Pletenje osnovni model čarapa na 5 спицах

Ovaj članak će vam pomoći povezati vrlo pravu stvar u zimskom garderobom — čarape. Povezati ih možete na dva ili pet спицах. Model moguće su različite – klasične, spiralni, u patchwork stilu. Ali za početnike вязальщиц prvo je potrebno savladati najjednostavnija opcija. Gledamo kako вывязывается osnovni model. Pletenje čarapa na 5 спицах je detaljno opisano u našem master class.

Osnovni model čarapa

Izbor pređe

Za čarape, bolje je odabrati pređa mješovitog sastava. A ako želite h/sh čarape, onda kada вывязывании peta ipak je bolje dodati sintetički konac – kao što пяточки više ne протрутся. Je potrebno oko 100 g pređe.

Alat

Čarape вывязываются na posebne носочных спицах. Oni su prodali automobil po 5 komada. broj žbice (on joj je promjer u mm) mora odgovarati debljini odabrane pređe.

Određivanje veličine

Izmjerite obujam gležnja i stopala – vidi sliku. Stavili dvije vrijednosti i iznos podijelimo na dva. To je pojam veličina za određivanje željenog broja петелек. Povežite uzorak, odrediti gustoća pletenja. Vjerujući broj petlji, zaokružiti ga do broja, puta 4.

Master class

Na fotografijama svaka faza rada za praktičnost вывязан pojedinih boja pređe.

Pletenje čarapa na 5 спицах početi s guma. Tip na спицах petlje.

Prelazimo na kružnim pletenje, podjelom petlje na 4 спицах.

Guma 1л. х1изн., ili 2л. х2изн. obično вывязывается visine 6-7 pogledajte ove veličine ste definirali za sebe.

Dalje prelazimo na prednjoj vode. Вяжем ovim uzorkom čarape do početka pete – to je oko 7-8см.

Počeli plesti petu. Za to koristimo pola петелек za naprijed i natrag pletenje. Ostatak petlje dok puštamo na спицах. Вывязываем oko 5,5-6см – to je visina pete. Ova veličina zavisi od rasta noge, tako da je najbolje napraviti dolikuje.

Za davanje peta volumena ćemo silazak. Za to sve petlje podijelimo na tri dijela. Ako dobijete nepodijeljena ostatak, dodao ga na središnji dio. Princip убавок je провязывании središnjem dijelu s postupnim захватыванием jedna petlja s bočnim dijelovima. Počinjemo s изнанки. Вывязываем prvo i drugo zemljište.

Posljednju petlju glavnog zemljišta i prvi trećeg odeljenja провязываем u 1изн.

Skrenite posao i dalje čovjek. spojnica. Prvu petlju pucati, ne провязывая. Zadnji sp središnji dio i prvu prvom dijelu провязываем u 1п. протяжкой: prvi sp pucati, drugi вывязываем lica, zatim снятую sp перекидываем na вывязанную.

Skrenite posao, izvadite prvo sp je i Dalje plesti, kao što je opisano gore.

Radimo убавки s obje strane, dok petlje na extreme – u prvom i trećem mjestima ne ponestane.

Na bočnoj strani dobivenih pet podići petlje. Njihov broj treba biti jedan i pol puta više od broja redova na peti.

Dalje prelazimo na kružnim pletenje, uzimajući u posao sve sp – a povišena od strane peta i отставленные ranije, i koji je ostao od okidača na peti. Вывязываем 1 broj desne šarke.

Za više udoban stane носочка u svakom четном red radimo убавки: drugi i treći od kraja petlje na 1. sp. вывязываем lica, i drugi i treći petlje 4. sp. вывязываем u 1л. протяжкой.

Oduzimanjem trebate učiniti, sve dok ne ostane broj petlji, postignuti prvi (za desni).

I dalje pletenje čarapa na 5 спицах u krug bez убавок do kraja malog prsta. Poželjno je proces bi примерки, da biste podesili broj petlji. U zavisnosti od anatomske značajke stopala može biti potrebno dodati ili obrnuto убавить neko broj petlji.

Formiranje мыска носочка postiže glatkih убавок. U svakom четном red treći i drugi od kraja petlje 1. i 3. sp. провязывают u 1лиц., a drugi i treći ap 2. i 4. sp. вывязывают u 1л. протяжкой.

Kada se broj petlje će se smanjiti na pola, počeli raditi убавки u svakom retku. Mora se dogoditi na спицах 4п.

Обрываем nit, протягиваем kroz preostale petlje, čvrsto стягиваем. Izlaz nit na krivoj strani i fiksiranje.

Video radionica

Pojednostavljeni način pletenja čarapa na 2-x спицах

Ako ste tek počinje razvijati pletenje i korištenje ovog broja krakova vas malo plaši, a zatim pokušajte povezati čarape jednostavan način — samo na dva спицах. Nakon što je svladao ovaj način, može sigurno prijeći na više složenih pletenje na 5 спицах.

Sretno vam pletenje i ravnih петелек!

Понравилась статья? Поделиться с друзьями:
Добавить комментарий

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: