Kako spojiti laptop na tv preko hdmi

Jedan umjesto deset – evo u čemu je prednost HDMI za prijenos video i audio signala visoke razlučivosti. Ako je bilo nešto prije osam godina taj priključak оснащались samo televizori, playeri, igraće konzole s motor SOURCE, medijski centri najnovije generacije, ovih dana je prerasla je u standard. Bilo koji suvremeni uređaj za reprodukciju мультиконтента bez hdmi izgleda kao eksponat muzeja, jer je od dolaska u 2003 godini, ovaj protokol za prijenos signala visoke razlučivosti, kombinirajući kvalitetu i uštede prostora, nadmašio druge standarde.

Prednost spojiti laptop na tv preko HDMI kabel

Neosporna prednost ovog kabela pri spajanju dva uređaja ostaje visoka kvaliteta istodoban prijenos video signala i zvuka, dok se druge vrste priključaka inferiorni u odnosu na njega po karakteristikama. Spojiti PC (Lenovo, Adr) s bilo kojim od najpopularnijih kućnih uređaja – Philips, Sony Bravia, Тошиба – možda dva glavna načina: pomoću kabela i vodiča.

Pregledavati bilo koji sadržaj na velikom ekranu sa komfor – jednostavno, ako spojite-veliki plazma ekran kroz kabel. Napraviti jasan signal možete bez gledanja snimka s youtubea. Sigurno pričvrstite nožica, pod uvjetom da se povezuju dva uređaji su opremljeni sa HDMI priključkom. Ako je barem jedan od njih takav priključak na upit, morate koristiti druge standarde povezivanja:

 • Kroz pravokutni priključak sa zaobljeni uglovi VGA (takav port je prisutan na poleđini svakog uređaja). Pomoću nje se lako prenijeti na uobičajeni (analogni) tv sliku, ali ne i zvuk, tako da će vam trebati dodatni kabel za audio ulaz.
 • Ulaz RCA ima na svim novijim televizorima, ali priključiti laptop preko cinch» neće uspjeti, jer ovaj priključak u njih – rijetka pojava. Ali čak i ako na RAČUNALU postoji prostor za utikača koja se utvrđuje oznakama žute boje (kompozitni video), za prijenos zvuka morati spojiti slušalice.
 • Bez HDMI uspjeti, ako je koristiti priključak i USB kabel. Televizor mora biti opremljen tako priključkom, a laptop – imati priliku za spajanje nove opreme, drugačije gledanje video više nije dostupan. Postoji i druga opcija – povezivanje preko USB-ac prilagodnik izmjeničnog napona, ali za to se mora kupiti kit Q-Waves Wireless USB, AV. Do elektronički uređaj sa velikim ekranom koji se spaja preko usb VGA ili HDMI, a u RAČUNALO umetnuta sam adapter. Radi to uređaj s ograničenom dometu, tako da televizor s laptopa se moraju nalaziti u neposrednoj blizini.
 • Bez kabela spojiti laptop na tv-u možete na wifi, ako je posljednji podržava ovu vezu i opremljen adapterom za bežično povezivanje.

Vrste kabela HDMI

Za reproduciranje računalnog sadržaja na najvišoj razini kvalitete, kada je veza zbog određenim zahtjevima ili ograničenjima, postoji mogućnost da koriste različite vrste HDMI kabela:

 1. Standard. Predstavlja najjednostavniji tip, razlikuje male propusnosti. Za kućne uređaje za ovaj tip kabela je najbolje, ako se samo na kvalitetu video i zvuk ne postoje veći zahtjevi. Na ove osobine značajno utječe duljina kabela, koliko dobro osiguran priključak, i koja je video kartica instalirana na RAČUNALU.
 2. Standard with Ethernet. Ovo je poboljšana vrstu kabela koji omogućuje dvosmjerni prijenos podataka, ali pod uvjetom da oba uređaja podržavaju Ethernet i HDMI.
 3. High Speed – tip kabela, koji pruža maksimalnu razlučivost, propusnost i razlikuje univerzalne karakteristike. Uz njegovu pomoć uspjeti povezati apsolutno sve kućne uređaje.
 4. High Speed with Ethernet – kvalitetan kabel velike brzine s dodatnom funkcijom prijenosa podataka na tehnologiji Ethernet, HDMI.
 5. Standard Automotive – kabel za napajanje namijenjen je za korištenje u vozilima. Značajna razlika ove vrste kabela od prethodnih je njegova otpornost na vibracijama, jer su posebni priključci čvrsto fiksnih veza. Još najnoviji tip HDMI kabela je zaštićena od nagle promjene temperature i izloženi visokoj vlažnosti.

De vide HDMI kabel

Postupak za spajanje laptopa na tv-u

 1. Provjerite imate li odgovarajuće priključke. Za spajanje laptopa na tv-u svakom od njih mora biti odgovarajući priključak u suprotnom morati da traže alternativne mogućnosti povezivanja.
 2. Spojite HDMI kabel na priključak za prijenosno računalo, tv, pre isključivanjem iz izvora za napajanje oba uređaja. Umetnite utikač za napajanje, uključite RAČUNALO i e-uređaj s velikim zaslonom za daljnju prilagodbu.
 3. Postavite na tv-u ispravan izvor signala kroz postavke izbornik, koristite daljinski i odabirom odgovarajuće stavke, koja se pojavljuje u padajućem popisu HDMI.
 4. Prilagodite ekrani televizora i laptopa, kako odabrati najoptimalnije za sebe opciju slike.
 5. Hardverski način podrazumijeva istovremeno pritisnete tipke na laptop fn + f4 (na Lenovo, drugi – to je button tv na brz ploče), nakon čega slijedi izbor jednog od četiri opcije za spajanje na голубому prstima. Za aktivaciju odgovarajućeg načina potrebno je samo pritisnuti tipku Enter da odaberete željenu stavku.
 6. Programski način povezivanja dva uređaja, koji predviđa postavljanje kroz zaslon laptopa i desktop, gdje je uz pomoć desnog klika miša potrebno je pronaći liniju «Rezolucija». Idite na «Više ekrana», i tamo odabrati optimalan način rada u popisu iz padajućeg izbornika.
 7. Prilagodite zvuk ručno, ako se povezujete se slika pojavljuje, a zvuk – nema. Na laptop preko «Start» pronađite karticu «Zvuk», a onda – «Reprodukcija». U njoj pomoću desne tipke miša, morate pronaći dvije linije: «Prikaži odspojene uređaja» i «Prikaži isključene uređaja», tako da pored svake postavite kvačicu. Zatim isključite zvučnike RAČUNALA na kartici «Zvučnici», da biste zvuk prebacio preko kabela na tv-u. Zvuk će se čuti tamo.

Laptop spojen na tv preko hdmi

Video upute za spajanje laptopa na tv preko HDMI

Ako dijagonalu monitora laptopa je malo, i kvalitetu slike ili zvuka prestane da zadovolji, popraviti situaciju možete uz pomoć povezivanje uređaja na tv-u. Najbolji izbor u ovom trenutku se smatra spajanje preko HDMI priključak. Da uživate u visokoj kvaliteti slike i zvuka, spojite dvije kućne uređaju jedan kabel postavite ekrani i zvuk pomoću turn-based video upute u nastavku.

Понравилась статья? Поделиться с друзьями:
Добавить комментарий

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: