Kako vezati rukavice: radionica za početnike

Ako ste tek počinje razvijati suptilnosti pletenje, proučavaju različite tehnike, onda je ovo članak za vas.

Sposobnost plesti osnovni izbor za rukavice na спицах – obavezno za početnike вязальщиц. Štoviše, da je ovaj proces несложен. Rukavice se mogu вывязать na pet ili dva спицах. Za dvije osobe lakše, ali na petama rukavice dobiti više točne. Nakon što se bavila osnovni model, vi ćete biti u mogućnosti вывязывать nikakve originalne i lijepe mogućnosti rukavice. Dakle, razmislite – kako povezati rukavice krakova za početnike вязальщиц.

Povlačenje dobivenih dimenzija

Za početak potrebno je pravilno povući mjerenja s ruke. Možete, naravno, samo potegnuti ладошку na komad papira, a zatim koristiti ovu sliku kao uzorak. Ali je moralo biti sve podizanje mjerenja.

Trebamo dimenzije:

1.Količina dlan na najširem mjestu – veličina Aa

2. Udaljenost od palca do ručnog zgloba – veličina Bih.

3. Visina od ručnog zgloba do početka malog prsta – veličina Čl.

4. Visina od ručnog zgloba do kažiprst.

5. Visina od ručnog zgloba do vrha srednjeg prsta – veličina Dv Ova veličina će odrediti visinu rukavice nakon što je guma.

Izbor pređe i žbice

Vezati rukavice mogu biti iz bilo koje pređe. Od h/sh oni će biti toplo. Obratite pažnju na kvalitet navoja – oni ne moraju biti «кусачими». Ako planirate plesti od dva, ili više boja pređe, izaberite ne bacaju konac. Promjer sp. mora odgovarati debljini pređe. Obično pišu na kutijama preporučeni broj sp.

Izbor uzorka

Ako ćete vezati svoje prve rukavice, savjetujemo da odaberete uzorak lakše. Za početnike вязальщиц za rukavice bolje koristiti prednju vode i uzorak «gumica» za manšete. A ako se ipak odlučite povezati rukavice od dvije i više boja, onda izbjegavajte dugo протяжек na pogrešnoj strani: nit će se prilijepiti za prste kada se nosi, stvarajući nemir. Obavezno treba vezati uzorak iz odabrane pređe i na njega se smatrati gustoća pletenja.

Za rad potrebno:

  • pređa – bilo kojeg sastava, oko 60г;
  • skup чулочных sp. Broj 3.

Radionica za početnike

Prirubnica i dlan

Razmislite, kako se odnositi rukavice na 5 спицах, вкруговую. Za određivanje broja petlji treba obujam četke – veličina A – pomnožite broj petlji u 1cm uzorka. Zaokružiti broj puta do 4-og. Na primjer, trebali bismo dobiti 36п. Распределяем ih na 4. sp.

Za jednostavno objašnjenje пронумеруем sp. – vidi sliku. Prvi 4п. вывязываем, hvatajući i radnu nit i preostali iz skupa kraj niti. To će ojačati prvi rub. Za desne rukavice ćemo pretpostaviti da se petlja 1-og i 2-og sp. – to je dno rukavice, a šarke 3. i 4. sp. – njezin vrh. Počinjemo вывязывать dvoboj s manžetama. Boja rješenje – jednobojni ili s pruge – za vas. Preduvjet jedno: uzorak guma — 1л. х1изн., možete 2л. х2изн., bilo koje druge vrste guma. Visina – oko 7-8см. Zatim idite na pletenje desne šarke: вяжем u krug do osnivanja velikog prsta – veličina Bih. U prosjeku to je 5-7см.

Rupa za palac

Prije nego što se vezati rupa za palac, to je poželjno da se dolikuje. Za lijeve rukavice rupu ispod ivica će na 1. sp., za pravo – na 2. sp. Prvu petlju lijevoj sp. провязываем radnim bojom, drugi, osim posljednje, – маркерным. Onda opet пересаживаем ove petlje na radnu sp. i провязываем njihove radne konac.

Dobili označen маркерным bojom mjesto za rupu pod veliki ivica. I dalje pletenje-govorio je ravna prirubnicom do visine malog prsta. To je otprilike 8см. Možete napraviti glatke убавки u procesu pletenja na nadmorskoj visini od veličine Godine i Tada rukavice će gladak.

Вяжем мысок

Postoji nekoliko načina formiranja мыска. Razmislite najviše mogućnosti za početnike мастериц. Prvi – jedinstvena smanjenje u obliku spirale. U tom slučaju svaka prve dvije petlje na svakom sp. провязываются u 1п. iza stražnje stijenke. Kada se na svakom sp. ostat će 2п., обрываем nit, протягиваем kroz preostale petlje, затягиваем. Izlaz kraj iznutra i fiksiranje.

U drugom načinu убавка na мысок radi simetrično s obje strane. Za to na 1. i 3. sp. prvi 2п. вяжем u 1л. iza stražnje stijenke, pre перевернув 1-yu sp A posljednjih 2п. na 2. i 4. sp. вяжем u 1л. iza prednje stijenke. Smanjenje radimo kroz niz, dok je broj petlji na спицах ne će se smanjiti za pola. U redovima gdje убавки ne radimo, prve petlje na 1. i 3. sp. переворачиваем i провязываем iza stražnje stijenke. Dalje smanjenje radimo u svakom retku. Kada je ostao 2п. na svakom sp., обрываем nit. Протягиваем kroz preostale petlje, затягиваем. Izlaz kraj na pogrešnu stranu i lagano fiksiranje.

U trećem postupku smanjenja radi sa закруглением: вяжем na 2п. zajedno na svakom sp. u 1л. za stražnji i prednji zid po redu u sredini i na kraju svakog platna.

Вывязывание palca

Lagano preuzimati маркерную konac od rupe za veliki пальчика. U popunili slobodna petlja tip sp., dobili smo na vrhu — 6п., na dnu – 7п.

Распределяем petlje na 4 sp.: na 1. sp. — 4п., na 2. sp. — 3п. plus još jedan dižemo od lateralnog ruba rupe, 3. sp. — 4п., na 4. sp. . — 3п. plus još jedan podići s lateralnog ruba rupe.

Вяжем palac вкруговую-govorio je glatko i bez ikakvih убавок, do sredine nokta. Zatim убавляем petlje jednako kao i na мыске rukavice: na 1. i 3. sp. u početku, na 2. i 4. sp. u kraju. Smanjenje radimo u svakom retku, dok se na svakom sp. ostat će 1п. Nit обрываем, nedostaje nam ga preko preostalih 4п., стягиваем, izlaz na krivoj strani i fiksiranje.

Lijevu варежку вяжем zrcalna slika, pomoću tog master class. Otvor za veliku пальчика вывязывается na 2. sp.

U završetak rukavice treba malo отпарить (osim pljuska).

Rukavice za početnike s uzorkom: video radionica

Rukavice s аранами: video radionica

Понравилась статья? Поделиться с друзьями:
Добавить комментарий

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: