Pleteni šalovi, na rukama po 30 minuta: vodič za početnike

Moderan i pletene šal na rukama – to je topao, praktičan i svestran detalj garderobe! Došao je do nas i teretna vozila yubiami u Japanu, gdje sve više i više postaje popularan materijal za pletenje, oponaša rad krakova ili kukičanih, ali majstor je koristeći samo prste i šake. I, naravno, ne mora nužno kupiti takve astronomske cijene proizvoda, jer bi снуд 30-40 minuta nije teško, čak i ako baš ne znate plesti!

Koje vrste vuna

Za početak, razmislite o vrste vune, koje možemo primijeniti:

  • obična vuna, preklopljene u nekoliko vlasi, to su prilično lako naći u prodaji, problema ne postoji;
  • posebna je debela vuna je moguće pronaći ga u velikim trgovinama za hand-made, ali također treba uzeti u obzir da takve моточки imaju malu dužinu konca i su prilično skupi. Malo jeftinije možete pronaći na kineski burzama (Aliexpress, BuyInCoins).

Tu je i mogućnost vezati debeli kabel na maramu svojim rukama.

Dvaput обплетаем konac kažiprst i srednji prst lijeve ruke. Ako želite napraviti kabel deblji, накидываем petlje na 3 ili 4 prsta.

Petlju, koja se nalazi bliže dlanu, pucati, raširi ga kroz drugi, обвивающую ivica bliže vrhu, kod nas će ostati jedan po jedan prozorčić na nožnim prstima.

Opet оплетаем osam, sada nove petlje nalaze blizu ruba. Maknimo ove petlje, koji su ranije boravili na ruci.

Takav kabel može biti bilo što duljine, debljine i gustoće. Može se povezati kao delikatna, zračni modni šalove, tako i guste, tople.

Pletene šal svojim rukama

Za снуда, dužine 1,5-2 metra, trebat će nam 350-500 grama vune. Također nam je potrebna kuka na # 6 i # 7, s kojima je potrebno pružiti besplatan savjet отрезанной ниточки, povezujući oba краешка marama.

Kako vezati šal širine 30 cm, trebat će nam nazvati svojim rukama 10-12 петелек, sve ovisi o debljini vune i gustoća pletenja.

Za pozivanje sp, растягиваем nit prstima lijeve ruke, uzimajući ga na način da pri radu sa krakova, umjesto radne žbice ćemo koristiti desnu ruku.

Gotove sp počeli raditi na sljedeći način: prva petlja je кромочной, samo izvadite ga na desnu ruku, sada idemo desnom rukom u drugi ap, захватываем radnu nit i протягиваем joj je prednja sp, sve radimo na isti način.

Treći рядочек radimo, desne ili изнаночными петлицами – na Vaš izbor. Ako Ste si dati prednost naizmjenično linije, formirana je duga i uska platnu.

Vrlo je važno u procesu rada slijediti iste veličine svih петелек, imajući jedinstvenu nit napetost.

Dostizanje željene duljine, treba pravilno zatvoriti sve petlje. Radi to na isti način kao i u normalnom pletenje krakova: pucati prvi петлицу, drugi провязываем i протягиваем u prvom, povezujući treći threading ga u drugu i tako dalje do završetka linije.

Šal je spreman!

Pojasnili proces rada prikazan je u našem video master class:

Pletene šal svojim rukama: korak po korak foto master klasa za početnike

Trebat će nam:

  • gusta (kao na slici) ne ворсистая vune pređa – 3 моточка, oko 280 metara;
  • oštre škare.

Također mogu doći u ruci debeli karton cijev od papirnatih ručnika ili pergament papir za выпекания. U slučaju Da trebate pobjeći od posla, to će biti moguće skinuti na nju петлице.

Opis

Mi ćemo raditi odmah s tri моточками pređe: отматываем završava svaki мотка, povezuje ih među sobom. Моточки isto stavili u košaru, tako da oni ne ometa članove domaćinstva kada pletenje.

Računajući dužinu niti na sljedeći način: na svakih 10 petlje troši oko 1-1,4 metra niti nam je potrebno je njezin broj, da imaju dovoljno za biranje linije. Откладываем 1,4 metra pređe na šal i zaposliti svoje ruke 11 петелек.

Počinjemo pletenje marama od jedne čvora. Stavite konac na lijevi dlan, u desnom isti drže vrh pređe, da ide od моточков. Desnom rukom radimo promet pređe oko пальчиков lijevoj strani.

Drži palcem lijeve ruke krajevi žice, koje перекрестились, приснимаем petlju i sa stražnje strane просовываем u njega gornji vrh pređe (kao što je prikazano na slici u nastavku), stvarajući novu petlju.

Nakon toga samo malo povucite za drugu petlju s jedne strane i slobodni krajevi – s druge, вяжем čvor.

Posljednju petlju samo переодеваем na zglob desne ruke, malo затягиваем ga vuče za savjet niti da ide na моткам.

Za biranje drugi petlje, krenula svojim rukama za besplatno konjski rep niti (ne na onu koja ide na клубочков) i formirati od njega novu petlju, kao što je prikazano na slici ispod.

Kroz ovu petlju threading lijevu ruku i хватаем vrh pređe, da ide na моткам.

Threading zarobljen vrh kroz petlju i baciti tu петлицу, koja je kod nas sada na desnoj ručki.

I петлица, što se nalazi kod nas u lijevom dlanu, malo okreće u smjeru kazaljke na satu, a zatim odijevala ga na desnu kist. Затягиваем петлицу, дернув za kraj pređe i drugi петлица spreman. I dalje pletenje u krug do skupa 11 petlje.

Vezati šal ćemo s desne ruke na lijevu, a zatim obrnuto, i tako dalje. Važno! Довязав traku do kraja, mi se ne vrati maramu, kako to činimo na спицах, a šarke провязываем u suprotnom smjeru.

Lav. dlan naplatiti nit koja ide od моточков, stavite ga iznad palca, ave ладошкой zadržati pređa.

Drži nit, lav. dlan mi uzeti prvu pet godina. sa druge i kroz cam протаскиваем joj gore i pusti.

U drugi dlan držimo sendviču novu pet godina., koju sada morate staviti na lijevu kist. Odijevala, koja se proteže kroz ručku pat. odozgo sa strane i naprijed (pogledajte sliku ispod), a zatim затягиваем ga.

isto Radimo i sa pet. s ostale četke, ali sada je to malo teže, jer se obje naše olovke стянуты jedni prema drugima.

Ne zaboravite zategnuti i da će se povući ako je potrebno već birani pet godina., da ih zadrži istu veličinu i oblik.

Kada sve pet. će se naći lav. četke, ponavljamo sve na istom principu, ali obrnuto. Uzmemo ave dlan vrh pređe, da je riječ od tri мотков.

Imamo ga od vrha palca lav. ладошки, lav. ručka зажимаем ovaj vrh.

Ave. ručka izvadite pet godina. s lav. ručni zglob i протягиваем naprijed. Pusti pat. s ostale zgloba.

Ave. ruku вдеваем odozgo sprijeda i naprijed kroz зажатую u lav. dlan novi ap, prerušiti se novi ap na četkicu ave olovke. I dalje pletenje marama dalje na otpad uzorak, mijenja ruke, do dužine 150 vidi

Ako Vam je potrebno odsutni s posla, jednostavno prenesite sve sp sa ručnog zgloba na kartonsku cijev, заготовленную ranije. Kupi debeli konac u otvor cijevi i завязываем ga preko nje. Važno je zapamtiti gdje imamo prednja strana: pri одевании pletenje opet na zglob, okrenite ga косичками prema sebi.

Ova tehnika pletenja svojim rukama drugačija, jer čvorovi na obje strane rada izmjenjuju od vrlo slobodna u тугих, a sve zato što se u procesu rada ne činimo rotacije pri svakom novom рядочке.

Sada ćemo nastaviti na zatvaranje rubova. Počinjemo, kao i uvijek, od zapošljavanja dvaju novih петлиц, sada вяжем još jednu i протягиваем joj je kroz dva prethodna, pusti. Ne isplati se teško izvući nit – rub mora biti elastična!

Tip novu petlju, stavimo je na ručku, opet протягиваем onaj koji je bio na ručku prije, kroz novu i opet pusti: tako do kraja niza, u kraju radimo kvržica, koja se proteže kroz zadnjih sp završava pređe. Besplatno je konjski rep ostaviti.

Sada imamo tri mogućnosti: možemo šivati ruba i dobiti pletene снуд, pletene šal ostaviti kako je, ili zašiti ukrasne помпоны.

Ako će sašiti ruba, treba koristiti preostali konjski rep teme, drzi ga зигзагом, povezujući obje strane. Za ovaj šav je bio gotovo neprimjetan, konjski rep previdimo pod V-образными sp u узоре na prednjoj strani marama, kao što je prikazano na slici ispod.

завязываем, затягиваем ga потуже, zatim još jedan. Ostavljajući 20 vidi niti вплетаем ih u šav sa изнанки, istovremeno ispunjavajući dodatni čvorovi za sigurno stati nit. Neobičan шарфик svojim rukama spreman!

Kako vezati šal rukama: video MK

Nadamo se, naš današnji master klase, sa detaljnim opisom će Vam pomoći da napravite prekrasan, moderan i originalni pleteni šalovi svojim rukama. Postavljajte pitanja u komentarima, rado ćemo odgovoriti, te podijelite s nama fotografije Vaših radova. Stan петелек i ugodan pletenje!

Понравилась статья? Поделиться с друзьями:
Добавить комментарий

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: