Kako onemogućiti značajku ažuriranja na Виндовс 10

Svi korisnici osobnih računala suočavaju s činjenicom da je operativni sustav Windows traži preuzimanje «апдейты». To je potrebno kako bi se osigurao snažan zaštita od virusa ili hakera, jer s vremenom ima sve više špijunskih programa, s kojima se stariji OS ne mogu nositi. Ali nova verzija operativnog sustava preuzima Windows bez poruka i automatski, što je često postaje uzrok raznih problema na računalu. Pogledajmo kako onemogućiti značajku ažuriranja sebe.

Mogu li isključiti automatsko ažuriranje sustava Windows 10

U Windows 10 će biti izdano sedam izdanja, koje su prilagođene za sva područja primjene i vrste uređaja: RAČUNALA, prijenosna računala, tablete, mobilne telefone. Sada dostupan u 3 verzije: Windows 10 Home, Windows PRO 10, Windows 10 enterprise. Prvi je namijenjen za kućnu uporabu i jeftinija je. Druga i treća verzija nude korisnicima korisne aplikacije za male i velike tvrtke.

— Windows PRO 10

Виндовс 10 PRO – to je skuplji operativni sustav dizajniran za profesionalnu uporabu, tako da, kao što slijedi iz licencnog ugovora vlasnici su dobili određenu kontrolu nad Update. U okviru postavke za preuzimanje novih vozača ručno odabrana ne samo njihov redoslijed i vrstu, ali i vrijeme za uspostavljanje novih programa ili odustajanje od njih.

— Windows 10 Home

To je jeftinije osnovna verzija, koja nije bila izvorno je dizajniran za samostalno upravljanje postavkama za preuzimanje upravljačkih programa održana je automatski, kako osigurati sigurnost sustava i brz pristup novim funkcijama. Ali programeri verzije Home slugama korisnicima izdavanjem novih trgovina, tako da je postalo moguće odustati od automatsko preuzimanje softvera. Iako je sada u настойках Виндовс 10 Home korisnik nije u mogućnosti u potpunosti onemogućiti prijem vozača, ali može odgoditi njihovo preuzimanje na neodređeno vrijeme.

Načine onemogućiti ažuriranje sustava Windows 10

Prema zadanim postavkama isključite preuzimanje novih vozača mogu samo korisnici verzija Windows PRO 10. Ali ne radi se o potpunom odbijanju, već samo o tome da odgodi preuzimanje i instalaciju programa do boljih vremena. Bez obzira na izdanje Виндовс 10, u potpunosti ukloniti iz sustava windows Update ne može. Ali napredne korisnike su dostupni načini za zaustavljanje neželjenih preuzimanje novih programa, o kojima ćemo.

Prijelaz na limit u postavkama spajanja Wi-Fi

Mnogi korisnici imaju tarife internet mreža s ograničenim prometom, tako da automatski ažurirati dovodi do dodatnih troškova. Odlično rješenje problema je prijelaz operativni sustav na vezu s ograničenim prometom, u kojem Виндовс 10 u potpunosti onemogućiti preuzimanje ne može, ali dozvoljeno je preuzimanje ručno u bilo kojem trenutku. Da biste postavili vezu s ograničenim prometom, idite na izbornik:

 1. «Start» – «Postavke».
 2. Dalje, zatim Mreža i internet Wi-Fi» – «Dodatne opcije».
 3. Zatim postavite vezu s ograničenim prometom.

Limit u postavkama spajanja Wi-Fi

Postavke servisa Виндовс

U Виндовс 10 format centra preselili u postavke sustava, koji je također regulirano ručno. Onemogućavanjem Update, korisnici treba imati na umu da oni donose važne ispravke, uključujući i sigurnost, koja također neće se ažurirati. Vaše računalo neće prihvatiti različite načine provjeravanja opasnog zlonamjernog softvera i korijen. Isključite preuzimanje novih vozača jednostavno u postavkama sigurnosnog sustava, za to:

 1. Lijevom tipkom miša kliknite na «Start» – «Postavke».
 2. Dalje idite na «Ažuriranje i sigurnost».
 3. Zatim odaberite «Windows update». Ovdje ćete vidjeti da postoje novi upravljački program koji se automatski instaliraju na računalo.
 4. Idite na «advanced settings».Prozor update Виндовс
 5. Zatim kliknite na gumb «Odaberite kako instalirati update», a zatim potražite u odjeljcima «Obavijesti me o planiranju ponovno» – «Odgoditi obnove», kliknite na njega desnom tipkom miša.Izbornik naprednih mogućnosti
 6. Vratite se u prozor «Update i sigurnost» – «Windows update». Ovdje ćete vidjeti da novi program već ne učitava se automatski, a čekaju dozvole. Da biste instalirali preuzimanja, treba kliknuti na gumb «Install now».

Onemogućiti Ažuriranje upravljačkih programa putem grupne politike

Pravila grupe dizajniran za određivanje konfiguracije vašeg računala i grupe korisnika. Ona definira format za sljedeće stavke:

 • politika registra, koji uključuju grupne za aplikacije i svih komponenti Виндовс 10;
 • sigurnost mreže, domene, računala;
 • održavanje i instalacija programa;
 • skripte za pokretanje računala i završetka njegova rada;
 • preusmjeravanje mape omogućuju administratoru da ih šalju u mrežu.

Виндовс 10 daje izvrsnu priliku upravljati postavkama centra, koristeći grupne politike, koji su uređeni na taj način:

 1. Kliknite group policy editor: «Start», u nastavku unesite gpedit.msc , «Start search», «Enter».
 2. U odjeljku Konfiguracija računala, idite na «Administrativni predlošci, a zatim pronađite «Windows update».
 3. Dvostrukim klikom miša na desnoj strani editora «automatsko ažuriranje».Prozor group policy editor
 4. Stanje postavite u položaj «Uključeno», a u bloku «Postavke» postavite je najpogodniji za sebe opciju za preuzimanje, testiranje i instaliranje «promjenama».Mogućnosti načina preuzimanja i poruka o ažuriranju
 5. Za zadane postavke stupile na snagu, potrebno je kliknuti mišem na Start, idite na «Settings», zatim otvorite «Ažuriranje i sigurnost», nakon toga odaberite «Provjera ažuriranja».
 6. Nakon primjene svih promjena automatsko primanje novih vozača bit će onemogućeno, a da bi ga postaviti opet, onda morate opet ući u postavke politike.

Način isključivanja pomoću programa registry editor

Onemogućili Ažuriranja u Виндовс 10 korisnik može pomoću programa registry editor. On predstavlja bazu podataka za spremanje razne konfiguracije: pojedinosti instaliranih aplikacija, profila korisnika, vrste dokumenata. Sve third-party programi također zadržavaju postavke u registar, promjenu postavki lako uz njegovu pomoć. Međutim, prilikom uređivanja registra treba biti vrlo oprezan, jer sa pogrešne izmjene ključeva postoji rizik ozbiljno oštetiti operativni sustav i potpuno blokirati računalo.

Dakle, da biste onemogućili automatsko preuzimanje novih programa pomoću programa registry editor, potrebno je učiniti sljedeće:

 1. Otvorite izbornik Start – Run i upišite regedit.
 2. Nakon otvaranja registra pronađite HKEY_LOCAL_MACHINE i kliknite na «Виндовс» – «Novo» – «Particija».
 3. Unesite naziv «Certifikate», zatim na desnom miša, opet, odabirom «Stvoriti» – «Particija».
 4. Ime upišite «AU». Dalje, odaberite «Create», pronađite «DWORD (32-bit)», koji bi se trebao zvati NoAutoUpdate dodjeljivanjem vrijednosti 1.Promjena postavki u programu registry editor
 5. Spremite postavke pritiskom na «OK».
 6. Nakon ove operacije ponovo pokrenite računalo, uđite u «Obnova i sigurnost», zatim odaberite «Windows update». Ovdje ćete vidjeti da je instalacija novih programa završio je pogreška.
 7. Prijavite se u izborniku «Dodatne opcije» i vidjet ćete da za vas postaju dostupne sve opcije za automatsku instalaciju.

Kako ukloniti ikonu s prijedlogom za nadogradnju na sustav Windows 10

Ako je umoran od назойливое poruku, onda je naš priručnik pomoći će onemogućiti daljnje njen nastup:

 1. Otvorite izbornik «Start» – «control Panel» – «Programi i značajke» – Prikaz instaliranih ažuriranja.
 2. Na popisu pronađite Update for Microsoft Windows) s imenom KB2990214, KB3035583, KB3014460 i izbrišite ih.
 3. Ponovno pokrenite računalo i samo-opsjednuti gumb više nećete vidjeti.

Video: isključivanje ažuriranja upravljačkih programa za Windows 10

Onemogućili automatsko preuzimanje Windows Update lako, ako ste već iskusan korisnik. Ako ste samo učenja računalo, onda je bolje pozvati za ovog iskusnog tuner, da se ne našteti siguran rad operativnog sustava. Ali ako iz nekog razloga ne možete pozvati profesionalca, onda je naš video upute pomoći će vam onemogućiti neželjene instalacije novih drivera brzo i bez ikakvih problema:

Понравилась статья? Поделиться с друзьями:
Добавить комментарий

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: