Što je s nule naučiti plesti krakova

Mnogi ljudi imaju hobi koji oni vole da se bave. Pletenje – upravo takav provod. Zahvaljujući ovom vidu aktivnosti idu i različite proizvode, igračke ili lijepa odjeća. Ako ste nikada nije imao, ali jako želite, onda imate u glavi, prije svega, tu je pitanje, kako od nule naučiti plesti-govorio je. Ako je takva opcija razonodu vam se jako sviđa i želite svladati podacima stvar, kupite potrebne atribute pletenje i koristite upute u nastavku.

Potrebne materijale i alate koji se koriste pri pletenje krakova

Za početak pletenje, pripremite sve što je potrebno, unaprijed. Bez osnovnih alata vam ništa neće uspjeti, pa idi u poseban dućan, na kojoj se prodaje sve za ručni rad, za kupnju:

 • Pređa potrebne boje (po vašem izboru).
 • Obični žbice.
 • Žbice za plesti pletenice ili kabelskog. Izgledaju kao obične, samo zakrivljena u sredini.
 • Pita. Obični žbice, sjedinjene među sobom posebnu леской. Potrebno za pletenje proizvoda u krug ili platna velikih dimenzija.
 • Чулочные. Idu u skupu po pet komada. Koristi, kako bi se plesti u krug čarape, vratovi, kape, rukavice. Četiri žbice se nalaze na platnu u krug, a uz pomoć peti događa провязывание petlje. Na taj način ćete dobiti cjelovite proizvod, koji je bez šavova.
 • Velika igla sa velikim uha. Ona će sašiti detalji proizvoda među sobom.
 • Spajalica za označavanje.
 • Trn za raspoređivanje pojačanja petlje da ih ostaviti непровязанными.

Korak po korak upute i sheme pletenje krakova od nule

Kako su samo alati i materijali su pripremljeni, dolazi vrijeme za učenje osnove pletenja. Počnite od prvih koraka: biranje petlje, izvršenje prednjoj i stražnjoj глади, pletenje male салфеточек ili fragmenata bilo kojeg proizvoda. Ne brinite, ako ništa drugo ne uspije. U procesu učenja vam još jednom će se morati prepraviti na novi način. U nastavku vidjet ćete korak-po-korak upute opisuju kako se ispočetka naučiti plesti konvencionalnim krakova.

Set spojnica

Prvi korak u procesu pletenja bilo kojeg proizvoda je skup petlje. Za to koriste jedan od dva glavna načina. Prvi put opisane u nastavku programa može se činiti komplicirano za izvesti, međutim sve je to lako pamti u procesu redovne pletenje. Raditi nekoliko puta, koristeći obje opcije da biste odabrali za sebe više prihvatljiv. Nakon opisa ćete naći video u kojem se jasno pokazuje kako su unesene petlje.

Osnovni skup metoda prvog reda s dvije žbice:

Zaplet i dvije žbice

 1. Nit stavite na sredinu dlana (kraj bi trebao biti na dnu, a strana koja vodi do клубку – suprotno). Gornji dio nacrtajte oko palca prometa s desna na lijevo i vozite do indikatorskom, обхватывая ga straga. Provedite Konac između drugog i trećeg перстами, stavite na dlan tako da se oba vrha hvatanje srednje, anoniman, a мизинцем.
 2. Uzmi u desnu ruku u obje žbice i podignite ih od vrha prema dolje petlju, koja se nalazi na velikom prst (sa stražnje strane).
 3. Nastavljamo u smjeru niti na указательном персте, поддевая ga od vrha prema dolje, i opet вденьте završava u prvu petlju.
 4. Igrajte palac, stezanja čvor na desnom jednu od vanjskih žica kotača. Pri tome oba radnih перста treba popraviti krajeve niti.
 5. Drži palcem desne ruke dobivene petlju na спицах, spustite ih dolje na sebe. Ispada da je nit se ponovno nalazi oko dva prsta.
 6. Ovaj put поддевайте krakova nit na velikom prst od dna prema gore sa strane dlana i opet протаскивайте u petlji na указательном персте.
 7. Dalje opet slijedite korake sp 4.
 8. Ponovite ono što je navedeno u sp 6, biste birali broj.

S jedne спицей:

 1. Nit stavite na dlan, da joj na kraju otišao dolje.
 2. Drugu stranu, koja ide kroz ruku odozgo, savijanje oko kažiprsta, i uzima početak u клубке, dalje držite između anoniman, a мизинцем.
 3. Спицей podignite prometom na sebe konac u mjestu gdje je u kontaktu sa kažiprstom. Odmah okrenite alat od sebe da pređe перекрутилась oko njega.
 4. Nacrtajte спицу oko indikatorskog перста i upišite ga pod konac prometom na sebe (ispada da ste skinite konac sa prsta).
 5. Za svaku novu petlje izvodite pokret, navedene u ap 4.

Kako naučiti plesti lica i изнаночные petlje

Proces pletenja bilo kojeg proizvoda uvijek se temelji na određenu tehniku, koja se sastoji od dvije vrste spojnica: lica i изнаночные. Mijenja se samo njihov broj u skladu s uputama odabrane slike. Pažljivo proučite plan prije početka rada, ne dajte se zbuniti. Uvidom korak po korak opis, možete popraviti upute, pregledavanjem video materijala.

Prednja petlja prvi način:

Kako napraviti prednju ušicu

 1. Nit držite iza proizvoda.
 2. Slobodnu спицу provucite u sredini petlje.
 3. Povucite sa stražnje strane zida nit koja vodi do клубку, otimajući joj спицей kretanje odozgo prema dolje. Ponovno postavljanje petlju, koja je bila na lijevom jednu od vanjskih žica kotača.

Prednja petlja drugi način:

 1. Shema ostaje isti kao i u prvoj metodi, samo ovaj put uhvatiti radnu nit sa strane prednjeg zida petlje.

Изнаночная vode, prvi način:

Kako napraviti krivoj petlju

 1. Radnu nit držite prije upotrebe.
 2. Slobodnu unesite спицу za prednju stranu šarke.
 3. Prenesite radnu nit pod alat u desnoj ruci.
 4. Втяните ухваченную nit u petlju.

Изнаночный tip žica, drugi način:

 1. Slobodnu umetnite спицу za prednju stranu šarke, maknite alat desno, da vode bio pod njim.
 2. Radnu nit набросьте na спицу da se protežu kroz petlju.

Lekcija pletenje guma 22

Tehnika pletenja guma 22 – to striping dvije vrste žica: prednjoj i stražnjoj, dvije petlje za svaku opciju. Tako stane spustu свитеров, koluta za spašavanje, vrećice, vratovi, cardigans. Kako se izvršava ova tehnika, pogledajte u turn-based upute dalje. Proučavajući ga, učvrstite svoje vještine u video objavljen ispod. Redoslijed guma 22 takva:

Вязаная krakova guma

 1. Prvu petlju vraćanje na slobodnu спицу. To je potrebno, da se rub je lijepo.
 2. S druge petlje провяжите dva lica, zatim dva изнаночные.
 3. Nastavite tako do kraja niza.
 4. Posljednju petlju uvijek провязывайте kao krivoj, bez obzira na uzorak.

Pletenje kabelskog

Pletenje bilo koje slike uvijek ukazuje na račun petlje i serija. Ih vi ćete provesti, kako lijevi, tako i lica гладью. Svežanj – to je pletenica, njegova izrada zahtijeva slijed izbora češalj kroz određeni broj petlji. Pogledajte u po korak upute u nastavku kako pravilno stane ova slika. Ovdje se koristi primjer pletenje tkanina širine 12 petlje. Ako opis dokazuje da je zbunjujuće za vas, pričvrstite i tehniku, uspoređujući akcije za video.

Djevojka uči plesti krakova od nule

 1. U ovom slučaju, pletenica je učinjeno na sredini, a sastoji se od šest petlje. Počnite niz od tri изнаночных.
 2. Nakon вяжите 6 petlje lica гладью.
 3. Posljednje tri – изнаночные.
 4. Sljedeći niz ponovite, samo ovaj put prvo провяжите tri petlje lica глади, a dalje – na crtežu.
 5. Kada pruge pletenice potrebno će se vratiti na platnu, vezati barem do četiri reda вышеописанным način.
 6. Otupili drugog lica i broja, gdje se mijenja slika, провяжите tri изнаночные petlje.
 7. Dalje počinje pletenica, koja odgovara lica гладью. Prva tri petlje kabelskog propustiti, a nastavite pletenje s četvrtom.
 8. Pažljivo uklonite sve 4 petlje. Možete ih nositi na pribadaču.
 9. Prenesite провязанную petlju na desnoj спицу. A tri непровязанных – vratite na lijevu.
 10. Dalje вяжите na crtežu.
 11. Nužno zapamtiti, koliko je redova ispred svakog передергиванием kabelskog snopa, kako bi uzorak bio lijep i uredan.

Kako vezati engleske guma

Ovaj način pletenja uključuje metodologiju, koja se također temelji se na kombinaciji stražnjoj i prednjoj глади. Engleski desni koriste za stvaranje dna свитеров, vrećice, ruba čarapa, manžetama na tenisice ili рукавицах. Za potpunu apsorpciju sat pročitajte detaljne upute i video u nastavku, u kojem je čarobnjak prikazuje redoslijed engleske guma.

Pletenje engleske guma

 1. Birajte petlje na dvije žbice, провяжите jedan broj 11: striping lica – poleđini глади.
 2. U sljedećem retku počinje slika engleske guma: prvu petlju перекидывайте na alat u desnoj ruci, a sljedeći провяжите kao i prednje.
 3. Nakon što je – slijedite накид pređe na desnu спицу. Провяжите krivoj petlju. Nastavite u tom stilu, naizmjenično oba obvezujuća.
 4. Sljedeći niz вяжите ovako: prvu petlju da uklonite, a drugu prednju провязывайте kroz dvije s накидом na kraju.

Вывязывание uzorak «čvorići se opažaju»

Gledajući sljedeći plan, vi ćete se upoznati sa zanimljivim uzorkom u obliku ажурных uzoraka pod nazivom «čvorići se opažaju». Za njegovu implementaciju trebati posebna tehnika koja se može naučiti. Takva slika koriste za pletenje raznih свитеров, kape, šalove, rukavice. Slijedite upute dalje, da bi saznali kako se to radi. Video u nastavku pomoći će vam učvrstiti lekciju.

Uzorak čvorići se opažaju, pletene krakova od nule

 1. U novom broju prvu petlju postavite na desnu спицу, a drugu провяжите krivu гладью. Sljedeće pet će biti s desne накидом (kao što je opisano u lekciji o pletenje engleske guma), ali провязывайте od jedne petlje trenutnog broja.
 2. Dalje idu tri изнаночных petlje.
 3. Nastavite striping do kraja niza. Povucite ga i nastavite na sljedeću.
 4. Ovdje slijed pletenje mijenja: prvo ide prednja petlja.
 5. Svaka «Шишечка» nalazi se na pet redova, a šesti – zaklanja sliku.
 6. Prvu petlju перекидывайте na drugu спицу, sljedeće провяжите kao i prednje.
 7. Dalje idu 5 spojnice – kroz njih provucite спицу i провяжите još jednu prednju.
 8. Sljedeće tri petlje провязывайте lica гладью.
 9. Ponovite ove korake do kraja niza.
 10. Sljedeći niz вяжите potpuno изнаночными petlje.

Kao što je zatvaranje petlje

Kada proizvod je već spreman, potrebno je ispravno završiti pletenje. Za ove petlje zatvaraju, da se platno ne распустилось. Takav način možete naučiti, upoznati s po korak upute dalje. Ako u nekom trenutku će непонятен ili trebate učvrstiti način žica, pogledajte video tutorial, u prilogu ispod.

Kao što je zatvaranje petlje krakova

 1. Провяжите prve dvije petlje. Iz njih će izaći nova – prenesite ga na lijevu спицу.
 2. Ponovite pokret, već samo pomoću dobivenih petlje. Malo povucite proizvod i nastavi pletenje.
 3. Kroz dvije petlje provucite konac: imate opet je formirana nova – prenesite ga na lijevu спицу.
 4. Nastavite tako do kraja niza, dok se ne prođu sve petlje.
 5. Na samom kraju imate ostane samo jedna petlja. Провяжите joj, izvucite спицу i zategnite nit.

Kako naučiti čitati sheme pletenje krakova

Kako bi se olakšao proces stvaranja koncipiran proizvod s bilo kojim uzorkom postoje detaljne sheme s opisom tehnologije pletenja. Međutim, ponekad pročitati takve upute teško, posebno ako ste неопытная вязальщица, jer tamo se koriste određene redukcije. Obavezno obratite pažnju na snimku, koji je dao na kraju, ili zapamtite osnovne kraticu. Dodatno, postoje neka pravila za čitanje shema. Upoznajte se s njima možete u nastavku.

 • Ako koristite plan koji opisuje pletenje u krug, onda pročitajte ga s desna na lijevo.
 • Uvijek razumjeti upute prije početka pletenje, kako ne gubiti vrijeme na čitanje se tijekom rada.
 • Кромочная petlja označava se znakom plus, a njeno smanjenje izgleda ovako: «krom. sp».
 • Изнаночная skraćeno napisane «изн. sp». Pronaći ga u shemi možete uz pomoć bijelog kvadrata, koji prekriženi unutra.
 • Prednju petlje u programima smanjuju, kao «l. p.» i prikazuju u crnom kvadratu.
 • Накид skraćeno izgleda kao «h» i ima znak u obliku trokuta bez razloga.

Tutoriali za pletenje krakova za početnike

Ako ste puni entuzijazma i ozbiljno odlučili naučiti lijepo plesti neki modeli stvari, prvo pokušajte stvoriti jednostavan proizvod – следки. U tekstu koristite različite lekcije za početnike, da steknu vještine pletenja. Na primjer, u nastavku pogledajte četiri video u kojem je detaljno prikazano kako da se odnose na originalni šal; samostalno stvaranje dvije opcije tople čarape za zimu; izvršiti slatka baby booties za samog mlađeg člana obitelji.

Detaljan lekcija za pletenje marama

Video-tečaj za pletenje čarapa

Jednostavan način za pletenje пинеток za početnike

Понравилась статья? Поделиться с друзьями:
Добавить комментарий

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: