Kao na laptop omogući touchpad

Razloga zašto ne radi touchpad na laptopu, jako puno. Rješavanje problema nije trebalo mnogo vremena. Što je najvažnije, na što treba obratiti pozornost – to je model uređaja. Znajući nju, lako ćete riješiti problem, kako postaviti touchpad na laptopu. U tome će vam pomoći u nastavku.

Kao omogući touchpad na laptopu funkcijske tipke

1

Pojam touchpad se zove ugrađeni touchpad bilo ноута. Premještanjem prsta po površini se događa kontrola kursora na zaslonu. Ako korisnik preferira miša, a zatim senzor moraju uključivati ili isključivati. Dok je na laptop omogući touchpad, ako iznenada je opet potrebno? U većini prijenosnih računala proizvođač ovoj dogovor je tvrtka Sinaptički. Otključavanje bilo koju od njih je vrlo jednostavno. Najčešće je potrebno samo kliknuti posebne tipkovne prečace na tipkovnici.

Jedna od tipki – Fn, a druga zavisi od marke ноута, ali u svakom slučaju ona je preuzet iz niza F1-F12. Na primjer, u prijenosna RAČUNALA HP, koji je Hewlett-Packard, za uključivanje touchpad je istaknut zasebna tipka. Ako takav ne postoji, onda aktivirati senzor može dvostrukim ili dugim pritiskom na gornjem lijevom kutu ploče. Za Асуса to može biti kombinacija Fn + F7, a za Lenovo – Fn + F5. Iako ove marke postoje i druge mogućnosti kombinacije. U tih i drugih poznatih marki ноутов djeluju sljedeće kombinacije tipki:

 • Samsung – Fn + F5;
 • Asus – Fn + F9;
 • Toshiba – Fn + F5;
 • Dell – Fn + F5;
 • Lenovo – Fn + F8;
 • Sony – Fn + F1;
 • Асег – Fn + F7.

Kako postaviti touchpad na laptopu preko BIOS-a

Često je uzrok nastale probleme, kad se ne radi touchpad na laptopu, djeluje jednokratna greška. U tom slučaju ne trebate pokušati uključiti i isključiti ga. Vratiti sve na былому od pomoći uobičajena ponovo, a nije bitno koji operativni sustav ima računalo. Ako ovaj i prethodni savjeti ne pomažu, onda pogledajte još jedan način kako da na laptop omogući touchpad.

Ovdje morate otvoriti sustav komunalnih BIOS-a. Da tamo otići, morate ugasiti laptop, i prilikom pokretanja sustava nekoliko puta pritisnuti određenu tipku. Ona će napisao lijevo dolje uz izraz Enter Setup. To može biti F8, F12, F2 ili Del. Nakon toga, kako se otvara BIOS-a, slijedite ove korake:

 1. Idite na karticu Advanced.
 2. Pomoću strelica odaberite particiju naziv Internal Pointing Device.
 3. Izložiti nasuprot njemu opciju Enabled.
 4. Spremite postavke pritiskom na F10 i potvrdom pomoću Y i Enter.

2

Kao omogući touchpad kroz control panel

Zadnje što se može učiniti kada ne radi senzor na laptop, to otvori u računalo, upravljačka ploča. Ova metoda će vam pomoći kada se touchpad gasi sam od sebe, ako se spojite jednom rukom. U tom slučaju koristite sljedeće upute:

 1. Otvorite izbornik Start, idite na «control Panel».
 2. Na gornjoj desnoj strani okrenite pregled, da se prikazuju male ikone.
 3. Kliknite na «Hardver i zvuk», zatim «Miš», prijeđite na odjeljak «Parametre uređaja».
 4. Isključiti opciju za isključivanje senzora ako ga priključite miša ili jednostavno postavite touchpad na uključen način.

Glavna stvar – ne zaboravite da je primijenite postavke. Ovdje možete postaviti dodirnu pločicu ispod sebe, na primjer, vježba za pomicanje bez зажатия lijevu tipku. Problem može biti u tome što vozač prestali ispunjavati zahtjeve sustava. Tada se na trećem koraku odaberite «device Manager», a zatim koristite lijevu tipku miša: kliknite joj na ime vašeg touchpad i idite na svojstva. Tamo možete napraviti instalaciju ažuriranja upravljačkih programa.

Video: kako omogući dodirnu pločicu na laptop

Понравилась статья? Поделиться с друзьями:
Добавить комментарий

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: