Подхваты za zavjese svojim rukama

Sastavni dio interijera su zavjese. Velikodušan zavjese za ured ili pluća delikatna u kuhinju – bilo je potrebno подхваты. Oni pridaju umu законченность i pomažu regulirati količinu sunčevih zraka koje želimo pustiti u sobu. Mogu biti izrađene прихваты za zavjese svojim rukama? U tome će vam pomoći u nastavku.

Vrste подхваты za zavjese

Тканевое proizvod

Prilikom postavljanja prozora, zavjese ne može se uhvatiti tkaninu i ostaviti joj pada. Postoje i drugi, više kreativnosti opcija – koristiti подхваты za zavjese, uvezani u svojim rukama. Značajka takvih dodatne opreme u tome što ga je moguće mijenjati, iako svaki tjedan, stvarajući nove kombinacije s istim zavjesama. Nosači za prednjega visećeg pjesme se provodi uz pomoć kuke koje se pričvršćuju na prozor.

Vrećaste

Najjednostavnija opcija je šivati подхваты svojim rukama, koristeći iste tkanine, od kojih su izrađene zavjese. U ovoj verziji, koriste se obloge materijala, jer oni bolje zadržati svoj oblik. Ponekad između slojeva вшивают metalni okvir. Idealan oblik pri tome se smatra polumjeseca. Kontrastne boje daju originalnost однотонным zavjese. Često se ukrašavaju šljokice, boje ili obavljaju u obliku lukove, što je pogodno za dječje sobe.

Magnetska

Sljedeća po popularnosti idu naprave opremljene držača u obliku magneta. Oni su prikladni za više laganih zavjese. Magneti mogu biti otvorene ili вшитыми u samu tkaninu. U svakom slučaju ih imaju na krajevima подвязок. Sami vlasnici mogu biti bilo koji: ukrasne žice, trake, trake ili lampa užeta. Važan detalj – ukras magneta. Njihova maska kristali, бусами, брошами i ostale elemente.

Držač s cvijećem

Tvrd

Kao i soft подхваты, tvrd imaju nekoliko varijanti:

 1. Spojnice od metala, za koje je samo roditi zavjese. Posebno je cijenjena krivotvorenih прихваты svojim rukama.
 2. Bilo kakve čvrste proizvoda željene oblike, koji обтянуты krpom.
 3. Zatvarač ili igle za zavjese. To mogu biti magneti, kopče, koje se spoje na hrani ili izbliza na naljepnice.

Kablovi sa resicama

U uokviren više gusta zavjesa od takvih materijala, kao što su baršun, saten, brokat ili jacquard, koriste se suspenzije u obliku lampa kablovi sa čvorovima i кисточками. Alternativa im su obične ogrlice. Oni omogućuju vam da od teških materijala duboke vertikalne nabore. Takve suspenzije su potrebni za naglašavanje bogatstva i istovremeno razrjeđivanje monotonije bogate zavjese tkanine zavjese.

Kablovi od pređa

Dugmad u obliku prstena

Jedna od originalnih ideja подхваты za zavjese su dugmad. Glavni dio izgleda kao prsten. Drugi isto podsjeća na veliku pribadaču. Značajka kao прихватов u materijalu. Izrađeni su od drveta, metala ili plastike. «Klinac» mogu biti klasične, a ne stajati na zajedničkom kontekstu, zavjese ili, naprotiv, privlači pažnju, uz pomoć dodatnog pribora.

Kako bodom подхваты za zavjese svojim rukama

Na internetu je moguće pronaći mnogo radionica za izradu подхватов svojim rukama. Svaka opcija omogućava korištenje jednog ili drugog materijala i opreme. Prije nego što odaberete određenu potrebno je odrediti na kojoj visini se nalazi ovjes. Potrebno je uzeti u obzir i materijal za zavjese. Za jednostavno stane tanke trake, ukosnice, velike perle ili ukrasni užeta. Debele zavjese bolje organizirati i lukom, velikim gumbima ili umjetnih boja. U nastavku su navedena nekoliko uputa kako napraviti klasični ili više originalnih подхват.

Stvaranje tkiva proizvoda

Klasični, držači za zavjese od tkanine

Klasični tip šivati lako. Za njegovu izradu je potrebno:

 • tkanina;
 • međupodstava;
 • linija;
 • dekorativni prsteni;
 • škare;
 • kreda ili sapun;
 • glačalo.

Ako imate mekani materijal, postavite ga uz pomoć netkanog. Za uzorkom tkanine pravilno odabrati mjesto slike da biste ga simetrija nije bila ugrožena. Slijed rezanje i krojenje sljedeća:

Прихваты za zavjese od diskova u tehnici канзаши

Priprema i dekoracija diska

Originalni izgled прихваты, uređene u stilu казанши trake različitih boja. Za njihovu izradu vam je potrebno:

 • saten traka širine 2,5 i 5 cm u različitim nijansama;
 • 2 CD-a;
 • hot-melt;
 • štapići za sushi.

Uputstvo predviđa osnivanje jednog pick-up. Drugi isto radi na tom principu. Izrada uključuje sljedeće korake:

Kako napraviti dekor od CD-ova

Na temelju starih diskova možete učiniti подхваты za zavjese svoje ruke ne samo od атласных trake. U tom master class koriste se drugi materijali:

 • 3 ili 4 stare diska;
 • 2 шпажки za шашлыка ili štapići za sushi;
 • kanap джутовый;
 • hot-melt;
 • zidana je od kartona.

Slijed izrade je sljedeća:

Kako napraviti cvijet

Pomoću cvijeta možete ukrasiti klasični подхват ili učiniti neovisnom od strane vlasnika. Tehnika izrade je sljedeća:

Ukrasni držači za zavjese na магните

Jedan od jednostavnih načina na koje možete napraviti подхваты za zavjese, predviđa korištenje magneta. Oni trebaju u broju 2 kom. Osim magneta, potrebno je sljedeće:

 • materijal za vezivnog trake, na primjer, tkanina, lanac ili uže;
 • nakit za uređenje magnet.

Izrada obrta uključuje nekoliko jednostavnih koraka:

Video: kako пошить originalni kopče za zavjese

Фотопримеры подхват za zavjese, napravio je svojim rukama

Primjer domaćeg vlasnika

Proizvodi u tehnici канзаши

Понравилась статья? Поделиться с друзьями:
Добавить комментарий

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: