Kako isključiti na laptop touchpad

Svi moderni modeli prijenosnih računala imaju posebne zaslona osjetljivog na dodir touchpad, koji obavlja ulogu miša, ako takva ne postoji. Neka prijenosna RAČUNALA imaju vrlo osjetljiv senzor koji ometa ispisati ili igrati, tako da se javlja potreba disable touchpad na laptopu.

Kako onemogućiti touchpad kroz dodirnu pločicu

Djevojka s netbook

Najjednostavnija opcija nude neki model ноутов, koji imaju posebnu tipku za isključivanje touchpad. Ova funkcija nije na svim računalima, ali se ponekad događa. Smješten gumb može neposredno uz same ploče ili na njemu, neki proizvođači može stajati na gornji dio tipkovnice. Obično, ona ima pozadinsko osvjetljenje i sliku s kao precrtani тачпадом. Naučiti za 100% njegova dostupnost može se uz pomoć vodiča koji je uključen u komplet za prodaju.

Neki proizvođači su osigurali drugu opciju, kako isključiti na laptop touchpad privremeno. Za to na trackpad dati poseban područje, kada dvaput kliknete na koju se događa isključuje Touchpad. Obično je instaliran na RAČUNALA marke HP i izgleda kao mala lampica u kutu. Potrebno je samo dvaput dodirnuti (brzo) dioda, i touchpad gasi.

Kao onemogućili dodirnu pločicu traci sustava Windows

Laptop – prijenosni uređaj, tako da korisnik može ponekad priključivanje miša, a ponekad koriste touchpad. Operativni sustav Windows pruža mogućnost da prilagodite rad laptopa, tako da se sami blokirao ili aktivira željeni uređaj. Suština funkcije je u tome da kada priključite USB мышке touchpad nije radio, ali pri dobivanju ga sustav automatski ga je uključivala. Za podešavanje prekidač treba učiniti sljedeće:

 1. Idite na izbornik Start i idite na «control Panel».
 2. U prozoru pronađite izbornik pod nazivom «Miš», kliknite na njega.
 3. Potrebna vam je kartica «ELAN», stavite kvačicu pored stavke «Isključivanje kada se uključite vanjske USB miša».
 4. Pritisnite «OK».

Muž radi za PC

Kao onemogući dodirnu miš funkcijske tipke

Još jedna mogućnost kako isključiti touchpad na laptopu – kombinacija tipki. Na tipkovnici sve od prijenosnih računala postoji posebna funkcijska tipka, koji je označen slovima «Fn». Kada je u kombinaciji s određenim tipkama ona pomaže da promijenite postavke. Svaki proizvođač (Lenovo, Asus, Acer itd.) postavlja svoje kombinacija tipki za uključivanje ili isključivanje pojedinih funkcija. Evo najčešćih opcija kombinacije, da zatvorite traku na različitim modelima za koje držite Fn:

 • F7 ili F9 – Adr;
 • F8 ili F5 – Ленов;
 • F5 – Dell;
 • F7 – Асер;
 • F5 ili F6 – Samsung;
 • F1 – Sonja;
 • F5 – Тошиба.

Proizvođači mogu mijenjati vruće je, ali uvijek predviđaju mogućnost disable TouchPad na laptopu. Najlakše je vidjeti sve tipke sa slovom F u gornjem redu i pronaći onu koja prikazuje prekriženi pravokutnik ili touchpad sa prstom. Kada prvi put pritisnete kombinaciju tipki će se dogoditi isključivanje touchpada, kada je ponovno aktiviranje.

Čuva disable touchpad na laptopu preko BIOS-a

Ako ste upravo odlučili da vam ne treba Touchpad, tada postoji mogućnost, kako isključiti na laptop touchpad bez mogućnosti uključivanja kroz kombinaciju funkcijskih tipki. Najbolje pogodno u slučajevima kada se korisnik ne razumije princip uključivanje i isključivanje touchpada, stalno zbunjeni (često u uredima). Za to je potrebno napraviti promjene u svojstvima uređaja u BIOS-u:

 1. Ponovo pokrenite prijenosno računalo, prilikom uključivanja na početnom zaslonu pritisnite tipku Del (na nekim modelima računala F2 ili F8).
 2. Na plavom zaslonu idite na karticu Advanced.
 3. Pronađite stavku Internal Pointing Device, okrenite vrijednost Disabled.
 4. Pritisnite F10 i zatim pritisnite enter.

Kako još uvijek onemogućavaju touchpad na laptopu

Za one koji ne želi mijenjati sustav postoji druga opcija, kako isključiti na laptop touchpad. Pomaže takav način da one koji su stalno dodiruje senzor za vrijeme tipkanja, zbog čega kursor skače u drugo mjesto, a čovjek i dalje skup ne tamo gdje treba. Možete to nazvati «лайфхаком»: samo stavite plastičnu karticu (bilo koju) kat Touchpad, on će prestati reagirati na pokret ruke i pomaknuo kursor. Glavni nedostatak metode – nepouzdanost dizajna, kartica može pasti kada putujete ili mijenjati.

Tu je i poseban program za zaustavljanje slabljenja, koji će alternativnih opcija i bez mogućnosti onemogući dodirnu pločicu. Zove komunalnih Touchpad Blocker, distribuira besplatno. Ako želite, možete odrediti u postavkama, da блокировался Touchpad ne u potpunosti, ali samo kada je slučajno dodirnete. Ako ne znate kako brzo isključiti na laptop touchpad, učinite sljedeće:

 1. preuzmite, instalirajte program;
 2. pokrenite uslužni program, potvrdite okvir pokraj stavke Enable/Disable touchpad;
 3. u kutiji pored trake će biti drugačije kombinacija tipki koje će isključiti/uključiti dodirnu pločicu.

Vruće tipke na tipkovnici

Još jedan sofisticiran, ali siguran način da se onemogući ploča – izmjena kroz registar. To je potrebno ako ste instalirali stariji upravljački program i u meni «Miš» ne kvačicu za automatsko isključivanje Touchpad prilikom priključivanja miša. Za to morate otići u editor na sljedeći način:

 1. Pritisnite win+R i čekićem u redak upišite «regedit».
 2. Nužno prije sljedeće aktivnosti napravite backup (spremi).
 3. Putem pretraživanja ili ručno idite u HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Sinaptički\SynTPEnh».
 4. U gornjem izborniku odaberite «Edit», zatim idite na «Create» i napravite DWORD (32-bit).
 5. Unesite naziv «DisableIntPDFeature», ako takvih još nema.
 6. Desnom tipkom miša kliknite na datoteku, idite na karticu «Uredi» i stavite u decimalni vrijednost 51 ili 33 u heksadecimalni.
 7. Točno istu datoteku s istim vrijednostima napravite u mapi HKEY_CURRENT_USER\Software\Sinaptički\SynTPEnh.
 8. Ponovno pokrenite računalo: kvačica za prebacivanje u automatskom načinu rada trebao bi se pojaviti.

Video: kako isključiti senzor na laptop

Понравилась статья? Поделиться с друзьями:
Добавить комментарий

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: