratiti zadanu hijerarhiju сломались veze ili prenijeti ostaci podataka u novu mapu na istom ili nekom drugom lokalnom disku.

Vraćanje podataka s tvrdog diska pomoću R-Studio

Poznata među početnike i napredne korisnike ruska verzija R-Studio će vratiti podatke s tvrdog diska. Funkcionalni programski paket je namijenjen za rad s osobnim računalima i laptopima. Za početak ne treba moćna konfiguracija, ali to može uvelike pomoći da se ubrza proces traženja i vraćanja bajtova. Paket R-Studio je besplatan софтом, ali nudi kompletan set alata za udaljene datoteke ili cijele particije.

4

Oporavak datoteka programom Data Recovery Wizard

Jednostavno vraćanje podataka sa diska koji nije fizički oštećen, možete provesti uz pomoć Data Recovery Wizard. To je besplatan program koji se može skinuti, a početi koristiti bez čitanja složenih instrukcija i мануалов. Za ispravan rad potrebno je da iste informacije ne перезаписывалась novim operacijama sa HDD. Oporavak je moguće, čak i kada je odjeljak bio je formatirana u drugi sustav ili izbrisati.

Program za oporavak podataka s tvrdog diska Handy Recovery

Još jedan plaćeni, ali jednostavan program za takve zadatke – Handy Recovery. Vraćanje podataka s tvrdog diska i nakon formatiranja dostupan pod OS Windows 7 i njegove druge verzije. Glavni prozor programa služi za pregledavanje datoteka i mapa na disku. Istovremeno prikazuju uobičajene plus sve izbrisane datoteke. Vi ćete odmah znati koliko od njih će se vratiti. Vraćanje podataka s tvrdog diska i nakon formatiranja dostupan u sustavima za FAT i NTFS raznim redakcijama.

Video: vraćanje izbrisanih datoteka s tvrdog diska

Понравилась статья? Поделиться с друзьями:
Добавить комментарий

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: