Kako ukloniti mapu Windows old

Svaki korisnik računala suočava s potrebom instalacije nove verzije Виндовс ili ponovo instalirajte stari. Ponekad u sistemskoj particiji se pojavljuje mapa Windows old. To je, obično, ako ne i provesti formatiranje particije pod OS. Mnogi se suočavaju sa problemom da se ne briše mapu koja traje do 10 Gb.

Kako ukloniti Виндовс old čišćenja diska

Postoji nekoliko načina da biste dobili osloboditi od zaostalih datoteka prethodnom SUSTAVU. Jedan od najlakših načina kako ukloniti mapu Windows old – sistemska funkcija «Čišćenje diska». Novak korisnicima računala treba koristiti ovaj metod. Uputstvo za primjenu alata:

 1. Pokrenite izbornik Start, idite na karticu «Svi programi», odaberite «Standard».
 2. Iznutra će vam trebati odjeljak «Usluga», u kojoj se nalazi string «Čišćenje diska». Kliknite na nju lijevom tipkom miša.
 3. Pokrenut će se postupak za skeniranje, koji će izbrisati iz sustava za sve «kante» datoteke.

Treba napomenuti, da je u 10 verziji OS-ova funkcija automatsko i vrši se mjesečno sami. Za vlasnike Виндовс 8.1 ovaj priručnik ne odgovara. Da biste pokrenuli operaciju, potrebno je da kliknete na ekran s pločicama i kroz pretraživanje string pronaći čišćenje diska. Sam sustav pružit će aktivirati ovaj postupak. Vi samo trebate odabrati mjesto na računalu gdje se sprema stari sustav. Još uvijek postoji mogućnost pokretanja ovog alata:

 1. Otvorite eksplorer za datoteke. Desnom tipkom miša kliknite na particiju C.
 2. U izborniku odaberite «Properties».
 3. Pronađite gumb s imenom opcije.
 4. Potvrdite pokretanje postupka.

Logotip operativnog sustava Windows

Kako ukloniti mapu kroz naredbeni redak

Ponekad, koristeći prethodna metoda, moguće da biste dobili osloboditi od svih datoteka, ostaju neke dokumente. Neke od njih zahtijevaju upravnog pristup s punim administratorskim za premještanje u koš za smeće. Datoteku možete izbrisati kroz naredbeni redak, koja je zatvorena za obične korisnike. Srijeda WinPE otvara više mogućnosti. Ovo je još jedan način kako ukloniti mapu Windows old, upute sljedeći:

 1. Pronađite kroz potragu za naredbeni redak (cmd), kliknite desnom tipkom miša, a zatim kliknite pokreni kao administrator.
 2. Dalje kopirajte ovu naredbu bez navodnika «C:\Windows\System32\shutdown.exe /r /o /f /t 0», da biste pokrenuli sustav s potrebnim pravima.
 3. Otvara se poseban izbornik, gdje ćete trebati prebaciti u «Troubleshoot», dalje morate proći na putu «Advanced options -> Command Prompt».
 4. Potreban vam je tim koji će lansirati uklanjanje potrebne mape: rd /s /q «C:\Windows.old».
 5. Kopirajte ovaj kod i nakon nekoliko sekundi postupak će biti završen.

Ikona datoteka mape

Kako ukloniti mapu Виндовс old programom CCleaner

Da biste dobili osloboditi od dokumenata starom SUSTAVU može se third-party aplikacijama. Jedan od najboljih za rad sa datotekama se smatra CCleaner. Preuzimanje komunalnih usluga se vrši besplatno, za uporabu ne trebate kupiti licencu. Upute kako ukloniti mapu Windows old:

 1. Preuzmite i instalirajte CCleaner. Pokrenite program.
 2. Kliknite u lijevom izborniku kliknite na «Čišćenje».
 3. Uklonite kvačicu, osim stavke «Stara instalacija sustava Windows».
 4. Подвертите postupak klikom na «Ok».
 5. Kroz nekoliko minuta da se proces deinstalacije završi.

Ovaj program je dobar ne samo za oslobođenje od starih dokumenata OS, ali i za ukupne skeniranje računala. Na diskovima se stalno ostaju «repovi» od programa, programi, oni se začepljuje registar, onemogućuju rad OS. Kroz odjeljak «Čišćenje» možete dobiti osloboditi od svega «smeće», koji je скопился na winchester. Ako se odlučite za čišćenje registra, onda je nužno prije toga napravite backup», program će zatražiti da to sama injekcijske tretmane. On će morati na slučaj, ako CCleaner uništiti neke važne datoteke i koji program prestane raditi.

Logo програми CCleaner

Uklanjanje Виндовс old promjena prava na mapu

Neki dokumenti OS zatvoren je od strane korisnika, oni se ne mogu promijeniti, izbrisati ili premjestiti. To isto se odnosi i na Виндовс Old, tako da ćete morati koristiti prisilno uklanjanje. Ova opcija najbolje odgovara, ako je standardna funkcija čišćenja ne radi ili ostaju neki «kante» datoteke. Ova metoda će vam pomoći da biste dobili osloboditi ručno od starog sustava direktorija. Da biste to učinili, morat će ispuniti dva osnovna uvjeta:

 1. Prelazak u mod kontrole korisničkog računa s administratorskim ovlastima.
 2. Ova учеткам mora imati punim pravima i pravima do željene mape.

Većina vlasnika pc stvoren samo jedan Windows korisnik, pa on je i administrator. Ako imate učinjeno inače, ponovo pokrenite RAČUNALO i odaberite administratorski račun. Idite kroz explorer u particiju i na Виндовс Old kliknite desnom tipkom miša. Otvorite stavku «Properties», a zatim učinite sljedeće:

 1. Idite na karticu «Sigurnost».
 2. Kliknite Na «Advanced».
 3. Prijeđite na odjeljak «Vlasnik».
 4. Kliknite «Uredi».
 5. U novom prozoru kliknite mišem na glavni račun vlasnika mape, nasuprot niza «Zamijeniti vlasnika nad podkontejnerima i objektima» postavite kvačicu.
 6. Zatvorite karticu klikom na gumb «u Redu».
 7. Idite na karticu «Dozvole», kliknite na «Promijeni».
 8. U ovom prozoru iz padajućeg popisa vam trebati niz «da se prijave za ove mape, njezinih podmapa i datoteka». Stavite kvačicu pored niza «Pun pristup». Kliknite Na «Ok».
 9. Kada se nađete u prethodnom konju. Stavite kvačicu za predmete «Zamijeniti sve nasljedivo dozvole za sve potomke na nove nasljedivo dozvole ovog objekta» i «Dodali dozvole, naslijedio od roditelja objekata». Pritisnite «Ok».
 10. Otiđite na disk i ukloniti željeni direktorij tipkom «delete».

Video: kako ukloniti mapu iz naredbenog retka

Понравилась статья? Поделиться с друзьями:
Добавить комментарий

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: