16 smještajnih pletenje zone kuka sa sheme, opis i video mk

Zona kukičanje – to pletene pribor koji vole da mnogi knitters. Kada pletenje obrasci se mogu koristiti različite tehnike pletenja. A to vam omogućuje da stvorite modeli za razne namjene: za krajolik ormar ili zamjena za normalne remena. Odlučuje o namjeni budućeg proizvoda treba da biste odabrali veličinu kuka, koji će biti vezan pojas kukičanje, kao i vrste pređe. Tanja veličina kuka, to je više natječaja i dekorativnog uspjeti pribor. Kuke velikih dimenzija obično se mogu vezati pojas s pomoću kuglice i drugih dodatnih elemenata, koji će ukrasiti ga u procesu pletenja. Naravno, koristiti dodatne elemente za uređenje zone u procesu pletenja možete pri radu s kukom manjih dimenzija, ali to je vrlo, vrlo mukotrpan posao. On pod silu мастерицам sa iskustvom. Za pojas češće koriste različite tehnike pletenja vezice, fragmenata. Najnovije — fragmenti su međusobno povezane u dugu traku.

Pogled pređe, koji se treba odlučiti za izradu zone

Tako, na primjer, da bi se vezati uske naramenice-naponske žice ili delikatna pojas za rad, možete odabrati bilo koju pređa. Takve zone su dekorativne vrijednosti i koristi se kao ukras na širu тунике ili haljina. Naravno, odabir pređa za ove namjene, treba uzeti u obzir boju i teksturu pređe. Potrebno je ući u trag, za ove parametre odgovaraju boji i teksturi elemenata garderobe. Pogodna za sve vrste vlakna: pamuk, lan, viskoza, vuna, poliamid, mikrovlakana i čak i akril. Kada se koristi akril nit treba biti pažljiv pri odabiru uzorka, kao i proizvodi od takve pređe češće imaju najjeftinije vrste.

Široke i guste zone вяжутся s uske pamučne ili lanene pređe. Češće takve zone вяжут, koristeći čvrste uzorke. Ako posao obavlja pređe poliamid ili mikrovlakana, onda je uzorak odabran je vrlo gust. Za pletenje gustim uzoraka kukičanje češće koriste konvencionalne pruge bez накида.

Uski pojas

Na gore navedene slike je dao dosljedan opis izradu najjednostavnijih zone. Vezati sličan pribor potrebno je oko deset grama vlakana. Nit bi trebali biti debele, dok je u jednom мотке ne manje od dvjesto metara na sto grama pređe. Vezati takav pojas ispod snagu čak i početnike вязальщице. Pletenje počinje nizom od četiri vazdušna petlje. Skraćeno putovanje petlje obilježeni «BN».

Slijed uzorak za pletenje zone:

  1. U drugoj petlji lanca вяжем pet barova bez накида (na slici gore). Dalje čunj bez накида bit će zabilježena kao «СтБН»
  2. U zadnji zategnite lanac вяжем jedan čunj bez накида
  3. Skrenite na platnu. Jedan TOI za podizanje niza
  4. drugi stupac bez накида вяжем pet barova bez накида
  5. treći СтБН вяжем još jedan СтБН
  6. Opet skrenite platno i ponavljamo pletenje isto tako, kao što je navedeno u točkama 4 i 5, svaki put okreće na platnu.

Вяжем kabel potrebne duljine. Na kraju kabela пришиваются konce. Kao obruba možete koristiti običan konac, lanac od zračnog ovjesa, a može i ukrasne trake. Uski pojas kukičanje je spreman!

Ажурный pojas od motiva različitih oblika

Sličan model zone je popularna već duže vrijeme. Suština izrade ovog modela – spoj nekoliko odvojeno u svezi istih ili različitih fragmenata među sobom u traku. Takvi fragmenti mogu biti kvadratnog ili okruglog oblika. Svaka мастерицы ima svoje omiljene oblika-fragmenti.

Slijed uzorak za pletenje zone povezanih iz različitih dijelova:

  • Lanac od šest BN zaključali u krug;
  • U ring se vezati za takav slijed petlje: četiri TOI, bujnom postolje od tri СтН, pet BN* bujnom postolje od četiri СтН, pet BN*. Ponoviti od *do * do kraja reda u krug;
  • * pet zračnih petlje, tri zajedno tabele sa накидом, pico od tri zračnog ovjesa, tri zajedno tabele sa накидом, pet TOI, jedan СтБН*. Ponoviti od *do * do kraja reda. Na kraju, ispada cvijet sa šest vrhova. Takvi oblici se lako i ravnomjerno su međusobno povezane u trake: dva vrha susjedna cvijeća su međusobno povezane, a 4 druga na svakom cvijetu ostaju bez (dva dolje i dva gore). Povezivanje fragmenata u traku, na kraju пришиваются ili prilogu konce. To se dobro može vidjeti na fotografijama. Kao što je gore navedeno obruba mogu biti obične žica ili kabel za napajanje iz lanca povezana s petljama. Za povećanje vezice (pogotovo ako je kao obruba djeluju obični konac) na njihovim krajevima prilogu ili пришиваются (ako zaplet — to je lanac od zraka petlje) male kuglice. Takvim zonama češće naglašavaju struk. Ako takav pojas vezati od debelog pređe, možete ga nositi kao dekorativni detalj na haljini.

Ako je isti model planira se nose na kukovima, onda ga treba plesti od пятиугольных motiva. A kombinirati ih između sebe treba taj red, da je proizvod dogodilo polukružnog oblika.

Izbor zona fotografije i dijagrami

6

Lijep pojas kuka: video radionica

Pojas traka čipkom video radionica

Jednostavan zona kuka od poveznih stupove: video radionica

Понравилась статья? Поделиться с друзьями:
Добавить комментарий

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: