Kako napraviti boot usb bljesak voziti

Mnoge napredne korisnike računala zanima kako napraviti flash snimljene s operativnim sustavom? To se postiže na više načina, o svakom od kojih ćete naći detaljne upute, video u nastavku članka. Boot usb flash pogon je potreban da bi se upoznali sa sustavom bez instalacije: treba ga pokrenuti s medija, testirati i vratiti se na posao s tom OS koji imate na računalu. Osim toga, takav medij vrijedi u slučajevima, ako morate instalirati operativni sustav, a pogon je slomljena ili nedostaje.

Kako napraviti boot usb bljesak voziti sa Windows 7/8/10/XP

Za instalaciju operativnog sustava ili boot disk ili usb flash pogon. Potonji je vrlo česta i ima gotovo svatko, dakle, zgodan na njega. Za stvaranje postoje mnogi programi (Daemon Tools, Alcohol multicultural education, Virtual Clone Drive) i načina, ali najpopularnija smatra Ultraiso. Prije nego što napraviti boot usb bljesak voziti, morate preuzeti kroz bilo koji boot loader download ovaj program, instalirajte ga na računalo, za preuzimanje image operacijskog sustava na hard disk.

Manje uobičajen način – pomoću naredbenog retka Виндовс. Ova metoda ne predstavlja nikakve poteškoće, ne morate otići u bios-u, biti profesionalni u području računala. Njegova manja popularnost zbog činjenice da je potrebno postavljati tima u nizu, kao i prvi put gotovo i ne zahtijeva od korisnika nikakvu akciju.

Stvaranje kroz Ultraiso

Prije pokretanja programa potrebno je umetnuti usb bljesak voziti u odgovarajući usb priključak i slijedite upute:

 • Otvorite Ultraiso kroz pokreni kao administrator.
 • Otvorite slike operacijskog sustava Windows, namijenjen za snimanje.
 • Odaberite mapu način svoju verziju Виндовс, otvoriti.
 • Odaberite izbornik самозагрузка bod Snimiti slike diska».
 • Odaberite usb bljesak voziti, način snimanja te pritisnite gumb «Spremi».
 • Dogodi automatsko formatiranje memorije, odnosno, sve informacije će biti uklonjena s poglavica. To je potrebno potvrditi pritiskom na Enter.
 • Proces snimanja operativni sustav može potrajati nekoliko minuta. Na kraju će se pojaviti prozor sa porukom o završetku snimanja. Potrebno je kliknuti na gumb «Natrag», zatvorite program.

Za Windows 7 i програми UltraISO

Što je ISO sliku

Slika disk ili disk image predstavlja datoteku s određenom formatu (zip arhiva). On je kopija CD/DVD diska, ali može da se ne ponavlja strukturu datotečnog sustava originalnog izvora. Postoji mnogo različitih formata slika, među kojima ISO smatra se da je prihvaćen. ISO-sliku – to je neformalni naziv slike optički disk s datotečnim sustavom.

Video upute

Ako koristite operacijski sustav Windows mogu dogoditi nepredviđene probleme: ona može početi raditi s padovima ili sasvim prestane dizanje. Takvi problemi mogu iznenaditi svakoga, ali možete biti siguran, da se stvaranjem boot usb bljesak voziti sa snimljenim na njoj način operativnog sustava. Zašto ne dvd disk? A budući da je takav medij je osjetljiv na mehanička oštećenja, nakon čega dolazi u nenormalno.

Tako da je najbolji izlaz – korištenje USB flash memorijskog pogona. Ovaj medij zaštićen od mehaničkih oštećenja, ima manje fizičke veličine, lako može biti premještena bez straha. Za rad sa slikama pogon namijenjen program Ultraiso, koji možete koristiti za stvaranje bootable usb disk. Kako to učiniti, možete saznati u nastavku video gdje se jasno i dostupan je zbog cijeli proces.

Kako napraviti boot usb bljesak voziti sa виндовс kroz naredbeni redak

Za instalacije operacijskog sustava morate napraviti boot usb flash drive. To možete učiniti bez korištenja posebnih programa kroz naredbeni redak. Prije rada provjerite da na yuor nema korisne za vas informacija, tako što će ona biti formatirana. Ako ima potrebne datoteke, potrebno ih je spremiti na drugo mjesto. Korak po korak uputstvo:

 • Pokrenuti iz naredbenog retka, ući u okviru diskpart.

Naredbu diskpart

 • Naredbu list disk prikazali popis pogona.

Popis diskova u naredbenom retku

 • Odabrati broj koji je dobio vaš usb flash pogon, upisivanjem naredbe select disk 1.

Izbor sobe bootable usb disk

 • Unijeti naredbu clean, koji će očistiti usb bljesak voziti.

Čišćenje poglavica tim clean

 • Unesite create partition primary.

Unos naredbe create partition primary

 • Odabir particije, unosom select partition 1.

Izbor prvog dijela

 • Tim active napraviti aktivni odabrana particija.

Aktivacija particije

 • Форматируем unosom format fs=NTFS.

Oblikovanje bootable usb disk

 • Postavi slovo Z da bi se izbjegla konfuzija, naredbom assign letter Z.

Dodjela yuor slova Z

 • Unesite Exit.

Izlaz iz konzole

 • Snimiti datoteke operacijskog sustava kroz kopiranje cd-a ili smanjivati preuzete slike. Boot usb spreman.

Video je stvaranje bootable usb disk sa Ubuntu Linux

Optički pogoni postaju zastarjeli, tako da već mnogi prijenosna računala dolaze bez njih. Uređaj se može koristiti samo u svrhu instalacije sustava, no postoji mogućnost da bi to izbjegli, stvaranjem boot usb bljesak voziti. Kao medija je dovoljno kompaktan, udoban, nije razmažena. Boot poglavica uživao veliku popularnost, a pojavljuju se мультизагрузочные, koje daju snimiti nekoliko sustava i napraviti firmware.

U ovom видеоуроке vidjet ćete kako snimiti Ubuntu kroz program za Linux Live USB Creator. Potonji je vrlo pregledna i jasna u radu. Još uvijek postoje posebna korisnost UNetBootin i druge. Za stvaranje bootable usb disk Linuxa vam trebati distribucija operativnog sustava, program Usb Creator. Vidljivi i dostupni naputak video daje nositi s ovim izazovom čak i za početnike koji se suočavaju s ovim prvi put.

Boot usb flash pogon za mac os

U videu će se raspravljati o stvaranju boot rumenilo MAC. To je vrlo praktična stvar koja vam omogućuje učitati operacijski sustav na bilo koje prijenosno ili osobno računalo s odgovarajućim priključkom, podijelite je s prijateljima. Za rad vam trebati distribucija, pogon na memoriju kapaciteta najmanje 16 Gb. Dosljedno, korak po korak, slijedite navedene upute video, ne zaboravljajući napraviti reboot sustava, i kod vas će biti spreman napisati mac os.

Понравилась статья? Поделиться с друзьями:
Добавить комментарий

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: