Kako instalirati Windows 7 poglavica

Prije ili kasnije svaki korisnik naprava na operativnom sustavu Windows suočava različite vrste problema koje je moguće riješiti reinstalirati OS. Često se takva potreba javlja kada porazu virusima, захламлении uređaja programima, čak i nakon deinstalacije ostavljaju svoj trag. Problem s reinstalirati Windows 7 sa USB medija je riješen uz pomoć profesionalnih majstora, ali kako bi uštedjeli, možete to učiniti sami, bez ičije pomoći, iskorištavanjem uputama u nastavku.

Unaprijed priprema računala za instalaciju

Kako pravilno pripremiti netbook računalo ili laptop na ponovne instalacije sustava Windows 7, potrebno je izvršiti niz pripremnih akcija:

 • Za spremanje podataka, sve podatke s tvrdog diska, gdje će se instalirati sustav morati prebaciti na drugi digitalni medij (usb stick, DVD).
 • Često želite sačuvati linkove na web stranice, oznake, on-line informacije. Postupak spremanja tih podataka razlikuje se u različitim preglednicima:
  • Internet Explorer (explorer). Da ne izgubite podatke spremite na drugi disk folder «Favoriti», koji se nalazi na adresi: Lokalni disk – Korisnik – Ime korisnika.
  • Opera. U mapi AppData pronađite datoteku bookmarks.adr i spremite je.
  • Google Chrome. Pronađite i spremite mapu User Data, koji se nalazi na adresi: AppData – Local – Google – Chrome.
 • Dalje odaberite operacijski sustav koji ćete instalirati na vaše računalo ili laptop. Možete to učiniti tako: kupiti licenčni disk ili skinuti uz nadoplatu analogni sa službenih stranica; besplatno pronaći «piratske verzije na internetu i skinuti na usb bljesak voziti.
 • Prije nego reinstalirati važno je provjeriti odgovaraju li podaci na računalo ili prijenosno računalo zahtjevi SUSTAVA. Za Windows 7 su: interna memorija 1 Gb, fizicka – ne manje od 16 Gb; radni takt cpu – 1 ghz.

Priprema USB stick s Windows 7

Da biste započeli instaliranje sustava Windows 7, važno je pravilno pripremiti boot usb bljesak voziti, tada je proces ažuriranja operativnog sustava proći bez problema. Ona bi trebala imati kapacitet memorije od 4 Gb, u idealnom slučaju – 16 Gb. Digitalni medij treba formatirati, za početak izbrisati sve podatke i pripremiti za pisanje OS-a. Evo korak po korak uputstvo za pripremu bljeskalicu za snimanje Windows 7:

 1. Na kućno ili prijenosno računalo postavite poseban program (utility) za rad sa slikama operativnog sustava. Za takve svrhe odgovarati Ultra Iso ili Daemon Tools, algoritam za instalaciju i rad s kojima se gotovo isti.
 2. Preuzmite mreže sliku sustava Windows 7 ili kupiti licenčni disk u prodajnom mjestu? Koje postoje u većim gradovima u Rusiji (Sankt Petersburgu, Moskvi, Rostovu).
 3. Unaprijed formatiran umetnite usb stick u USB-2 (USB-3 za takve svrhe ne odgovara, program samo može ne prepoznati dostupnost, ili za povezane uređaje kroz ovu luku, pa budite oprezni).
 4. U preuzetom programu otvorite sliku OS.
 5. Kliknite na «Самовыгрузка» i iz izbornika odaberite: «Snimi sliku tvrdog diska».
 6. U prozoru, od prikazanih opcija, gdje uploadati sliku, odaberite format usb bljesak voziti.
 7. Dalje potvrdite provjeru i odaberite način snimanja – USB-HDD+.
 8. Kliknite na «Snimi».
 9. Potvrdite, da biste uklonili sve datoteke s medija za pohranu (upozorenje javlja, čak i ako je provedeno formatiranje). Nakon toga će početi automatsko snimanje.
 10. Pojava natpisa «Snimanje je završeno» pokazuje da je preuzimanje završeno. Čim se to dogodi, idite na sljedeći korak – ponovna instalacija sustava.
 11. Da biste ponovno instalirali operacijski sustav, ponovo pokrenite uređaj i uđite u bios-u.

Postavke BIOS-a

Ponovo instalirati sustav windows 7 s strijela kroz bios-a moguće je nakon obavljanja jednostavnih postavki, zahvaljujući kojima je uređaj će se dignuti s digitalnih medija. Takve promjene se održavaju u bios-u, uzimajući u koji bi trebali u trenutku uključivanja računala ili prijenosnog računala. Za ulazak u Bios-u možete koristiti određenu tipku ili njihova kombinacija. Dobiti savjet o kombinaciji pomoći linija na dnu ekrana: «Press Del/ F12 Esc/F8/ to enter setup». Kombinacija tipki za ulaz u bios-u od različitih proizvođača pogledajte na slici:

Čim ste ušli u bios-u, odaberite usb bljesak voziti, kao izvor s kojeg će se ponovo pokrenuti sustav. Učinite to na kartici «Način preuzimanja», nakon čega je ponovo pokrenite uređaj. Ako sve postavke su napravljene, ispravno, sljedeći put laptop ili računalo će se pokrenuti s poglavica. Nakon ponovne instalacije sustava nužno je vratiti se na prethodne postavke, inače preuzimanja, svaki put će se održati s digitalnih medija, a ne s tvrdog diska.

Kombinacije tipki proizvođača BIOS-a

Instalacija operacijskog sustava Windows 7

Ako je slika sustava Windows 7 (32 ili 64 bite) snimati na usb bljesak voziti istina i sve postavke Bios ispravno, pri idućem uključivanju preuzimanje će započeti s digitalnih medija. Razmislite upute, kao i korak po korak ispuniti ponovne instalacije OS:

 1. Prilikom preuzimanja laptop ili stolno računalo s poglavica, na crnom zaslonu će se pojaviti na frazu «Press any key to boot from CD or DV». Nakon toga, pritisnite bilo koju tipku na tipkovnici. Ako se takav natpis na upit, vratite se na postavkama bios-a ili načina snimanja na medij.
 2. Sljedeći korak – odabir jezika sučelja.
 3. Da bi počeo preuzimanje, kliknite na «Install».
 4. U padajućem popisu odaberite verziju sustava windows koja ima tipke. To može biti: maksimalna (Ultimate) home basic ili premium, professional, starter. Ako želite proširiti mogućnosti sustava, postavite novu, punu verziju.
 5. Prihvatite uvjete licence i kliknite za nastavak instalacije.
 6. Odaberite vrstu instalacije – ažuriranje ili potpuna. Bolje dati prednost drugu opciju. To će pružiti punu ažuriranje sustava, što će pridonijeti normalno funkcioniranje računala ili prijenosnog računala. Za ažuriranje može se koristiti Windows Installer.
 7. Pronađite mjesto na koje želite instalirati operacijski sustav. Obično je to disk «C».
 8. Sljedeći korak – formatiranje diska pod sustav (dakle sve vrijedne informacije prethodno treba spremiti na drugi medij).
 9. Nakon formatiranje će početi instaliranje sustava Windows 7, što traje neko vrijeme (od 15 do 35 minuta).
 10. Po završetku instalacije, u novom prozoru pojavit će se prompt za unos logina i lozinke. Ispunite ih i unesite aktivacijski ključ koji je naveden na naljepnici laptop.
 11. Vratite uobičajene postavke: vrijeme i datum, sigurnosni način rada.
 12. Nakon instalacije klasičnih postavki pokrenite uređaj. Zatim testirajte zvuk, mrežne veze i druge postavke. Ako je potrebno, instalirajte odgovarajuće upravljačke programe i softver potreban za rad, директы.
 13. Vratite postavke bios na staru, da se sustav učitan s tvrdog diska. Ponovo pokrenite uređaj. Na ovom ponovna instalacija je završena.

Instaliranje upravljačkih programa

Često nakon ponovne instalacije sustava od korisnika se javlja niz problema. Na primjer, zvuk, računalo ili laptop ne vidi povezanih uređaja ili ne učita video. Takvi problemi nastaju ako se koristiti neformalni, неполноценная verzija OS-a. Popraviti ove nevolje jednostavno – potrebno je samo instalirati upravljačke programe, naročito za određeni uređaj. Preuzeti ih možete sa službenih stranica proizvođača (na primjer, prijenosno računalo «Adr» su objavljene na asus.com/ru).

Za pronalaženje i instalacija upravljačkih programa slijedite nekoliko jednostavnih koraka:

 1. U okvir za pretraživanje unesite željeni upit, obuhvata naziv modela uređaja i izraz «skinuti driver».
 2. Otvaranjem službene web stranice tvrtke proizvođača, potražite određeni model laptopa i upravljački program za njega.
 3. Preuzmite potrebne programe na laptop ili računalo i sve redom, preuzmite sve na uređaj. Takav postupak ne zahtijeva puno truda, i da se nosi sa zadatkom da će čak i početnik monstrum.
 4. Nakon instalacije svih komponenata ponovo pokrenite prijenosno računalo, ako to nije učinila sama.
 5. Ponekad vozač samo treba ažurirati putem «Upravitelj uređaja» ili bi ih aktivaciju.

Video upute: kako pravilno instalirati Windows 7 poglavica

Preuzimanje sustava Windows 7 s instalacijskog štap ne zahtijeva posebne vještine i iskustva. Za rad vam je potrebno samo digitalni medij s učita operativni sustav, pravilna priprema uređaja za manipulacije za stjecanje (spremanje podataka na druge diskove prije formatiranja), malo strpljenja i slobodnog vremena. Da je instalacija je prošla brzo, bez gubitka informacija, pogledajte u nastavku video s ютуба. To će vam pomoći da se upoznate sa tajnama ponovne instalacije sustava Windows 7.

Kako možete instalirati Windows 7 na računalo

Kako reinstalirati Виндовс 7 na laptopu: priručnik za lutke

Ponovna instalacija Виндовс 7 preko Bios-a

Понравилась статья? Поделиться с друзьями:
Добавить комментарий

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: