Tepisi kuka sa shemama i opis

Čak i najskuplji tepih ne zrače toliko topline i udobnosti, kao i ručno izrađene: s njima je atmosfera u kući odmah promijeniti. Osim toga, takve stvari su pogodni čak i za moderni stil u uređenju interijera. Ako ste zainteresirani takva vrsta rukotvorina, navedenih u nastavku, kao što je vezivanje tepisi svojim rukama od pređe i drugih materijala.

Kako vezati mat kukičanje

Potrebne alate žica

Takvi proizvodi ne samo da izgledaju originalno, ali su izdržljiva i praktična, što je preduvjet za prostirke u kupaonicu ili wc. Danas pletenje tepisi kukičanje ne postiže se samo uz pomoć pređe. Рукодельницы počele koristiti mnoge nove i zanimljive materijale. U opisu na strujne krugove nalaze čak i vreće mlijeka. Često se koristi kanap, žicu, staru odjeću (majice) ili samo ostaci nepotrebno pletenje i pamučne tkanine. Zanimljivo događa i tepih iz kabel za kukičanje – na podu je izgleda bijela praškasta.

Što se tiče tehnike, onda se može plesti preko reda (kao u спицах), ili u krug. Osim 2 glavna oblika, postoje ovalne, u obliku dijamanta, pravokutni i čak i tepisi u obliku srca. Za rad na pletenje tepisi kukičanje, zajedno sa shemama i opis potrebno popis alata i materijala. To uključuje sljedeće:

 • škare;
 • veliki debeli kuka;
 • stare stvari, лоскутки ili drugog materijala za pletenje.

Jednostavan kvadratnom tepih kukičanje

Novak je bolje plesti trg tepisi kuka sa shemama i opisom. Za to je potrebno debeli хлопковая pređe. Među рукодельниц ona nosi nazivom «špageti». Izbor boja ostaje na svoj ukus. Korak po korak proces uključuje opis takvih serija:

 1. Birajte lanac od zraka petlje. Dužina joj mora odgovarati veličini željenog tepiha.
 2. Провяжите sve petlje столбиками s накидом (ССН), zatim okrenite proizvod na pogrešnu stranu.
 3. Nastavite вывязывание, ali već što čunjeve bez накида (godina sc), a pod prednju stranu šarki. Ponovno preokrenite proizvod.
 4. Вяжите godina sc, ali već pod obje stijenke petlje.
 5. Slijedite upute 3 boda.
 6. Провяжите sve petlje ССН, postavljanje pozornice, kuka pod stražnji dio petlje.
 7. Nastavite вывязывать uzorak koji se ponavlja u ciklusima od 3 do 6 bod.

Cijele pletene tepih

Mnogi imaju sjećanja iz djetinjstva o бабушкиных ковриках, koje su okrugle a pri tom je uključeno više različitih nijansi. Вяжутся su s pomoću tkanina trake, narezane na staru odjeću, ili samo od otpadaka. Tako možete dati novi život nepotrebnim stvarima koje samo zauzimaju mjesto u ormaru. Rezultat će potpuno novi proizvod, koji je još dugo će vam služiti.

Cijele višebojno mat

Prije svega, potrebno je pripremiti расходный materijal. Za to pulpa, majice ili druge tkanine na trake. Njihova širina mora biti oko 2-3 vidi Između sebe trake zavežite čvor ili prišiti pomoću igle s navojem. Dalje izašao pređe za tepisi samo сматывается u klupko. Kuka je bolje da se broj 10. Upute za pletenje izgleda ovako:

 1. Birajte 3 zračni petlje, spojite ih prstenom.
 2. Unutra primljene prsten провяжите 6 godina sc.
 3. Podijelite krug na 6 sektora.
 4. Nastavite plesti godina sc, dodajući da u svakom sektoru po 1. Ispada da u svakom sljedećem redu na 6 petlji više.

Ako želite dobiti više рельефное proizvod, onda koristite ovu shemu: провязывайте sve čunjeve za stražnji zid petlje. Kako to učiniti, što je prikazano na slici. Takav mat može se koristiti ne samo za svoju namjeravanu svrhu, ali i, primjerice, kao пледа – samo pokriti ih stolica ili stolica. Osim toga, dati tepih određeni uzorak, ne odmah povezati među sobom trake od tkanine, a tethering u samom procesu. Tako da je lakše mijenjati određene boje i nijanse.

Kako vezati mat u лоскутной tehnologije

Ako ste već naučili plesti tepisi kuka sa shemama i opis, lako ćete se nositi sa sljedećim izbor, koji se izvodi u лоскутной tehnologije. Gotov proizvod da prikupljenih od mnogo pojedinačnih elemenata – kvadrata, ромбов, розочек i лепесточков. Posebno dobro ova tehnika je vidljiv u japanskom вязаных ковриках, u kojima se elementi isprepliću između sebe. Tako stvaraju čak i navlake za stolice, nadstolnjaci, jastučnice za jastuke i deke.

Jedna od tehnika se zove šah. Veličine elemenata može biti bilo što. Imajte na umu, da je za velike kvadrata potreban je dug tuniski kuka. Materijal možete preuzeti na svoj ukus – pređa ili нарезанную platno, kao u prethodnom master class. Što je najvažnije – pravilno odabrati veličinu kuka: da pređe uzmi tanak, a za tkanine – deblje. Kao primjer prikazan je izrada kvadrata sa strane 6 петелек. Вяжите kao miš kuka sa sljedećim shema i opis za nju:

 1. Birajte lanac od 13 zraka petlje. Jedan od njih će biti korner.
 2. Provucite kroz kuku na prvom od njega petlju i povucite za njim nit. Ponoviti tako 7 puta da se dogodilo 8 петелек.
 3. Hvatanje radnu nit, провяжите zajedno 2 senzoru) Koristite ovu shemu do kraja niza.
 4. Dalje opet sakupljajte petlje, kao što je u stavku 2, samo pokrenite kuka za prednje nit.
 5. Opet провяжите niz, kao u koraku 3.
 6. Ponovite sve korake od 2 do 4 bod do dobivanja 6 redova.
 7. Posljednji niz провяжите столбиками s накидом. Na kraju nit pričvrstite.
 8. U donjem desnom kutu kvadrata provucite konac druge boje, birajte 7 zračnih petlje.
 9. Вяжите za iste upute, samo 7 slagati slog petlju napraviti, napraviti kuka za rub postojećeg trga.
 10. Posljednji niz вяжите столбиками s накидом, a kada вывязывании 7 petlje uzmi kut prvog kvadrata.
 11. Kravata na isti način sljedeći kvadrat. On će biti na vrhu prvi.
 12. Nastavite raditi kvadrata do željene veličine podnoj.

Круглий килимок

Pletene prostirke od paketa

Još jedan originalni izbor – mat, pletene od uobičajenih paketa. Za početak morate položiti ih nekoliko puta, a zatim izrezati ga na trake srednje debljine, raširila rezultirajući prsten i povezati među sobom čvrste. Ostaje samo skinite клубки. Dalje koristite opis samog procesa pletenja:

 1. Početak trake pričvrstite kuku, napravite 3-4 zračni petlje i zatvori ih u prsten.
 2. Kuku u najbližu rupu provucite kroz njega nit i провяжите ih.
 3. Nastavite pletenje u krug, povremeno dodajući petlje kroz провязывания nekoliko puta u jedan otvor.
 4. Za upis u drugu boju samo vezati na sljedeću temu.

Video: tepih na podu svojim rukama

Stvoriti mali tepih s opisima i programima gore je jednostavan čak i za jedan dan. Pomoću njih možete doći do svoje boja odluke, uzimajući čime se individualni proizvod. Dodatnu pomoć djeluju zapise, gdje je grafički prikazan proces implementacije jedne ili druge ideje. Pogledajte ih i početi pletenje.

Tepisi su reljefni svojim rukama od pređe

Delikatna tepiha kukičanje

Tepih na stolicu kukičanje

Понравилась статья? Поделиться с друзьями:
Добавить комментарий

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: