Uzorak suknje полусолнце

Rezove suknje-полусолнце je univerzalna. Пошита od mekog, dobro драпирующихся tkiva, to će sakriti nedostatke полноватой lik. Napravljena je od debelog i drži svoju formu materijala – naprotiv, učinit će više zaobljenim bokovima mršavih djevojaka. U nastavku možete pronaći nekoliko načina kako se izboriti suknju полусолнце, kao i upute za njim.

Kako bodom suknju полусолнце

Klasična varijanta

Prije nego što je pravilno iscrtati uzorak suknja полусолнце, drugačije zvono dno, morate skinuti potrebne mjerenja:

 • полуобхват struka – STIH;
 • polu-krug bedra – SUB;
 • dužina proizvoda – Di.

Na primjer, uzmite ove 3 vrijednosti jednake 38, 52 i 70 vidi Mreža uključuje sljedeće korake:

 1. Mreža pravog kuta, vrh kojih je označena točka A.
 2. Kašnjenje iz vrha pravog kuta, tj. točke O, radijus, potrebnog za izgradnju linije struka. Njegova vrijednost računa po formuli – K*(B + C): K – koeficijent zakrivljenosti gornjeg ruba suknje, jednak za ovaj model 0,64, S – vrijednost slobodnog облегания, jednaka 1 jedan centimetar u, OD = ОТ1 = 0,64*(38 + 1) = 24,96 pogledajte
 3. Crteži polukruga kroz točke T, T1 i T2. Prva 2 idu откладыванием radijus, utvrđenog u prethodnom stavku. Točka T2 se nalazi na križanju polukruga i биссектрисы pravog kuta.
 4. Kašnjenje dužine suknje od točke T, T1 i T2, odnosno vrijednosti Диз = 70 vidi
 5. Podešavanje dužine. Ako kapital nit ide na kosi ili preko, onda je potrebno točku H2 podigne na 2 + 1,5-2 cm, odnosno udaljenost H2-Н3 je potrebno da se u roku od 3,5-4, pogledajte
 6. Dizajn nove linije dna kroz točku N, N1, Н3.
 7. Prilagodba repa, to jest, brazde na sredini переда. Za to treba poravnati liniju struka, dizanje točke T2 2 cm, onda je T2-T3 = 2 vidi Onda napravite ga s novim točkama – T, T1 i T3.
 8. Stvaranje umjetne косины tkanine za model suknje s 1 ili 2 šavovima. Za smanjivanje veličine repa na bočnim šavovima i lakši оттяжки tkanine, šavovi na dnu proizvoda je potrebno premjestiti na 2-8 cm.
 9. Pattern drugi isti dogovor, ako je suknja uključuje 2 dogovor. Za одношовного proizvoda treba unaprijed odustati materijal prepoloviti.

Kako rezati suknju полусолнце na tkiva

Gotovi proizvod

Nakon toga kako će biti spreman za crtanje obrazaca, možete započeti s prijenosom ga na platno. Za početak je potrebno prevesti sve linije za izgradnju papir i izrežite iz njega uzoraka. Izboriti юбочку možete na 2 načina:

 1. Jedan detalj, onda sašiti morati polukrug samo jedan šav, koji se nalazi na stražnjem dijelu.
 2. 2 od dijelova, to jest четвертинок. U tom slučaju spojevi dobiveni na kapital i poprečna nit.

Jedan šav

Za početak krojačica je više lakše će pattern suknje-полусолнце jedan šav. Kao jednostavan model se može rezati odmah na platnu. Priručnik uključuje nekoliko koraka:

 1. Obaviti potrebna mjerenja, graditi na gore navedene upute половинную detalj.
 2. Uzeti platnu dužine, jednako je dvije dužine proizvoda. U našem primjeru to vrijednost biti jednaka 70*2 = 140 vidi Širina platna izračunava se zbrajanjem dužina suknje, radijus šupljine za struk i dodatnih 6 cm, tj. 70 + 25 + 6 = 101 vidi
 3. Sastaviti radni list krivu stranu prema gore.
 4. Poravnajte djelomičnu liniju obrasci suknje полусолнце sa сгибом tkiva, приколоть uzorak.
 5. Dodaj naknade po 1,5-2 cm u struku i odozdo 1-2 cm na svakoj strani.
 6. Сколоть dvostruko отрез i izrezati detalj.

Suknja-полусолнце na gumenom trakom

Na gumenom trakom

Takav model, kao što je suknja-полусолнце na gumenom trakom, ne predviđa korištenje munje. Gotov proizvod mora lako надеваться bez spojnica. Stoga je do obujma struka iz našeg primjera potrebno je dodati još 15-20 vidi Dobili 38*2 + 18 = 94 vidi Uzorak suknje полусолнце će biti napravljen za struku opseg 94 vidi Upute za otkriti sljedeća:

 1. Izračunati radijus kruga struka – R = Od/3,14 = 94/3,14 = 30 cm.
 2. Iscrtati na papiru ili na platno, свернутой na pola, kružnica radijusa 30 pogledajte Odložio ga iz kuta согнутого materijala.
 3. Izvući još jednu kružnica radijusa, izračunate prema formuli: R1 = R + Диз + 2 = 30 + 70 + 2 = 100 pogledajte
 4. Dodaj šav, izrezati.

S naborima

Djevojka u пошитой stvari

Za izgradnju obrasci suknje u obliku polukruga, s naborima potrebno je odrediti njihov broj i dubinu. Za primjer uzmimo na 4 nabora na prednjoj i stražnjoj strani uređaja. Dubina njihova neka bude 3 cm. Tada primili kruga radijusa za liniju struka:

 • R = (38*2 + 8*3*2) / 3 – 2 = 39 pogledajte

S obzirom na to radijus izračunati drugi za određivanje dna proizvoda:

 • R1 = R + Di + 2 = 39 + 70 + 2 = 111 pogledajte

Na кокетке

Mreža obrasci suknje-полусолнце s koketa uključuje sljedeće korake:

 1. Definiran s visine кокетки (za primjer uzmi 20 cm), graditi po principu kako izravno proizvoda.
 2. Oduzmi visinu кокетки od dužine suknje za određivanje veličine dnu – Di – 20 = 70 – 20 = 50 vidi
 3. Izgraditi donji dio uvjeta, što je prvi radijus je R = 2*Вкок – 2 vidi Drugi određuje iz uvjeta R1 = R + 50.
 4. Dodaj šav, priložiti uzorak i izrezati proizvod.

S dva šavovima

Uzorak suknje полусолнце s 2 šavovima obavlja vrlo jednostavno. Trebate samo napraviti mjerenja i rezati na gore navedene upute 2 dogovor, odnosno četvrtine punog kruga. Da biste to učinili:

 1. Izračunajte dimenzije platna. U našem primjeru to 140х101 vidi
 2. Učinite uzoraka na вычисленным vrijednosti i s obzirom na припусков na šavova.
 3. Ležala je na platnu krivu stranu prema gore na stol.
 4. Pin uzorak iz jednog kuta platna, nacrtajte.
 5. Zatim ogledalo pin uzorak, već s druge strane platna, tako da je spust buduće dijelova naići.
 6. Nacrtajte drugi put uzorak.
 7. Izrezati dva detalja.

Varijanta sa dva šavovima

Protok tkanina na suknju, полусолнце

Za običnog tkiva, lakše izračunati troškove na юбочку. Opća formula za izračun izgleda ovako:

 • 2*(R + Di) + 10.

Vrijednost R u ovoj formuli određuje razlika između 1/3 dio obujma struka i 2 cm na naknade u zglobovima. Za uzet primjer iz 38*2 = 76 cm ovaj broj ispada jednak 23 vidi Onda na navedenoj formuli možete odrediti količinu materijala– 2*(23 + 70) + 10 = 196 pogledajte Ispada da je protok tkanina može pokriti krpom, širine 2 m, a dužina 90 vidi i proizvoda na gumenom trakom promijeniti vrijednost R = 90/3 – 2 = 28 vidi Vrijednost 90 preuzeto iz uvjeta, što je za takvog obujma struka делалась pattern. Onda, s druge će i protok tkanina– 2*(28 + 70) + 10 = 206 pogledajte

Za model s naborima vrijednost R = 39*2/3 – 2 = 24 cm, a vrijednost protoka– 2*(24 + 70) + 10 = 198 vidi se Iz formule vidi, da je potreban broj materijala ovisi o dužini suknje i njegove vrste. Osim toga, neki izračun je potreban za materijal s uzorkom na, primjerice, u obliku stanica ili linija. Za одношовных modela potrebno micati uzorak do slučajnosti joj ugla, sa uzdužnim i poprečnim prugama. Ako rezove događa pao tkiva, onda je potrebno kombinirati slike njezine slojeve. Potrošnja za takav materijal će biti više na vrijednost rapport uzorak.

Video: kako smanjiti suknju полусолнце

Učenje rez юбочку u obliku polukruga, vi ćete biti u mogućnosti пошить sebi haljinu, punomasnog ili отрезное. Osim toga, takav oblik razlikuje lakoćom ne samo u stvaranju лекал, ali i u сшивании dijelova, posebno za одношовного proizvoda. Ako je napisan upute teško sami napraviti uzorak suknje u obliku polovice sunca, onda pogledajte korisne video gdje se jasno prikazan cijeli proces.

Uzorak полусолнце

Suknja полусолнце svojim rukama

Duga suknja полусолнце

Kako bodom suknju полусолнце na gumenom trakom

Naši

Natalia, 29 godina:u svakom načinu rezanja suknje ne zaboravite šav. Par puta zbog takve pogreške morao skratiti proizvod na nekoliko centimetara, ali se na kraju ispostavilo da je čak i bolje nego što sam htio. Još savjet: u nekim prostorima materijala nit i dalje će imati косое smjer, tako da prije početka obrade dnu materijala dajte повисеть.

Anastasia, 32 godine:Shila юбочку s naborima. Nakon provedenih proračuna расчертила potrebne kruga. Savjetujem još označavati položaj svih складочек – tako zgodan. Osim toga, nemojte štedjeti na pinova na прикалывание лекал tkiva, inače pod škare materijal pomaknuo. Zahvaljujući točnim izračunima suknja-полусолнце s naborima kod mene je bila samo šik.

Julija, 36 godina:u zadnje vrijeme zanimala me vezom. Odlučila je početi s jednostavnim – izabrao юбочку u obliku polukruga, a одношовную. Obrazaca učiniti stvarno lako. Materijal preklopiti na pola, a uzorak postavljen tako da je jedan od bočnih dijelova poklapa sa сгибом materijala. Обводишь, вырезаешь i ostaje samo стачать jedan šav, pa i pojas s низом da se ne zaboravi.

Понравилась статья? Поделиться с друзьями:
Добавить комментарий

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: