Kako formatirati usb stick na Mac

Danas flash kartica ima funkciju za pohranu informacija: radni dokumenti, popisi i filmovi – popis, svaki korisnik svoje. Ponekad je potrebno očistiti od nepotrebnih datoteka. Ako u sustavu Windows postoji za ovaj poseban tim, oblikovanje štap na mac ide drugačije.

Kako formatirati usb stick u format OS X

Izmjenjivi uređaj OS X

Svakim danom proizvodi tvrtke Apple dobiva sve veću popularnost. To je ne samo iPad i iPhone, ali i Apple računala iMac i MacBook, na kojima je instaliran a ne Windows операционка. Zove se Mac OS X. Većina prodaju oblikovanja флешек imaju pod Windows formata FAT 32. Ako planirate da koristite medij samo s Макбуком, onda vam je potrebno obnoviti ga pod ovom računalu. Formatiranje usb bljesak voziti na mac u sustav OS X možete na sljedeće upute:

 1. Umetnite USB port.
 2. Otvorite analogni explorer u sustavu Windows pod nazivom Finder.
 3. Odaberite stavku izbornika «Programi» ili Applications, onda se particija s alatom. Put može biti i taj «Program», a zatim karticu sa službenim.
 4. Kada otvorit će se popis aplikacija, pronađite disk utility ili Disk Utility.
 5. Na prikazanom zaslonu odaberite svoj uređaj za pohranu, kliknite na karticu «Briši», stavljajući prije toga u odjeljku format Extended (kava).

Oblikovanje poglavica OS X, Windows

Ako ste koristili prethodni način, kako formatirati usb stick na mac, onda je priključiti ga na Windows OS-u više nema smisla, jer se ona neće otvoriti. Za uređaje ćete morati prijeći na jednu od njima podržanih formata. Među posljednjih ističu nekoliko osnovnih:

 1. FAT. To je stari format koji se koristi u SUSTAVU DOS-a. Pri tome ne omogućuje snimanje datoteke veće od 4 Gb, ali to je kompatibilan sa gotovo svim операционками sve do Linux. Prednost se može smatrati i manju količinu okupiranih prostora nego u NTSF, kao i mogućnost formatirati kada bilo koji operativni sustav.
 2. ExFAT. Je moderna verzija prethodnog i nema takvih ograničenja записыванию datoteka. Najbolje pogodno za podjelu prostora na nekoliko dijelova, veličinu kojih može doći do 32 Gb.
 3. NTFS. Ovaj datotečni sustav svestranija, ali s njom ne zna kako radi OS X, pa za čišćenje pogona morati preuzeti upravljački program. Prednost je manja potreba za fragmentacije i efikasnost kompresije podataka.

Logos Maca i Виндовс

Evo kako formatirati usb stick na mac računala za korištenje na uređajima sa sustavom Windows:

 1. Povežite prijenosni pogon na uređaj, na gore navedene upute pokrenite disk utility, a zatim idite na «Briši».
 2. U odjeljku s formatima odaberite jednu od 2 – MS-DOS FAT ili ExFAT.
 3. Potvrdite operaciju.

Kako formatirati usb stick u NTSF s OS X

Kao što je gore rečeno, Macbook nema opcije za formatiranje NTSF. Za rješavanje ovog problema moraju preuzimanje poseban upravljački program. Ako ne znate, kao što na mac može formatirati usb stick u NTFS, slijedite jednostavne upute:

 1. Preuzmite vozač Paragon NTFS ili NTFS Seagate za os X i instalirajte ih.
 2. Pravilno napravite restart računala.
 3. Priključite pogon na USB port, otvorite disk utility.
 4. Na popisu će se pojaviti stavka NT Filesystem – odaberite ga za provedbu prisilne operacije formatiranje i potvrdite.

Kako podijeliti usb bljesak voziti na više diskova

Čovjek drži izmjenjivi uređaj

Ako pogon ima puno prostora, переформатируйте ga u nekoliko dijelova. Svaki od njih dolazi sa svojom datotečni sustav koji je prikladan za upotrebu, jer ne morate svaki put trošiti vrijeme na oblikovanje. Jedan dio se može učiniti ExFAT, a drugi – Extended. Uzmite u obzir da se tijekom takvog postupka sve podatke sa medija će biti potpuno uklonjena. Prvi korak u upute kako formatirati usb stick na mac, veza ga za Макбуку. Zatim je potrebno ponovno otvorili uslužni program za rad sa diskovima. Daljnje akcije su:

 1. Na bočnoj traci kliknite na flash karticu. Ovdje pritisnite već nije karticu «Briši», a «Particiju».
 2. Prilagodite s mišem broj particija – samo povucite barijeru između njih se gore ili dolje.
 3. Za svaki dio pravilno odredite ime i datotečni sustav. Ostaje samo da kliknete na «Apply» i pričekati da se medij formatira.

Video: kako formatirati usb bljesak voziti na Maka

Понравилась статья? Поделиться с друзьями:
Добавить комментарий

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: