Kako učvrstiti u экселе kapu tablice

Danas za izradu i obradu dokumenata postoji mnogo specijalnih editora teksta, crteža i tablica podataka. S najnovijim vam omogućava da rade na Microsoft Excel. Za jednostavno uređivanje velikih datoteka treba koristiti uputama, kao i u экселе pričvrstite poklopac tablice.

Kao u экселе pričvrstite poklopac tablice

1

Sam program je osmišljen za obradu ogromnih skupova podataka pomoću skupa funkcija i formula. To mogu biti male pločice, a kompleksi od tisuća redaka i stupaca. U takvim datotekama se javlja jedan veliki problem. Ona je predstavljena tako da kada se pomaknete na novo područje podataka dolje postaje nerazumljiv, stupcu s naslovom kojoj pripada prikazana ćelija. Takva situacija lako riješiti primjenom načina, kako učvrstiti u экселе kapu tablice. Ona se temelji na sljedećih koraka:

 1. Otvorite svoj dokument, koji će morati raditi.
 2. Na gornjoj alatnoj traci, odaberite karticu «View» i kliknite na njega.
 3. Pronađite redni broj zaglavlja naljepnice – on se nalazi na lijevoj strani lista. Označili cijeli redak s pomoću klika na slici.
 4. Na otvorenoj kartici «Pogled» prebacite pogled na dio alatne trake pod nazivom «Prozor».
 5. Kliknite na «freeze panes», a zatim odaberite vrhu bodova.

Ovaj način je pogodan ne samo da se «zamrzne» naslov pločice. Im se može riješiti problem, kako u Excel zaključali traku, a s вышележащими nad njom ćelijama. Na trećem koraku treba izabrati neki drugi broj. Ako naslov je prvi, možete koristiti još jedan način kako učvrstiti kapu tablice programa Excel. U petom koraku treba odabrati vaše gornje linije. Rezultat će biti isti – pod tim ćelijama crna pruga. Ona prikazuje područje koje ste odabrali da se riješi.

Ako ste bili u stanju provesti jedan od gore opisanih metoda, kao rezultat, dobili tzv kroz retke. Oni pružaju urednost dokumenta, kao i štite vas od nepravilnog označavanja podataka. Osim toga, možete ih učiniti stalnim čak i za ispis. Da biste to učinili:

 • na alatnoj traci kliknite karticu Izgled stranice»;
 • pronađite prozor s naslovom «Postavke stranice»;
 • kliknite na «Ispisati naslove»;
 • tamo gdje vidite polje «Preko linije», dajte sobe potrebne.

Kako učvrstiti u Excel redak i stupac istovremeno

2

Pri radu može vam trebati i druga uputstva, koja pomaže u rješavanju ne samo pitanje, kako učvrstiti u экселе kapu tablice. Često je potrebno zamrznuti još i postolje, a ne samo liniju. Za fiksiranje istovremeno 2 osnovnih elemenata naljepnice prođite kroz sljedeće korake:

 1. Odredite ćeliju, koja je ujedno i prva desno od stupca i odozdo ispod trake.
 2. Kao i u prethodne upute o utvrđivanju, idite na karticu kliknite na prvu stavku.

Nakon toga će se pojaviti 2 crne linije, разграничивающие obični i razloge navedene raspone strukturnih elemenata naljepnice. Posebnost ove upute, kako učvrstiti ćelije u Excelu, leži u tome da fotografije postaju one koje su iznad ili lijevo na radnom listu. Ne može popraviti istovremeno redak i stupac, koji se nalaze na sredini. Ova značajka rada s ovim programom.

Video: kako popraviti kapu u programu Excel 2007 ili 2010

Понравилась статья? Поделиться с друзьями:
Добавить комментарий

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: