Kako napraviti pejzažni list u Ворде

Ljudi su navikli uje sve poslovne i radne dokumente, koristeći program Microsoft Word. Početnici se često pitaju kako okrenuti list u ворде vodoravno. Standardni program pruža vertikalna, ili knjižne stranice – duge, ali uska. Saznajte kako okrenuti novu stranicu u ворде različitih verzija.

Kako napraviti okomiti stranicu u ворде za cijeli dokument

Logo програми

Da biste ispisali široku tablice, grafikona ili umetanje slike, najbolje je koristiti horizontalni izgled stranice. Za običnog teksta odgovarati standard book formatu. Promijeniti orijentaciju papira, ne trebate instalirati dodatne programe ili aplikacije, trebate samo slijediti korake i faze prema uputama u nastavku. Važno je zapamtiti da koristite različite verzije programa, potrebno da se odnosi na drugačiji slijed i algoritmima. Nositi s koraka, kako bi pejzažni u ворде.

U ворде 2003

Najstarija, ali ne manje popularna još uvijek verzija teksta ne razlikuje funkcionalnosti od najnovijih. Dodatne opcije nove fontove i lijep dizajn dodao svake godine, ali baza ostaje nepromijenjena. Odredbe dokumenta – to je jedan od glavnih kriterija za urednika. Kako napraviti pejzažni list u ворде 2003? Za obavljanje te promjene lako i jednostavno, to je vrijedno zapamtiti algoritam jednom:

 1. Otvorite karticu Datoteka. Da biste ga pronašli, pogled na gornji lijevi kut.
 2. Među prikazanom izborniku pronađite i kliknite «Postavke stranice».
 3. Na traci «Orijentacija stranice potrebno je odabrati ikonu koja prikazuje željenu orijentaciju.
 4. Pomoću ovog izbornika možete vratiti klasični položaj stranice.

Za Word 2007

Algoritam je jednostavan:

 1. Budući da napravite pejzažni list u ворде moguće je jedino uz pomoć izbornika, potrebno je implementirati kvadratić «Izgled stranice» u gornjem izborniku.
 2. Na dnu сточке će biti riječ «Fokus», to bi trebalo biti konačan lijevo. Treba kliknuti na njega.
 3. Otvorena su dva stavka: «Portret» i «Pejzaž». Nakon izbora uspjeti promijeniti izgled stranice cijelog dokumenta.

U Programu Word 2010

Nove i najnovije verzije programa Ворд ne razlikuje od sedmice: malo promijenila dizajn, promijenila boja, ali funkcionalnost odgovara najvišim zahtjevima. Promijeni položaj radnog lista, koristite verziju desete godine, i jednostavno, kao i u starijim. Da biste to učinili:

 1. U Oknu za navigaciju izaberite stavku «Izgled stranice».
 2. Među svim opcija: tema, boja, efekte, polje, veličine obloge, boja granice, linije, prijelome i druge – potrebno je pronaći «Orijentaciju». Ona će biti bliže lijevom rubu, ali ne treba tražiti, tražite kut meni.
 3. Nakon klika na ovaj gumb treba izabrati od dva pojavila opcija «Portret» ili «Vodoravno». Prva vertikalna, a druga horizontalna. Nakon takvih jednostavnih akcija dokument dobiti željeni izgled, kao i postavljati potrebne informacije će postati mnogo lakše.

Kako napraviti jednu stranicu u ворде krajolik

Postupak za promjenu položaja jednog lista

Ako ste mislili kako okrenuti vertikalni list u pejzažni, lijevo saznati, samo se posljednja tajna, kao ocrtavaju svaku stranicu i dati joj svoje mjesto. Za nove pošte, možete postaviti orijentaciju, različitu od susjednih. Evo što treba učiniti:

 1. Treba ga učiniti aktivnim. Za to samo trebate da stavite kursor na ovom radnom listu, označite bilo koji redak ili riječ.
 2. Otvoriti već poznatu karticu Izgled stranice».
 3. Na развернувшемся prozoru među sve opcije treba kliknuti na malu «raspoređuje» strelicu – «Postavke stranice». Ona će se nalaziti u donjem uglu na desnoj strani.
 4. Prikaz prozora osobina. Označite željeni položaj.
 5. Za donji box «Apply» moramo zaustaviti svoj izbor za «do kraja dokumenta.
 6. Kliknite «OK».
 7. Nakon toga sve stranice počevši od odabrane mijenja orijentaciju.
 8. Da bi samo jedan list horizontalnim, moramo nastaviti slijediti ove upute.
 9. Učinite aktivnim sljedeći list iz dokumenta. I slijedite sve korake s drugog na šesti, samo mijenja iz vodoravnog u portret, a ne obrnuto, kao što ste radili od samog početka.
 10. Rezultat je samo jedna stranica izdvaja iz ukupnog broja.

Video: kako okrenuti list u ворде

Понравилась статья? Поделиться с друзьями:
Добавить комментарий

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: