Omotnicu na izvod svojim rukama

Dan otpusta djeteta iz роддома – jedan od волнительных u životu svojih roditelja. Želim da mi porod je bio prekrasan koverti, koja se razlikuje štoviše, praktičnosti i originalnosti. Napraviti takvu stvar mogu svojim rukama. Rezultat ove uzbudljive potrage molimo vas okružuju.

Uzorak omotnice za novorođenče

Kutak za dječaka i djevojčica

Omotnicu na izvod svojim rukama mogu biti izrađene u obliku transformatora. Takav kutak koristi u расстегнутом i kao pokrivač. Za to je potrebno učiniti dvije uzoraka. Nacrtajte na papiru dva pravokutnika dimenzija 85, 90 cm i 25 na 45 vidi Veliki kvadrat se koristi za izrezivanje samog omotnice, a mali dio – za džep, u koji se mogu staviti stvari. Pravokutni oblik crtanje podrazumijeva minimalni utrošak materijala.

Zimski koverti sa svojim rukama

Najvažnije što trebate iz kuta u hladnom vremenu – to je praktičnost i sposobnost da zadrži toplinu. Posebnu pažnju treba posvetiti odabiru tkanina. Mora biti ne manje od tri sloja materijal: vanjski, unutarnji i izolacija. Kao top materijala pogodna umjetno krzno, fluks, pliš. Za unutarnje bolje uzeti lagana tkanina, ne izaziva alergije kod djeteta, na primjer, бязь ili flanel.

Za izolaciju s uspjehom se primjenjuje padding poliester, mornarska tkanina, холофайбер, paperje. Takvi materijali imaju lakoćom stvaraju dodatnu zaštitu od hladnoće. To je važno, ako namjeravate koristiti dječji koverti, ne samo kod otpuštanja novorođenčeta, ali u bliskoj budućnosti, kao što su kombinezon za duge šetnje s mamom u hladne dane, izlet u posjet, posjet bolnici.

Godišnji kutak

Ljetni koverte za novorođenčad

Za ljetne varijante omotnice je potrebna lagana tkanina, što omogućuje koži da dijete diše, ne dozvoljava pregrijavanje. Često s takvim ciljem da se koriste atlas. Ova tkanina ne аллергенна, lako se skida, ima jedini nedostatak – prekomjerno klizi. Zbog toga bi u mojim rukama novorođenog u атласном koverti neugodno. Druge materijale pogodne za vrh kuta, koristi ljeti, – плащевка, бязь, flanel ili runo. Ove tkanine bezopasna za dijete koje je samo da je rođen, razlikuju lakoćom, гипоаллергенностью.

Godišnji koverti na izvod za novorođenče često украшается čipkom, trakama, pletenica, vezom, drugim dekorativnim elementima. Možete napraviti uredan luk koji daje proizvod originalni izgled, ili napraviti elegantan cvijet s брошью. Mogućnosti ukrašavanja je ograničena samo maštom majstora i prisutnost dekorativnih materijala.

Kako napraviti kovertu za novorođenče

Za izradu omotnice na izvod svojim rukama osim šivaći stroj i različitih портновских uređaja trebat će vam sljedeće materijale:

 • tkanina za prednjoj strani kuta;
 • materijal za unutarnje strane kuta;
 • konac odgovarajuće boje tkanina;
 • punila (potrebno za zimske omotnice);
 • munja 20 cm (неразъемная);
 • munja 65 cm (odvojene);
 • бельевая guma – vidi 45

Маленька дитина

Kako napraviti kovertu na izvod? Postupak:

 1. Выкроите kvadrata 85 na 90 cm s unutarnje, vanjske tkanine i izolacije.
 2. Stavite kvadrat od vanjskog sloja licem prema gore, na rubovima – dijelovi zatvarači krivu stranu.
 3. Расстегните gornji zatvarač, proširio ga, tako da je središte munje poklapa sa sredine vrh.
 4. Stavite odozgo kvadrat od domaće tkanine, poravnajte kriške, kiselo vrhnje sa tri strane, bez donjeg ruba.
 5. Skinite koverti, stavi punila. Presavijte donje rubove tkanine, ljut, šivati.
 6. Napravite linije uzduž i poprijeko.

Zatim nastavite пошиву džepa. Postupak:

 1. Izrežite od unutarnje i vanjske tkiva pravokutnika 25 na 45 vidi
 2. Presavijte detalj desne strane prema unutra, uklanja ih sa strane i odozgo.
 3. Stavite gumicu na vrhu, popraviti ga na rubovima.
 4. Provedite liniju na наметке.
 5. Skinite кармашек. Presavijte donje rubove prema unutra, ljut.
 6. Prostrochite detalj sa strane i odozdo na udaljenosti od 5-7 mm, top – u 2-3 cm od ruba.
 7. Uzmi koverti, stavite ga licem prema gore. Stavite na njemu кармашек u sredini, bliže dnu. Наворачивает, pristrochite sa strane i odozdo.

Pletene koverti na izvod

Zimske koverte za novorođenčad

Kutak na izvod za novorođenče može vezati krakova ili kukičanih. Za to nije potrebna čak i shema. Omotnicu na izvod svojim rukama stane jednostavnim uzorkom u obliku kvadrata, počevši od donjeg ruba ili kuta. Kutak kasnije služi za dijete toplo kariran. Ako želite takvu stvar može надвязать. Drugi način pletenja kutak na četiri спицах. Ispada toplo čahura u kojoj je dijete udobno spavati. Oprati pletene koverti treba u mlakoj vodi, sušenje: proizvod se preporučuje u разложенном obliku, a ne na uže.

Kukičanje

Вязальный kuka – jednostavan za korištenje alat, a stvari izgledaju impresivan. Upozorenje izradu omotnice na izvod svojim rukama i na taj način je u tome što se može plesti nije sve stvar u cijelosti, a pojedine elemente – kvadrata, krugovi, pahuljice, malih životinja. Onda od tih sitnica savija sve je proizvod u cijelosti. Sheme elemenata jednostavne i razumljive, čak i za početnike. Za izradu вязаного omotnice-transformatora džep će vam trebati:

 • kuka;
 • pređa;
 • okovi (gumbi, munja).

Postupak:

 1. Birajte onoliko navoja koliko je potrebno po širini. Вяжите do onog trenutka dok se dužina primljene tkanina ne prelazi visinu omotnice na 70 vidi
 2. Kravata mali pravokutnik, jedna strana koja je jednaka širini omotnice, a druga – jedne trećine dužine.
 3. Gornji rub veliki dogovor podijelite na pola, vsheyte tamo zatvarač, tako da kada je mucao, formirana je kapa.
 4. Presavijte donji rub stavite sa strane munje (gumbe).
 5. Priložite mali pravokutnik straga, šivati, tako, da je выворачивался naprijed.

— Govorio je

Pletene kutak

Moguće je vezati i omotnica za novorođenče u svojim rukama na спицах. Postoji širok izbor modela različitih uzoraka, — dimenzije косами, kablovima ili drugim reljefni uzorcima. Za kutak širine 45 cm i visine 75 cm, obavljaju lica гладью, trebat će vam sljedeće:

 • žbice (dva puta deblji konac);
 • pređa (pamuk, vuna ili akril);
 • zatvarač 60 cm;
 • šivanje iglom;
 • traka za obruba).

Postupak:

 1. Birajte 90 petlji, провяжите 10 redova krivu гладью, dalje 70 cm od lica, a zatim opet 10 redova krivu.
 2. Zatvorite petlje.
 3. Sašiti gornji rub slike tako da formira kapa.
 4. Učinite s jedne strane bočni šav, s druge vsheyte zatvarač.
 5. Provucite kroz rupe traka-vezice, da je dijete bilo ugodno u ovoj koverti.

Video: koverti na izvod s kapuljačom svojim rukama

Понравилась статья? Поделиться с друзьями:
Добавить комментарий

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: