Obrta iz lišća na temu jesen za vrtić

Jesen je poznat ne samo kišama, похолоданием, ali i šarmom boja, koji daju obojene listove. Spajanjem maštu, uz pomoć darova prirode možete stvoriti izuzetan kreativni rad. Obrta iz lišća na temu jesen za vrtić – savršen izbor za roditelje zanimljivo, korisno provesti vrijeme sa svojim djetetom, otvori za njega nove mogućnosti, oslobodite kreativni potencijal. Ljepota takvog vez je u tome da su svi materijali su besplatni, a rezultat kreativnog procesa je ograničena samo maštom djeteta, roditelja.

Što поделку bi od jeseni ostavlja u vrtiću

U vrtiću redovito održavaju izložbe proizvoda, stvoren djecom, njihovim roditeljima. Glavni cilj tih aktivnosti – privući mame, tate da nastavi sa svojim djetetom, da se oslobodite kreativni potencijal djeteta, upoznati ga s nijansama rad s prirodnim materijalima. Često se za takvu kreativnost se koriste listovi (hrast, javor, od lipe i dr.), sušeno cvijeće. Kao obrta u vrtić možete učiniti:

 • аппликацию životinje (proteini, medvjedi, miša, pauna), jesenje šume, automobili;
 • топиари;
 • vijenac;
 • lijep jesenski buket;
 • экибану;
 • vijenac, ovjes.

Korak po korak upute radova iz lišća na temu «Jesen»

Za stvaranje proizvodi na bazi jesenje lišće ne treba posebnih znanja, vještina vještina, glavna stvar – želja, malo mašte i potrebne materijale (obično su to prirodni materijali, ljepilo, papir u boji, markeri). Za rad je izgledala lijepo, radite kao pažljivo, polako – tada se na izložbi u vrtiću vaš posao ne ostane bez pažnje. Prikazani u nastavku radionice pomoći će vam stvoriti idealnu поделку na temu «jesen».

Oblog «Jesenja šuma» na papiru

Neobično аппликацию na temu «jesen» možete stvoriti pomoću samo suho lišće stabala, markeri, ljepilo, karton ili papir. Nositi se s takvim radom može čak i dijete, a gotov rezultat dati osjećaj ponosa i zadovoljstva malom čarobnjaku. Iskoristite po korak upute za stvaranje aplikacije «jesenja šuma»:

Поделка iz lišća na temu jesen - Šuma

 1. Na papiru фломастерами nacrtajte debla u šumi.
 2. Odaberite lijepe listove, koji po obliku podsjećaju drveća i pomoći vam da stvoriti realnu аппликацию.
 3. Staviti sve stavke s ljepilom PVA i lijepe поделку u vrtiću će biti spreman.

Kako to učiniti «Buket ruža» iz maple leafs

Molim skrbnici izvornom поделкой, učinite ruže, koristeći lišće javora. Ljepota je takav sastav u tome, da je ona dugo vremena zadržava svoj первозданный pogled, радующий mišljenju, ne zahtijeva nikakvo održavanje. Djeca će biti u stanju stvoriti ovaj buket, ako ste im malo pomoći. Za rad potrebno najmanje atributa, alata: lišće javora, konac, škare.

Upute za postupak izrade ruža:

Buket ruža - proizvod od klinaste lišća za vrtić

 1. Javorov list je presavijeni na pola, skinite трубочкой – серединка ruže spreman.
 2. Drugi element omotati oko серединки, formiranjem drugog latica. Da biste dobili объемность, ne stoji jaka pritisnite ga.
 3. Na sličan način накрутить još par elemenata, okrenuo ruža ili joj pupoljak. Od broja latica ovisi объемность, veličanstvenost cvijeta.
 4. Omotati dobar spust cvijet za pričvršćivanje.
 5. Donosimo nekoliko ruža buket, ukrasiti grane ili latice, dati kompozicije završio izgled.

Jesenski поделка «Jež» iz konusom i lišća

Stvoriti prekrasne smiješno ježa moguće, koristeći smrekova kvrga. Za rad trebati karton, koji će biti temelj proizvoda, glina, glina, lišće stabala (ili mahovina). Da biste stvorili jež, potrebno je napraviti mu tijelo. Za to se može koristiti glinu ili plastična boca. Razmotrite mogućnost stvaranja malog ježa:

Поделка od lišća i konusom na temu jesen Ежики

 • Karton, dobro podmazati i u slučajnim redoslijedom pridržavaju šarene jesenje elementi (lišće, mahovina). Takva pozadina će postati improvizirani šuma поляной, na kojoj je hodanje ježa.
 • Od domaćeg plastelina stvoriti oval, koji će poslužiti kao tijelo ježa, i pričvrstiti na «čistinu». U njega staviti kvrga, ostavljajući ispred mjesto za мордочки.
 • Uz pomoć malog komada domaćeg plastelina bi мордочку, a za nos i oči mogu koristiti bobice pepela черноплодной ili kamenčićima.
 • Dobar jež na jesen čistinu za vrtić spreman.

Volumetrijske oblog «Sova» od lišća breze

Raznolikost jesenskih boja je nevjerojatna, daje volju fantazije. Kao i obrta za vrtić može biti postavljen originalni volumetrijske aplika – sova, koja je zbog raslojavanje izgleda lijepo, zanimljivo i sasvim realno. Za stvaranje remek-djelo potrebno je pripremiti sljedeće atribute:

 • karton (u boji ili bijele – po želji);
 • osušeni jesenje lišće – osnovne elemente;
 • PVA ljepilo, četkica za njega.

Jesenski поделка - Sova od lišća

Korak po korak izvršenja posla:

 1. Potrebno je nacrtati Na karton ili će se ispisati kontura sova. Trebamo samo obrise, bez detalja i boja.
 2. Postupno konture treba rasipati kićanka ljepilo (jako pažljivo, kako bi se posao pretvorio maksimalno uredan) i zalijepiti lišće. Učinite to u smjeru odozgo prema dolje, što na хлест na prethodne slojeve, da bi se dobio željeni volumen.
 3. Kada se cijeli krug biti ispunjen, treba izrezati kljun, oči i držati ih na мордочку.
 4. Originalna aplikacija je spremna. Da se proces kreativnosti je bio ne samo zanimljiv, ali i za proširenje, u vrijeme rada je reći djetetu edukativne činjenice o svog, njezin život.

Kako napraviti аппликацию «Pijetao» od jesenje lišće drveća

Da biste stvorili originalnu sliku pomoću lišća, potrebno je želju i kreativna inspiracija. Sjajna aplika s prikazom pijetla svidjeti djetetu i idealan je za izložbu u vrtiću. Za kreativnost je potrebno:

 • karton bijele boje;
 • šarene ostavlja;
 • PVA ljepilo;
 • škare;
 • plodine pepela.

Петушок - jesenski oblog od lišća

Upute za izradu pijetla:

 1. Na karton crtanje konture penis (ili držati izrezati čarape). Za više iskusnih majstora konture moguće širiti odmah lišćem.
 2. Držati lišće različitih oblika, veličina i nijansi, stvarajući perje za pijetla.
 3. Škarama izrežite oči, obrve – ljepila na poslu, napraviti okance, koristeći bobice pepela.
 4. Kada su svi elementi se lijepe, posao treba staviti pod press na nekoliko sati, i odlična aplikacija će biti spreman.

Jesenja vijenac od lišća i grančica za djecu

Od jesenskih darova prirode, mogu se stvoriti ne samo aplikacije, pjesme ili ukrasne predmete, ali i originalni vijenac. Za ukras zadržao oblik, za rad trebati tanke grane, koje su dobro savijen, ne pucaju. U kreativnom procesu treba koristiti konac, ljepilo, elementi za uređenje: lišće, grane jasena, maline, kvrga, povrće, voće i ostalo.

Korak po korak upute za izradu vijenca:

Djeca su napravili od lišća i grana obrta na temu jesen

 1. Od grančica bi krug, pričvrstite koncem, proizvod je zadržao oblik.
 2. Za davanje dodatnog volumena mogu se koristiti grane s bobicama ili vinova loza.
 3. Kada je osnova za vijenca spremna, treba početi ga ukrasite. Za to krugu ljepilo pupoljke, lišće, cvijeće ili druge ukrasne predmete. Sve zavisi od mašte djeteta i je li pod rukom od prirodnih materijala.
 4. Originalni jesenja vijenac se može koristiti u dekorativne svrhe ili kao element kostim na odmoru u čast jeseni.

Originalna razglednica od suhog lišća na karton

Čestitam odmor njegovatelja ili voljene osobe možete jedinstvenim razglednica ručni rad. U jesenskom razdoblju nema potrebe za kupiti posebne atribute za ukras. O svemu позаботилась priroda, stvarajući različite materijale za kreativnost. Originalno izgleda razglednica, za ukras čija je koristiti suho lišće breze, hrasta, javora, trešnje ili drugih stabala, grmlja. Za rad potrebno ljepilo i karton.

Korak po korak stvaranje proizvoda:

Razglednica s aplikacija od suhog lišća

 1. List kartona pretjerano reagira na pola, da je došao razglednica.
 2. Na prednjoj strani proizvoda razgradnje lišće i cvijeće, stvarajući prekrasnu pjesmu. Ne ograničavajte svoju maštu, to će stvoriti veliku razglednicu. Važno je pratiti kako bi sve izgledalo skladno (u ovom djetetu treba pomoći roditelji).
 3. Ako je željeni rezultat dostignut, i dekoracija kao i svi sudionici procesa, sve elemente zalijepite ljepilom i kićankama, da rad bude maksimalno oprezan.
 4. Originalna razglednica je spreman i može oduševiti primatelja.

Sastav lišća «Žar ptica»

Originalno izgleda proizvod, stvoren pomoću lišća i cvijeća, kao žar ptice. Teško nazvati jasan popis materijala koji će vam trebati za rad, sve zavisi od mašte i vizije djeteta, roditelja. Razmislite upute za stvaranje jedinstvene kompozicije, za koji je potrebno:

 • karton, papir u boji ili lijepa, ubrus za osnove kompozicije;
 • razne lišća, mogu se koristiti štapiće thuy;
 • sjemenke bundeve;
 • PVA ljepilo.

Žar ptica iz lišća za vrtić

Korak po korak uputstvo:

 1. Biramo element, nalik na uniformu žar ptica, i приклеиваем ga da s jedne strane ostaje mjesto za glavu, a s druge – za luksuzne rep.
 2. Приклеиваем breza list, koji će glavom ptice.
 3. Radimo rep, koristeći elemente iste boje.
 4. Декорируем rep: приклеиваем predivna lišće jasena ili thuy za stvaranje volumena, igre boja.
 5. Radimo ptici krila, koristimo lišće breze.
 6. Sjemenke bundeve приклеиваем na glavi kao očiju. Uz njihovu pomoć lako ukrasite rep ili trup ptice.
 7. Na glavi приклеиваем malu grančicu thuy, stvarajući šiške.

Master – klasa, korak po korak izradom «Leptir»

Pomoću jednostavnih lišće različitih boja možete stvoriti prekrasne stvar za vrtić leptir. Kreativni proces će se svidjeti djetetu će mu omogućiti novi pogled na poznate stvari i otkriti svoj puni potencijal. Za rad potrebno je pripremiti sljedeće materijale:

 • lišće sa stabala različitih boja;
 • škare;
 • ljepljiva traka za dvosmjerni;
 • ljepilo-olovka ili PVA;
 • u boji kartona ili papira;
 • bušilice.

Поделка - leptir od lišća

Korak po korak stvaranje leptir:

 1. Izrezati noge i srednjem dijelu s lišćem.
 2. S bilateralne traka отклеить gornji sloj i držati mali letak (glava leptir), srednji dio – krilca.
 3. Isto učiniti i sa prosječnom dio drugi-javorov list. Kako ograde se preporuča koristiti noge, a za torzo – duguljast tanak element (dio листочка).
 4. Pomoću rupa udarac koji bi krugovi za oči i ukrasa na krila. Držati ih.
 5. Leptiri pričvrstiti na boju papira.

Kao засушить listovi za diy

Za pripremu listovi za primjenu proizvoda, njihova potreba da se osuši, a možete to učiniti na nekoliko načina:

 1. Klasična varijanta. Staviti predmete pod press ili između stranica knjige. Oni ne moraju doći u kontakt jedni s drugima. Da su prirodni materijali nisu razmažena knjigu, stavite između stranica knjige praćenje.
 2. Topla sušenje uz pomoć željeza. Na glacanje rublja ploču staviti na papir, na njega položiti lišće, расправив ih. Poklopiti materijal još jednu stranicu i željeza željezo, koristite suhu глажку bez pare.
 3. Kako zadržati prirodnu boju i oblik lišća, sušiti ih разложив na prozor. Tako elementi zadržati svoj prirodni izgled, što će učiniti maksimalno realnu sliku ili pjesmu.

Kako napraviti скелетирование lišća svojim rukama

Originalno izgledaju obrta za dječji vrtić, gdje se koriste скелетированные lišće. Mnogi odbacuju ideju o radu s takvim materijalom, zbog straha od krhke strukture i ne znajući, kako napraviti takve lijepe stvari. Za stvaranje скелетированных elemenata nije potrebno mnogo truda, vremena, a rezultat će zadovoljiti ne samo djeteta, nego i svima kojima morate razmišljati rezultat kreativnosti.

Za rad potrebno:

 • lišće drveća;
 • soda prehrambena;
 • hladna voda.

Скелетированный list svoїmi ruke

Master class za stvaranje скелетированных lišća:

 1. Napraviti otopinu: jedna litra hladne vode i dvanaest žlica sode. Smjesu kuhati i staviti u njega lišće oko 25 minuta.
 2. Kroz predviđenom vremenu, svaki element isperite pod hladnom vodom i četkicom za zube popravi zelje.
 3. Isperite opet pod tekućom vodom, i sve će biti gotovo.

Video tutoriali za izradu rukotvorina od jesenje lišće za djecu

Kreativni proces s prirodnim materijalima daće nije samo odličan završio поделку iz lišća na temu jesen za vrtić, ali i puno zabave tijekom rada. Mala djeca se ponekad teško pravilno napraviti pjesmu ili napraviti životinja, koristeći darove prirode. Roditelji, također, ponekad se javlja kreativne krize, i stvaranje jednostavan rad uzrokuje poteškoće zbog nedostatka mašte. Pogledajte u nastavku kompilacija video-lekcije o stvaranju jesenskih radova za dobivanje inspiracije, dodatnih znanja o procesu.

Vrlo jednostavna поделка u dječji vrtić «Ribica»

Dječje поделка od prirodnog materijala «Lisica»

«Jež-u travi» od lišća i cvijeća u svojim rukama

Foto zanimljivih rukotvorina na temu «Jesen» od lišća

Svako dijete zajedno s roditeljima, uključiti malo mašte, može stvoriti kroz lišće kestena, žira jedinstvenu поделку na temu «jesen». Koristeći u radu elemente različitih oblika, boja, tekstura, možete napraviti pravi remek-djelo, koje će izložbu u vrtiću. U umjetnosti nema pravila i ograničenja – svaki stvara proizvod na osnovu svojih sposobnosti i dostupnosti materijala, koji je pri ruci. Da bi dobili udio inspiracije, pronaći pravu ideju i uživati u prekrasnim осенними поделками, pogledajte fotografije:

Obrta iz lišća na temu jesen za vrtić

Понравилась статья? Поделиться с друзьями:
Добавить комментарий

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: