Kako testirati računalo

Potreba za provjeriti jedan ili drugi komponenta sustava može nastati iz različitih razloga. Neki žele samo provjeriti stabilnost željeza, drugi traže uzrok kvara uređaja ili postići maksimalnu brzinu. Za to je potreban program za testiranje računala.

Test računala na performanse online

Provjera opreme mora uvijek početi s prikupljanjem podataka o njemu. Ako ne znate točno što su ugrađeni dijelovi, koji softver se koristi, od vas će biti teže provesti test performansi računala. Ove postavke mogu reći o tome, da biste ispravili taj problem, morate promijeniti način rada (što se često događa u prijenosna računala) ili ažurirate upravljački program.

Muškarac je testiranje računalo na performanse

Za prikupljanje podataka nije obavezan preuzeti komunalnih, u prvoj fazi moguće je provesti provjeru online. Za to je pogodna usluga ma-config.com koji se može držati čak i dijagnostiku udaljenog računala. Za rad tester prvo morate preuzeti i instalirati dodatak za preglednik. Funkcionalne ovaj online servis sličan popularan SiSoft Sandra. U izvješću pružit će vam potpuni podaci:

 • o pravnoj i model matične ploče;
 • tip chipset;
 • količina ram-a, njegove radne frekvencije;
 • model procesora;
 • podatke BIOS-a;
 • o USB sabirnici spojene periferiji.

Također je korisno provjera performansi računala u mreži, na primjer, propusnost. Za to se moraju otići na web stranicu speedtest.net na web stranici kliknuti na » Begin Test i servis će vam dati podatke o brzini upload podataka na mrežu i učitava. To je jedan od najjednostavnijih načina da se provjere «iskrenosti» provider, ne reže vam na brzinu. Ona mora odgovarati na rezultate testa s podacima vašeg paketa internet usluga.

Kako provjeriti je li računalo na rad

Kada je u radu računala pogreške se javljaju s hardverske strane, osoba se suočava s padovima u obliku «plavi ekran smrti», самопроизвольных ponovo, blokiranjem i kočenje sustava. Ponekad se takvo stanje uzrokuje virus, i treba provesti potpunu provjeru na traženje prijetnji, a u najgorem slučaju to je zbog kvar u hardveru. Prvo treba otkriti koji detalj uzrokuje probleme, zatim odrediti što je bio razlog takvog ponašanja.

Provjera memorije

Lom ovoj dogovor računala vrlo su rijetke, ali kada se «razbijanje» sustava sve se događa da oni izgoriti. Test ram-a se mogu provesti kroz program Memtest+86. Shema ispitivanja:

 1. Preuzmite program.
 2. Stvorite boot usb bljesak voziti.
 3. Pokrenite s poglavica program i provjeriti s operativku.
 4. Test će trajati beskrajno dugo. Ako nakon nekoliko staze greška nije otkrivena, to znači da RAM radi ispravno.

Kako testirati grafičku karticu uz pomoć komunalnih FurMark

Kako testirati grafičku karticu

Češće želju testirati grafička kartica pojavljuje kada je potrebno naučiti ga maksimalnu snagu. To je potrebno za povećanje ga pokazatelja više tvorničke postavke u slučaju nedovoljne resurse za nove igre. Ponekad takav «ubrzanje» dovodi do loma, ali to je već ostaje na savesti vlasnika. Ako kupujete stari detalj, onda svakako treba znati kako provjeriti grafičku karticu. To će spriječiti stjecanje krivotvorenja, kojih je jako puno. Osim toga, test može otkriti skrivene kvarova na razini čipova za vrijeme rada.

Za testiranje grafičke kartice u нагрузочном stanju, pogodna FurMark. On podržava sve moderne operacijske sustave, model adaptera, daje maksimalno potpune podatke o svim parametrima. Za početak je potrebno preuzeti i instalirati samu korisnost, nakon pokretanja otvara se prozor u kojem treba obaviti sljedeće:

 1. Klikom na gumb CPU-Z, možete dobiti sve podatke za grafičke kartice: datum izdavanja, frekvenciju rada, količina video memorije i ram, model.
 2. Na kartici » Senzori prikazuje opterećenje i temperatura uređaja u ovom trenutku – to je indikatori jednostavan.
 3. Kako testirati adapter, kliknite na Burn in Test i zatim Go.
 4. Pojavit će se grafikon s podacima temperature, a na glavnom zaslonu će se okretati «hairy pecivo».
 5. Minimum za ocjenu radne sposobnosti karte treba čekati 15 minuta. U nedostatku zamrzava, ponovno mogu pretpostaviti da je test prošao.
 6. Obratite pozornost na temperaturu, ona ne bi trebala biti veća od 80 stupnjeva Celzija. Ako je indeks veći, postoji mogućnost da detaljno će se ponašati nestabilna i u nekom trenutku može pregorjela. Problem je ili u lošem hlađenje ventilatori, ili u nepravilnom radu čipseta.

Prozor programa CPU Tester Pro

Stres test procesora

Provesti test na performanse procesora možete koristiti program CPU Tester Pro. Ovaj program pomaže testirati ne samo središnje banke, ali i druge dijelove sustava. Koristi se za testiranje kod kuće i u poslovnim organizacijama. Program sadrži nekoliko modula koji se provode provjeru CPU, cache, memoriju, čipset.

Stres-test računala stvara veliki teret. To je učinjeno za provjeru granične stabilnosti dijelova i identificirati neispravne fragmenata. Program se može provoditi test u roku od 6 sati, ako je sustav će proći sve testove, pri normalnom korištenju kvarova samo su isključeni. Prije nego što se testirati računalo na taj način, mislim, stvarno, da li vam je to potrebno. Stres, opterećenje nije normalno za bilo koji procesor i može prouzročiti kvar.

Korisnost Victoria HDD za testiranje hard diska

Kako testirati hard disk

Još jedan važan detalj sustava – tvrdi disk ili HDD. Kada se on pokvari, onda nema komunalne posebno neće pomoći, jer će uspjeti samo mali «stroj». Obično, uz pomoć programa koriste kada je potrebno testirati staru detalj ili otkriti moguće uzroke kvara operativnog sustava. Najpopularnija u ovom trenutku se smatra komunalnih Victoria HDD. Nakon pokretanja programa, potrebno je:

 1. Ako imate više od jednog hard diska, kliknite u desnom prozoru onaj koji trebaju testirati.
 2. Za početak se provjerava status SMART u drugoj kartici u gornjem izborniku. Pritisnete gumb Get SMART. U rezultatima mora biti riječ GOOD. Pokazatelj temperature tvrdog diska mora biti iznad 40 stupnjeva.
 3. Dalje je potrebno odabrati karticu Tests. U desnom dijelu ekrana odabrati opciju «read», ispod njega stavite oznaku na ignore i kliknite na gumb START.
 4. U programu postoji pravokutnika različitih boja. Crveno se općenito ne bi trebalo, naranče može mogu naći 5-10, nego što ih je manje, to bolje. Bolje, ako su svi sektori će biti sive boje.

Nakon što je uspio testirati računalo za slomljena sektora, moguće je pokrenuti njihova zamjena, popravak ili uklanjanje. To će dati više stabilan rad sustava. Za to je potrebno odabrati umjesto stavke Ignore željenu radnju:

 • vratiti se aktivira ne uvijek, ne jamči uspjeh;
 • erase – briše sektor, zajedno sa podacima, može dovesti do kvara bilo kakve komponente;
 • remap – zamjena. Kod mnogih HDD postoji «rezervni» sektora, koji možete staviti na mjesto oštećenih i zadržavanje podataka.

Program za skeniranje računala na pogreške

Vlasnik uvijek ne zna što je uzrok kvara sustava. U takvim slučajevima potrebno je znati kako skenirati vaše računalo na greške po svim točkama. Za to, obično, koriste program SiSoftwareSandra. Njegova «light» verzija je besplatna, a funkcionalnost je sasvim prikladan za preliminarnu procjenu mogućeg kvara. Za test opterećenja prilikom provjere stabilnosti potrebno je:

 1. Preuzeti i pokrenuti uslužni program.
 2. Idite u «Tools», zatim «Test stabilnosti».
 3. Pred vama će se pojaviti lista sa izborom kao što bi trebalo testirati računalo, po kojim parametrima provesti izvođenje.
 4. Program vam omogućuje da testirati sve važne detalje računala na različite načine.
 5. Na kraju rada komunalnih snima datoteku s izvješćem, u kojem će biti prikazane sve greške u radu sustava.

Video: Test snage računala

Понравилась статья? Поделиться с друзьями:
Добавить комментарий

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: