Kako prevesti na hrvatski jezik stranicu

Internet je globalno sredstvo komunikacije, koja sadrži nezamislivo količine informacija iz cijelog svijeta. Teško je izračunati koliko je to terabajta podataka! Tako često kada se koristi mreža javlja se potreba za izdvajanje informacija sa stranim stranicama. Nažalost, nije svaki čovjek je sposoban razumjeti tuđi jezik, ali padne u očaj se ne isplati. Moderne tehnologije omogućuju da se odmah prevesti bilo koji tekst s nekoliko javno dostupnih tehnika.

Kako prevesti stranicu na hrvatski jezik u Yandex

Na internetu postoji mnogo web-mjesta trećih strana koje nude prijevod tekstova. Ali takva usluga nije uvijek korisna je za web stranice, jer moraju otvoriti novu karticu i kopirati tekst, tako da većina preglednika su funkcionalna za provedbu prijevod «na licu mjesta». Yandex je dobivanjem u popularnosti i ima dobar funkcionalna. Da biste preveli stranicu, otvorite stranicu, nakon čega će se održati odredite jezik na kojem je napisan tekst. U slučajevima u kojima je ne ruska, pojavit će se posebna traka. Nakon što napravite korake:

 1. Ako izvorni jezik definiran je istina, kliknite na «za Prijevod na hrvatski».
 2. U suprotnom, kliknite na «Prevesti na drugi jezik».
 3. Zatvorite poklopac pritiskom na križu.

Prijevod stranice na Yandex pregledniku

Funkcionalne preglednik radi sa stranicama različitim jezicima, poput engleskog, tako i sa kineskog. Postoje situacije kada je prilikom otvaranja stranog site program ne daje prijedlog o provedbi prijevod. Zatim pročitajte upute preglednik na postavu:

 1. Odite u postavke i kliknite na «Dodatne opcije».
 2. U izborniku «Jezik» stavite kvačicu pored opcije «Ponuditi prijevod stranice».

U slučaju da nasuprot isključili ovu funkciju, a iznenada je trebalo pročitati tekst na drugom jeziku, onda jednostavno napravite desni klik mišem i odaberite «Prevesti na hrvatski». Opcije Yandex s lakoćom premjestio određene riječi i fraze. Za ove, pomaknite se na riječi i pritisnite Shift. Za rad s isječkom teksta, odaberite odlomak ili rečenicu, frazu, a zatim kliknite pojavio ярлычке.

Prijevod web stranice je u Firefox pregledniku

U Мазиле nema izgrađen tumača, ali postoji nekoliko drugih varijanti, dodati željenu opciju:

 • S3.GOOGLE – linkovi koji se spaja na pretraživaču za sadržajima učenja stranih portala. Nakon instalacije dodatka, prečac će se pojaviti na vrhu panela. Da bi vidjeli site na nekom drugom jeziku, napravite desni klik mišem i kliknite na «Prevedi ovu stranicu» ili se poslužite vruće tipke alt-shift-S. Rezultat će se pojaviti na dnu stranice.

IMTRANSLATOR za prijevod stranice u pregledniku Мозила

 • Još jedan zgodan dodatak IMTRANSLATOR. Nakon instalacije označite dio teksta, klikom na desnu tipku miša i odaberite opciju «ImTranslator». Rezultat je smješten u zasebnom prozoru, koji se jednostavno premjestiti na radnu površinu. Za udobnost korisnika funkcionalne plug-in opremljen vruće tipke alt-P.
 • GOOGLE TOOLBAR – proširenje predstavlja тулбар od tvrtke Google. Osim osnovne opcije postoje i druge funkcije od najveće tražilice, uključujući napredno pretraživanje na internetu. Radi prevoditelj jednostavno: kada je kursor na strani tekst, da je odmah zatražio rezultat.

Kako prevesti web-stranicu u Operi

Opera, kao i Мазила, ne sadrži ugrađeni tumača. Problem je riješen instaliranja drugih dodataka. Da biste instalirali program, učinite sljedeće korake (objasni na primjeru Google Translate, pre preuzimanjem):

 • Otvori Operu.
 • Kliknite na prečac preglednika.
 • Otići u izbornik «Select plugin».
 • Na popisu odaberite željenu aplikaciju.
 • Klikom na gumb «Dodaj u Operu».
 • Izaći iz preglednika, ponovo iznova.

Proširenja za Operu prijevod stranice

Ako je program instaliran ispravno, nakon niza adrese će se pojaviti ikona. Najpopularniji treće strane prevoditeljima za Opera postoji Google Translate, Translator, PageTranslator. Rade oni isti: odabirom željenog pasus, kliknite na gumb, a nakon nekoliko sekundi dobili gotov tekst u okviru ispod stranicu. Osim toga, postoji još jedan način za prevođenje tekstova s pomoću skripti. Instalacija skripte objasni na primjeru skripte od Google:

 • Učitati datoteku google-translate.js.
 • Pomaknite ga u mapu za skripte (put do mape podešava pomoću ključa parametara JavaScript).
 • Zatvorite preglednik i pokrenuti ga ponovo. Će biti postavljen poseban gumb za prijenos.

Automatski prevedeno online stranice na hrvatski u Google

Korištenje third-party plug-ins i web stranice-prevoditelja izuzetno nezgodan proces, jer kod korisnika javlja se potreba za otvaranjem novih prozora. Tako da programeri uveli Demokraciju «native» prevoditelj, odvajajući se od drugih sredstava. Google Krom ne zna, možda samo su rijetki jezici, a pruža munjevit transfer većinu svjetskih jezika.

U slučajevima kada su potrebne podatke objavljene na portalima s neizmjernom za vas jezik, možete brzo i lako prevesti. Da bi automatsko prevođenje, slijedite upute:

 • kada pronađete željeni tekst, kliknite na prečac tumača;
 • u meni pogoditi «Prevedi»;
 • tekst će se automatski prenijeti, pri čemu će se zadržati izvorni izgled.

Izgrađen prijevod stranica u pregledniku Google Krom

Program sam određuje izvorni jezik za daljnji rad. Da bi provesti obrnuti postupak, odnosno vratiti tekst na izvornom vidu, pomoći će vam sljedeće upute.

 • idi na stranicu sa potrebnim tekstom;
 • klikom na prečac u adresnu traku, pritisnite tipku «prikaži original».

Za provedbu postavke (na primjer, uključivanje, isključivanje) prevoditelj ugrađen treba izvršiti sljedeće korake:

 1. Otvaranje izbornika Google Chrome klikom na prečac.
 2. Otvorite «Postavke» i tamo otvorili izbornik «Dodatne opcije».
 3. U izborniku «Jezici» krpelj (ili sakrij ga) oko opciju «Ponuditi prijevod u slučajevima kada je jezik stranice razlikuje od jezika preglednika.
Понравилась статья? Поделиться с друзьями:
Добавить комментарий

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: