Hangouts — što je to program

Svaki veliki proizvođač opreme, softvera pokušava osigurati moderne gadgete svojim aplikacijama. Google ne zaostaje po tom pitanju, tako da korisnici nove pametne telefone na Android operativnom sustavu mogu otkriti kod naljepnicu s nazivom Hangouts. Što je to što će biti opisano u nastavku.

Što je Hangouts na Androidu

Jedan od čestih pitanja novih vlasnika pametnih telefona: Hangout – što je to program? Ovaj program dolazi u standardnom skupštini OS Andriod, zajedno s Google Play, Youtube i karticama. To je poseban softver koji vam pomaže razmjenu poruka, da bi obični i video poziv svim korisnicima koji imaju korisnički račun na usluzi Google+. To je proizvedeni opcija tri ostalih proizvoda od Google-u:

 • Google+Razgovore;
 • Google Talk;
 • Google+Hangouta.

Ovaj servis je okupio najbolje strane spomenutih функционалов i maksimalno ih. Kroz Hangout možete stvarati video konferencije za veliki broj ljudi, što je povoljno za webinars. Platiti za tu uslugu ništa ne treba, za korištenje trebate samo imati račun u Google+, ali ako želite, možete dodati profila s drugim sustavima za posjet konferenciji.

Mobilni telefon sa početnu stranicu Hangouts

Prednosti i mane Google Hangouts

Kada je osoba u potrazi zgodan način za komunikaciju, on je uvijek privlači pozornost na pozitivne i negativne strane programa. Ako je prvi uvelike dominiraju drugi, onda izbor postaje optimalan. U zemljama CIS-a je servis Hangouts nije dobio veliku popularnost, ali to ne znači da je on loš. U nastavku će biti navedene prednosti i mane ovog programa, čitanja, koje možete donijeti odluku.

Pros:

 • besplatno korištenje samo funkcionalne usluge;
 • fleksibilne postavke komunikacije;
 • kompletan prijevod na hrvatski jezik;
 • uživanje u korisnost može na računalu, telefonu, tabletu;
 • početak chat, slanje SMS-a ili napraviti video poziv vrlo jednostavno, čak i početnik može nositi s ovim zadatkom;
 • ako imate korisnički račun na Google+, onda nema dodatnih registracija nije potrebna;
 • tvrtke mogu držati seminare za neograničen broj slušatelja, snimanje odmah spremljena.

Cons:

 • razmjena izravnih poruka moguća samo između vlasnika računa u Google-u;
 • dijeljenje ograničena je, istovremeno s tobom u razgovoru može biti još 9 osoba (ne brkati s видеоконференцией);
 • ako je u sobi više od 5 osoba s kamerom, kvaliteta videa može pasti;
 • mobilni uređaj s produženim komunikaciji kroz fotoaparat može početi zagrijavati kroz opterećenje;
 • postavke webinars se provodi kroz Youtybe, ne može se nazvati jednostavnim.

Logo Google Hangouts

Za što se može koristiti Hangouts

Novi servis Hangouts pojavio u 2013 godine i predstavljao sjedinjene američke opciju drugih функционалов od Google. Instant messenger je postala vrlo popularna među zapadnim korisnika, jer mnogi od njih su već koristili i u drugim programima iz ovog društva. Plug-in je otvorio mogućnost da besplatno komuniciraju sa svojim prijateljima putem kratke poruke, video pozivi. Ako želite, možete poslati osobi fotografija s naznakom lokacije.

Prilikom pisanja kroz čep poruke u im ona biti dostavljena osobi odmah, čim se pojavi na mreži. Univerzalni instant messenger, tako da može biti instaliran na telefonu, računalu ili tabletu. Povijest dijaloga ostaje istovremeno na svim uređajima. Popularnost program stekla u većoj mjeri zbog mogućnosti besplatnog видеообщения ako imate izlaz na internet.

Kako da koristite Google Хэнгаутс za webinars

Ranije Hangouts dao priliku za stvaranje konferenciji izravno iz profila pomoću kartice «Aktivnosti». Sada postavke prijenos nekoliko promijenila, a provodi se kroz kanal na Youtube-u. Iz tog razloga vam nužno potrebna autorizacija na ovoj stranici. Račun se koristi jedan za sve proizvode od Google-u. Takav sustav ima dvije važne prednosti:

 1. Za prijenos signala koristi player od Youtube. Zahvaljujući tome možete ugraditi video na bilo koju web stranicu, stranicu, poslati poruku o njemu na društvenim mrežama. Imate mogućnost dobiti komentare i haskija na video.
 2. Emitiranje će biti zabilježena, tako da je gotovo odmah nakon što je diplomirao na kanalu će se pojaviti spot, koji možete spremiti ili staviti na drugim mjestima.

Djevojka slušalice za računalo

Postupak stvaranja webinar nekoliko усложнилась, ali osnovne funkcije мессенджера ostao isti: demonstracija zaslona, postavke zvuka (isključiti/uključiti mikrofon sudionicima), koristiti funkcionalnosti možete na računalu, telefonu, tabletu. Upute za pokretanje prijenos:

 1. Idite na svoj kanal na Youtube-u.
 2. Kliknite na «video Manager» u izborniku pod šeširom.
 3. Na lijevoj strani kliknite na «Izravni prijenos». Potreban vam je bod «Sve prijenos».
 4. Kliknite na link «Zakazati novu emisiji».
 5. Navedite naziv, dođite opis. Početak konferenciji može se odmah ili navesti i vrijeme pokretanja. Ako želite, možete napraviti video dostupan samo za one ljude kod kojih će se link na događaj ili otvoriti suradnički pregled.
 6. Nakon uvođenja potrebnih podataka u dnu kliknite na «Start uživo» ili «Stvoriti događaj» (ako se ne počne odmah).
 7. Vas preusmjeriti u okvir dodatka Hangouts, gdje su vam uvijek dostupne sve opcije programa.

Kako instalirati i pokrenuti program Hangouts

To je besplatan program koji se instalira automatski na sve moderne uređaje s Android. Prvo provjerite dostupnost komunalnih usluga u vašem telefonu. Ako je reinstalacija sustava ili koristite iOS, Windows, a zatim za instalaciju Hangouts, slijedite ove korake:

 1. Pokrenite Google Play.
 2. Na traženje linije napišite «Hangout».
 3. Odaberite službeni program.
 4. Kliknite na gumb «Install» i pričekajte do kraja postupka.
 5. Pokrenite program, unesite podatke Google računa (ako bude potrebno) i možete započeti razgovor.

Logo Google Play

Kako ukloniti Hangouts s Android

Ovaj besplatni program ne pokrene automatski, ne opterećuje sistem, tako da većini korisnika apsolutno ne ometa. Ako imate još uvijek postoji želja za brisanje Hangout sa svog uređaja, onda to možete učiniti na sljedeći način:

 1. Otvorite «Postavke».
 2. Odaberite «Upravitelj programa».
 3. Idite na tab «Sve».
 4. Pronađite ime programa.
 5. Kliknite na «Izbriši obnove».
 6. Zatim Kliknite «Potvrdi».
 7. Idite opet u aplikaciju, kliknite na «Prisilno zaustaviti» i opciju «Isključi».

Neki pametni telefoni podržavaju uključivanje root prava. To je poseban način, koji pomaže programerima da prilagode sustav uređaja, pregledati kod. Tu su i upute o načinu uključivanja ovog načina rada koji će vam omogućiti da u potpunosti ukloniti aplikacije s telefona. Ako ne znate kako to učiniti, eksperiment se ne isplati, jer vaš uređaj može uopće prestati raditi.

Program Hangouts na Androidu

Kako skinuti Hangouts na računalo

Ovaj program nije samo aplikacija za operativni sustav. Koristi samo kao dodatak za preglednik koji koristite. Najbolja kompatibilnost je imao s Chrome, ali postoji mogućnost da postavite i za FireFox, Yandex.Preglednik. Instaliranje programa možete izvršiti na dva načina:

 1. Kliknite službenih aplikacija iz usluge Google. Čekićem naziv komunalnih i kliknite na gumb «Instaliraj».
 2. Idite na svoj profil na usluzi Google+. Kliknite u desnom gornjem kutu na ikonu s aplikacijama (izgleda kao плиточка). Kliknite na natpis «Još», zatim «Hangout». Na novoj kartici, potrebno je kliknuti na ikonu u obliku tri točke i odaberite opciju za instalaciju aplikacije za Chrome».

Video: što je Hangouts u telefonu

Понравилась статья? Поделиться с друзьями:
Добавить комментарий

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: