Pojedinosti veze тамбурным šav

Тамбурный šav ima bogatu povijest koja seže u dubinu stoljeća. Ime mu dolazi od francuske riječi «tambour», što znači «bubanj». To je zbog činjenice da мастерицы вышивали iglom ili kukičane tkanine, stegnuta u пяльцах, da je podsjećaju na glazbeni instrument. On može biti primijenjen kao oslikavanje, окантовочного ili postati zaseban detalj – лепесточком ili листком. Danas smo s Vama, mi se razumijemo, što su vrste, kao i naučiti kako pravilno šivanje iglu i kukičanje.

Kako se primjenjuje тамбурный šav

  • Pri spajanju dijelova: to ima smisla, ako je proizvod povezan paperjast tamne pređe;
  • dok je jačanje rubova: obrada ruba police i izrez gorivo sa naličje u
  • izbjeći ih istezanje i savijanje;
  • припосаживание;
  • обвязка proizvoda kuka.

Klasični тамбурный šav: master klasa

Fiksiranje žica na tkiva i umanjujemo iglu za lijevo. Nit вытягиваем prometom na sebe i придерживаем joj se za 3-5 mm od mjesta gdje je bio izvađen iz platna. Uvesti iglu u ono mjesto odakle je izašao prije, a izlaz tamo gdje smo придерживаем nit. Na kraju nit tvori полукольцо, što je oko igle. Povucite iglu do kraja i thread pretvara u oslonac na prvi каплеобразный bodom.

Opet натягиваем nit, придерживаем ga vratiti na mjesto вкалывания, i izlaz na 3-5 mm iznad tog mjesta. I dalje šivanje šav na željenu nam duljine, s naglaskom na koje u nastavku shemu.

Važno! Spremite isti nit napetost sve više vez.

Pročitajte naš detaljan video lekcija:

Univerzalni тамбурный šav: master klasa

Na ovaj način je izvana vrlo sličan prethodnom, i baš je jednostavan u izvedbi.

Ispunjavamo dva стежочка šav «naprijed igla». Sa prednje strane platna захватываем 2-3 ниточки, a na poleđini — 4-5. Šav «naprijed igla» u dužini od mora odgovarati veličini петелек. Nakon провязки uvesti iglu u platno sa prednje strane.

Sada подхватываем iglom 1. bod, ali ne uvoditi ga u platno. Radnu nit provesti pod стежочком, zatim igla ulazi u početak petlje. Sljedeći ubod treba raditi na изнанке platna.

S изнанки smo dobili стежочки «naprijed igla», a na prednjoj strani – petlje.

I dalje šivanje šav po određenoj shemi.

Стеблевой

Стебельчатый š. mi ćemo također izvesti s lijeva na desno ili odozdo prema gore tako da se šavovi ležao blizu jedna drugoj.

Izlaz iglu s koncem na prednjoj strani, radimo bodom srednje veličine, držeći iglu oštricom na sebe i donoseći joj iznutra prema van. Izlaz na prednjoj strani u sredini 1. стежочка i radimo 2. paralelno 1-og. Opet umanjujemo iglu na prednju stranu gdje završava 1. bod. Стебельчатый š. je spreman!

Стебельчатый obrazac se koristi prilikom popunjavanja motiva, pomoću njega možete napraviti vez ili u kombinaciji s drugim elementima.

Стебельчатый š. također možete koristiti i za obloge rub gotovog proizvoda.

Video majstor klasa

Dvostruki šav тамбурный

Prvo je potrebno šivati 2 šivati šav «naprijed igla»: jedan na изнанке, a drugi — na lice, zatim prva zatvorena petlja, gledajte. «naprijed igla» s изнанки i radna nit izvukao pred vezenim element.

Sada teve. radna ns kroz prvi bod i натягиваем.

Aerial тамбурный šav: master klasa

Ova opcija vez razlikuje od svih prethodnih tema: između pet. mi smo dobili malu žicu, udarajući po koju još jedan redak ovog tambura vrata, može se simulirati metalne rešetke.

Zavijao. rob. ns na lica. stranu i u isto mjesto ponovno ući u nju. Иголочку zavijao. na LS u točki 2, kao što je prikazano na slici ispod.

Обматывает konac 1 put oko mekinje-novo…

Mi uzmu перекрученный čvor, pritiskom na dnu n. prst, ig. uvod. u tkaninu (3), zavijao. na LS u točki 4, затягиваем.

I dalje šivanje po redu sp palac. š. i spojne стежочки.

Kao što je šivanje šav «riblja kost»

Zavijao. iglu s radne konac na LS u točki 1 i odmah uvesti ga u platno. Zavijao. Na LS u točki 2, nit za iglu, затягиваем petlju.

Zavijao. ig na platnu, 3, 1, 2, i 3 stvaraju ravnu liniju). Zavijao. ns na LS u točki 4, koja se nalazi na jednoj liniji s točkom 2.

Enter. i. u tkivo u točki 4 i zavijao. na LS, 3 , ns stavili u ap pod v., затягиваем ga.

Enter. ig na platnu, 5, (t. 4, 3 i 5 predstavljaju liniju). Zavijao. ns na LS, 6, koja se nalazi na jednoj liniji s t. 3. Ponavljamo.

Trebamo učiniti looped стежочки s dugim хвостиками i da ih stavi na red lijevo i desno.

Reljef тамбурный šav

15

Ova opcija tambura vrata više izbočen, to je teže i šire nego što je uobičajeno.

Da bi reljef više do izražaja, radimo za početak dođi direktne стежочков.

Početi rad od vrha prema dolje.

Zavijao. v. do ns, 1 u LS i enter. i. t. 2. Zavijao. v. na LS, 3 enter. joj, 4. Dalje zavijao. i. t. 5 enter. tj. 6. Mi smo dobili striping smjer стежочка.

Izvodeći uzorak dakle, dobili smo na LS horizontalne pruge, a na изнанке – vertikalne. Ali može biti malo drugačije. Sa tako 2 s изнанки v. zavijao. tj. 4 unos. sa prednje strane, 3, itd.. Ako ćemo tako, onda na изнанке dobili dijagonale стежочки.

Fiksiranje konac na dnu dna.

Nastavljamo rad na šav ниточкой druge boje: uvesti ga u t. 7. Vršimo v. pod n. s tako A tako, ne прокалывая tkanina, odozdo prema gore.

Tako što je iz ns petlju, opet provodimo v. ispod donje n. osnove s tj. S, D, sp je pod v., kako u normalnom palac. šava. I dalje obavljati uboda već na sljedećoj «razini» ne прокалывая tkanina. Zadnji sp fiksiranje pomoću malog vertikalnog стежочка.

Тамбурный šav, povezan kukičanje

Тамбурный šav nije uvijek izvodi s pomoću igle. Možete koristiti za ove svrhe, obična kuka male veličine i крученую pređa. Također izvesti kukičanje je moguće kao na tkanine s rijetkim плетением, tako i na вязаных artiklima.

Dakle, ulazimo kuka sa prednje strane, зацепляем nit i umanjujemo ga natrag, kod nas se formira petlja. Opet idemo kuka na platnu, цепляем im konac i izlaz kroz tkaninu i petlju, koja je kod nas bila na kuku.

I dalje raditi sh. po određenoj shemi na željenu dužinu.

Više je grafički prikazan proces u ovom video-tutorial:

Понравилась статья? Поделиться с друзьями:
Добавить комментарий

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: