Kako promijeniti lozinku wifi na usmjerivač

Bežična mreža je donio pojam udobnosti na novu razinu. U uredima, domovima, kućama osobna računala, telefone, tablete s funkcijom podrške za WI-FI kroz ruter imaju pristup u Svjetsku mrežu. Ali stalno način komunikacije, koji je tijekom cijelog dana pruža vezu i izlaz na internet, postoji slaba strana – sigurnost. Ako vaša bežična mreža nije zaštićena, održavanje osobne podatke izložena riziku. Jedan izlaz: redovito brine o promjeni lozinke wifi, a kako to učiniti, pogledajte detalje.

Zašto staviti lozinku za Wi-Fi

Zaštita osobnih podataka – to je jedan od glavnih razloga zašto treba postaviti lozinku za pristupnu točku za bežični lan. Nezaštićeni lozinkom Wi-Fi će omogućiti pristup mreži za svakoga tko želi, a to automatski smanjuje brzinu prometa: loše грузятся internetske stranice, postane nedostupan druge sadržaje. Postoji realna opasnost od kaznene kazne, ako kroz slobodnu pristupnu točku odvijala kriminalna aktivnost, pri tom odgovarati pred zakonom će biti vlasnik IP-adrese, a napadači će ostati nekažnjen.

Logo Wi-Fi

Kako mogu promijeniti lozinku za Wi-Fi, kroz Web-sučelje

Promijeni lozinka će izaći pomoću postavke usmjerivač, i to je moguće kroz web-sučelje. Sve ono što je potrebno je internet i bilo koji od preglednika, a za početak će morati sa sljedećeg koraka:

 • Otvorite stranicu konfiguracije usmjerivač putem preglednika Google Chrome, Firefox, Yandex.Preglednik Opera, Explorer), pronađite na vrhu adresnu traku i ručno unesite IP-adresu usmjerivač (router). Alternativno, ako se ti podaci o usmjerivač nepoznati, pretpostavlja da morate birati «192.168.0.1» ili «192.168.1.1» sve u istom retku pretraživača, i jedan od njih pronaći svoj pristupnu točku.
 • Unesite korisničko ime i lozinku. U dijaloškom prozoru na zaslonu monitora program će tražiti da unesete korisničko ime i lozinku za ruter. Nakon što kliknete na «OK» vi ćete biti u mogućnosti otići u dio s postavkama.
 • Otvorite karticu Wireless. Web-sučelje usmjerivač predstavlja udaljenom virtualnom prostoru, na koju je priključen uređaj. Popis s postavkama usmjerivač, koji je dostupan nakon ulaska na stranicu, će se promijeniti lozinku za Wi-Fi, kada idete u odgovarajući odjeljak. Njegov naziv varira: «Wireless», «Wi-Fi», «Bežična lan mreža» – to je ono što treba tražiti u proučavanju web-entiteta.
 • Pronađite prozor sa nazivom «Password», da biste promijenili lozinku. Ovisno o modelu uređaja, koji omogućuje bežično povezivanje, za promjenu lozinke potrebno je otići u odjeljku «Sigurnost».
 • Unesite vašu novu lozinku. Razmislite unaprijed o tome, da bi ga pouzdan, kombinirajući znakova i ne koristite varijantu kraći od osam znakova. Ne zaboravite spremiti nove postavke usmjerivač, za pregaziti nekih modela lozinku je potrebno unijeti dva puta.
 • Provjerite vrstu sigurnosti – da li je potreban bod, koji će saznati više o vašem usmjerivač. Do pouzdanih metoda provjere autentičnosti odnosi se WPA2, ako vaš usmjerivač koristi WEP – onda je to razlog za zabrinutost, jer se lako može pucanje.
 • Spremite sve promjene i ponovno pokrenite usmjerivač. Posljednja faza predviđa spremanje novih podataka, kada ste sigurni da je sve učinjeno ispravno, ostat će napustiti stranicu i ponovno usmjerivač za njegov kasniji rad.

Upute za najpopularnijih modela usmjerivače

Univerzalne upute, koja bi pošla za sve modele usmjerivače, ne postoji. Uređaja, pružajući pristup bežične komunikacije, razlikuju između sebe mogućnostima, sučelje firmware-čak i unutar modela jednog proizvođača. Za početak je odrediti vrstu usmjerivač, jer to može biti povezano s internetom putem telefonske linije, parica ili modem (3G, 4G). Druga stvar – tvrtka-proizvođač, u popisu najpopularnijih ne više od desetak.

Rostelecom

Za stalno ostati u vezi, biti u toku s najnovijim događanjima, a pri tom bi zaštitili svoje osobne podatke, brzina prometa ili više ozbiljnih prijetnji vlasnicima usmjerivače potrebno s vremena na vrijeme promijeniti lozinku. Ova mogućnost osigurava uređaja Huawei od Rostelecom, pri čemu se postupak promjene lozinke na novu gotovo ne razlikuje od standardnog.

 1. Prvi korak je da promijenite lozinku – upisati u traci preglednika «192.168.1.1».
 2. U novom prozoru «korisničko ime» upišite «admin», koji se koristi prema zadanim postavkama, a u stupac «password» – koristi se u ovom trenutku tajnu kombinaciju znakova.
 3. Za promjenu lozinke na univerzalnim uređajima Rostelecom u odjeljku postavke otići u potključ za WLAN, a zatim pronaći karticu security (Sigurnost).
 4. Nova tajna kombinacija znakova propisuje u polje WPA/WAPI lozinku».
 5. Dalje, novi podaci spremaju kada kliknete na «Apply».
 6. Nakon ponovnog pokretanja usmjerivač za korištenje bežične povezanosti, morate unijeti novi spremljene lozinke.

Najkraći put

Kućnim korisnicima bežične mreže najkraći put, kao i tvrtka Megafon pruža роутеры s predinstaliranim postavkama. Da biste promijenili lozinku, vlasnicima uređaja, službenika točka pristupa na virtualne mreže, ne morate iskusiti puno poteškoća. Oni mogu promijeniti lozinku na wifi u bilo koje vrijeme, slijedeći istu jednostavan sklop putem Web-sučelja.

 1. Za promjenu postavki upisati u traci preglednika 192.168.0.1 ili 192.168.1.1.
 2. Ulaz u podešavanje se vrši nakon uvođenja «admin/admin».
 3. Iz popisa postavki potrebno je odabrati particiju «Bežična lan mreža», a zatim oznaku «ključ». Ovdje i uvodi se novi ključ (lozinku).
 4. Da bi promjene postale dostupne, treba kliknuti na «Spremi».

MTS

Na uređajima koji pružaju zgodan izlaz na internet, sve postavke instalirani prema zadanim postavkama. Za korisnike MTS-Povezivanje ne javlja teškoća ako želite promijeniti ključ i unijeti novu lozinku. Proces migracija traje nekoliko minuta, ako je pridržavati se sljedeće upute:

 1. Idite na stranicu «Networking», među particije pronađite karticu «Bežične veze».
 2. Odaberete među kartice «sigurnosne Postavke», kliknite na njega da biste promijenili lozinku.
 3. Novi ključ se mora upisati u polje «Ključ za šifriranje PSK».
 4. Po završetku pregaziti promjene ostaje spremi. Na usmjerivač će početi djelovati novi kod.

YOTA

Svoj uređaj korisnicima nudi i kompanija YOTA. Producent joj uređaja, koji omogućuju bežičnu komunikaciju funkcioniranje se temelji na tehnologiji LTE na standardnim frekvencijama za RF. U роутерах Točkica lozinku instaliran po defaultu, a informacije se nalaze na stražnjoj strani uređaja. Promijeniti postavke da biste promijenili ključ na novi, će se putem WEB-sučelja.

 1. Otvori browser upisati «10.0.0.1.».
 2. Kada se unese naziv računa i lozinku koristite «admin/admin».
 3. Među karticama postavki pronaći «Passport», unesite novi kôd, odaberite vrstu šifriranja WPA.
 4. Vrijednost nove lozinke morati spremiti klikom na gumb «Save».

D-link

Unesite nove postavke na роутерах D-link, kako bi zaštitili uređaj od neovlaštene veze, događa kada se napraviti nekoliko uzastopnih akcija. Jedina složenosti postati придумывание neprobojne lozinke, da se drugi ne mogu ga pokupiti. Postavite novu lozinku vrijednost moguće putem web-sučelja:

 1. Zapošljavanje u traci preglednika 192.168.0.1″.
 2. Iz popisa oznaka i odaberite «Wireless settings», zatim pritisnite «Manual Wireless Setup».
 3. Kada se pojavi polje Pre-Shared Key» ovdje je potrebno unijeti novi likovi.
 4. Kliknite na «Save Settings», da je našla novu vrijednost lozinke.

TP-Link

Otprilike isti red za unos novog koda djeluje pri promjeni na uređajima TP-Link. Izazova ne postoji kod onih koji će plijeniti Web-sučeljem i voditi brigu o tome da se s jaku lozinku koja pouzdano će zaštititi bežičnu mrežu od neovlaštenog pristupa.

 1. Upisati u traci preglednika «192.168.0.1».
 2. Pronaći u popisu oznaka «Wireless», a zatim u njemu naći «Wireless Security».
 3. Da biste promijenili lozinku u polje «Wireless Password» treba unijeti nove podatke.
 4. Spremite prilagođene lozinka će izaći klikom na gumb «Save».

Asus

S promjenom lozinke na роутерах Asus vlasnici uređaja, omogućuju bežičnu vezu, previše ne dođe do problema. Najlakši način je da unesete novu lozinku vrijednost, koristeći Web sučelje. Unos i spremanje nove vrijednosti zauzima snage od nekoliko minuta, no vlasnik rutera može pouzdano zaštititi svoje osobne podatke.

 1. Da postavite novu lozinku vrijednost na router Asus, potrebno je učiniti sljedeće:
 • Na traci preglednika unesite 192.168.0.1.».
 • Među oznaka s postavkama naći «Wireles», a zatim u okviru «WPA Pre-Shared Key» uvesti nove simbole.
 • Sprema novu lozinku klikom na gumb «Apply».

ZyXEL

Bi blokirati pristup onima koji su bez dozvole uživa vašu bežičnu mrežu, vlasnici usmjerivače ZyXEL treba iskoristiti Web-sučeljem. Samo uz njegovu pomoć uspjeti da ponovo uređaj, unesite novi, pouzdaniji kod foreclosing neovlašteni pristup. Za to je potrebno je slijediti nekoliko koraka:

 1. Otići na adresi 192.168.1.1, tako da ga upišete u traci preglednika.
 2. Nakon toga pronaći karticu «Network», a u njoj pronaći u odjeljku «Bežični LAN».
 3. Kada se pojavi prozor «Pre-Shared Key», ovdje unijeti novu vrijednost lozinke.
 4. Kliknete na «Apply» da biste spremili promjene podataka.

Upvel

Роутеры Upvel ne uzrokuju poteškoće u sele. Vlasnicima ovih uređaja, omogućuju bežičnu komunikaciju i pristup internetu, morate koristiti web-sučeljem. Shema pregaziti se malo razlikuje od drugih slučajeva, i traje nekoliko minuta.

 1. Prvi korak – otvorite preglednik, u adresnoj traci za biranje «192.168.10.1».
 2. Posjetite stranicu, unesite podatke korisničko ime i lozinka je «admin/admin».
 3. Iz izbornika sa karticama odabrati «Osnovne postavke».
 4. Tamo gdje treba odrediti ključ, unesite novu lozinku, sadrži najmanje osam znakova.
 5. Obavezno je konačni korak – spremi.

Video: kako promijeniti lozinku za Wi-fi router

Zgodno imati pri ruci detaljne upute, kada želite promijeniti lozinku za usmjerivač. No, početnici, koji čine prve korake ili korisnicima koji ne žele kopati u detalje, najjednostavniji način ostaje kratak. Promjena lozinke za pristupne točke, od strane stručnjaka može trajati manje od jedne minute, a svi ostali će biti potrebno da se jednom vidi slike, da pogledate u teškom pitanju. Putem video uspjeti zaštititi svoju bežičnu mrežu od pristupa neovlaštenih. Kako promijeniti lozinku od вайфая, pogledajte na primjeru video u nastavku.

Kako promijeniti podrazumijevano korisničko ime i lozinku za Wi-Fi ruter

Kako mogu promijeniti ime i lozinka za Wi-Fi na vašem računalu

Понравилась статья? Поделиться с друзьями:
Добавить комментарий

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: