Obrta iz konusom svojim rukama za vrtić na temu jesen

Jesen daje obilje prirodnih materijala za odrasle i dječje kreativnosti – to kestena, žira. Osobito popularne bor, cedar i smrekova kvrga, koja pomažu stvoriti niz zanimljivih proizvoda. Ovaj materijal je pogodno za bavljenje s djecom – od tri i više godina. Obrta iz konusom svojim rukama za vrtić na temu jesen izgledaju neobično i simpatično. Nakon toga, ova zanimljivih proizvoda možete zadržati za objesiti na božićno drvce. Pročitajte nekoliko radionica, da ih provoditi s djecom u vrtiću.

Što se može napraviti sa svojim rukama od konusom na temu «Jesen»

Rukotvorina – to je veliko zanimanje koje mogu ponuditi djeca i nastavnici u vrtiću ili roditelji. Ekološki materijali, kao što su kvržice, žira i kestena, – odlične stvari za kreativnost. Rad s njima će malo dijete zadovoljstvo, pomoći će da se oslobodite kreativni potencijal i izraziti individualnost. Ova vježba poboljšava fine motorike, što pozitivno utječe na razvoj bebe. Obrta iz konusom svojim rukama na temu jesen odnijeti će oduševiti i male djece.

S pomoću tih prirodnih stvari se djeca mogu stvoriti niz zanimljivih predmeta – figurice životinja, ljudi, predmeta interijera (košarica, vaza). Gotovi proizvodi služe igračkama će postati temelj izvorne rasute pjesme. Kao pomoćnih materijala mogu se koristiti glina, glina, polimer gline, grančica, škare, žica.

Korak po korak upute jednostavnih predmeta od konusom za vrtić

Da se djeca samo raditi zanimljive stvari, iskusni majstor rukotvorina stvaraju korak po korak radionice sa fotografijama i detaljnim opisom procesa. Ove upute pogodna i za malu djecu u vrtiću, tako i za djecu koja već uče u osnovnoj školi. Sve radionice su raspoređene korak po korak, da će brzo apsorpciju informacija, i svako dijete će biti u stanju učiniti za isti proizvod. Obrta iz konusom svojim rukama za djecu dječjeg vrtića na temu jesen će biti velika zabava za djecu predškolske dobi.

Radionica za proizvodnju «Men» iz žira i borove konusom

Slatka obrta-muškarci potpuno uživati male djece. Za njihovu izradu možete koristiti kvrga smreke ili bora, подсушенные žira. Također je u tijeku će čačkalice ili grančica, konac i glinu. U zavisnosti od ideje, možete koristiti i druge materijale. Za borove pupoljke, высыхая, steći drugačiji oblik, obradite ih je pre malo подогретым stolarija ljepilom. Isto vrijedi i za smrekova prirodnih materijala. Da bi izvorni stvar:

Obrta iz konusom i žira za vrtić

 1. Uzmi čekić odgovarajuće veličine. Preokrenite oštar kraj na dnu. Na najširem dijelu прилепите malo domaćeg plastelina – to će vrat budućnost čovjeka.
 2. Obrnuti žir stavite odozgo, da bi junak glavu.
 3. Налепить na nju malo domaćeg plastelina. Učinite нитчатые grozdovima, stavite ih na glavu – to će biti kosu. Прикройте to mjesto šeširom желудя.
 4. Na bočnim stranama u najširem dijelu kvrga налепить dva komada domaćeg plastelina. Još malo materijala koristite, da bi isti postupak odozdo, bliže острому rubu. To je – nosači za ruke i noge.
 5. Umetnite štapiće ili čačkalice u glinu. Im na noge pričvrstite poništio kape žira – za snagu.
 6. Uz pomoć bijelog i crnog domaćeg plastelina napravite oči.
 7. Originalni lik je spreman!

Lijepa pjesma od konusom i prirodnih materijala «Sova na stablu»

Izrada dira sova cijeniti male djece. Za njegovu izgradnju potrebno je borovih čekić, sjeme jasena, хурмы, sjemenke dinje, glina (za malu djecu) ili ljepilo (za stariju djecu), i još – grana, na kojoj noćna ptica će sjediti. Ako ne možete naći prikladnih prirodnih materijala, možete ih zamijeniti vlastitom nahođenju. Za stvaranje sova:

Obrta iz konusom svoje ruke - Sova

 1. Okrenite kvrgu. Priključite ga oštar kraj na odabranoj grani, koja će poslužiti kao podrška za cijeli dizajn.
 2. Sjeme jasena ljepilom ili пластилине pričvrstite na bočnim stranama – to će krila sove.
 3. Uši noćna ptica učinite pomoću sjemena хурмы (ili drugog voća). Koristite glinu za pričvršćivanje.
 4. Kao okance su idealne stan sjeme dinje. Uzmi dva komada crnog domaćeg plastelina napravite loptice, pritisnite. Postavite tamo gdje želite napraviti oči. Odozgo stavite sjemenke.
 5. Kljun sova učinite narančastom ili žutom, koristeći glinu.

Kao iz нераскрывшихся konusom učiniti «Krokodila» u svojim rukama

Krokodil – je jednostavna i zabavna поделка na temu jesen za malu djecu. Za obavljanje ove zanimljive ideje, potrebno je glinu tamno zelene, bijele, crne boje, dva otvorena borove pupoljke jedna više, druga manje, zelena boja (gvaš), столярный ljepilo. Za proizvodnju slatka mala životinja, koristeći prirodni prirodni materijal:

Krokodil iz konusom svojim rukama

 1. Spustite elemente buduće igračke (kvržice) u toplu столярный ljepilo. To je potrebno da oni zadržao oblik, ne раскрываясь nakon izrade proizvoda.
 2. Boje prirodne materijale gvaš tamno zelene boje. Za to možete pomiješati obične zelene boje s crnim.
 3. Uzmi komad domaćeg plastelina i vezati zajedno borove pupoljke širokim dijelovima jedni prema drugima. Biku krokodila gotovo.
 4. Lijevo učiniti зверушке oči: скатайте bijele kuglice stavite na kvrgu, koja je dizajnirana za glavu. Na njih pričvrstite dvije crne пластилиновые točke.
 5. Поделка je spreman!

Jesenski поделка od smrekova konusom i domaćeg plastelina «Kukac»

Lijepa kornjača će postati odličan izbor dječje igračke. Za stvaranje životinja, potrebno je glinu smeđe i zelene boje, krupan oštar nož, pine čekić, koja je već dobro раскрылась. Počevši raditi s djecom, odrežite gornji dio prirodnog materijala, ostavljajući samo temelj. Ono što se događa, bit će oklopom životinje. Učinite ракушку ovako:

Jesenski поделка od konusom - Kornjača

 1. Uzmi komad smeđe domaćeg plastelina, вылепите stana oval (budućnost biku životinja). Napravite još jednu loptu manje (oko tri puta), pričvrstite s uskim strane ovalni komade, lagano приплюсните. Takva lopta će postati predsjednik školjke.
 2. Napravite četiri smeđe noge i stavite sa strane ovalni komad.
 3. Uzmi zelena glina, скатайте dvije male kuglice. Stavite ih na glavu buduće školjke, malo приплюсните – to će biti oči.
 4. Prekinite поделку, staviti odozgo unaprijed pripremljene ljuske (čekić).

Vrlo jednostavna поделка za djecu «Labud»

Поделка «Swan» je jednostavna u stvaranju, ali izgleda zgodno i privlačno. To će biti odličan ukras doma. Da joj učiniti, potrebno je bijela, crna, crvena glina, mala pine полураскрытые ili objavljeni čekić, komad белоснежной vune. Gotovi proizvod na temu jesen je moguće čak i najmanja djeca. Za stvaranje prekrasnog labuda:

Labud iz kvrga za vrtić

 1. Preuzmite bijelu traku domaćeg plastelina dužine 4-5 cm za vrat ptice. Savijati slovom S.
 2. Pričvrstite ju je debelo na strani kvrga.
 3. Na slobodan kraj налепите mali komad crnog domaćeg plastelina, da bi odozgo bio oštar kut.
 4. Crna detalj stavite narančasta materijal, заостряя na kraju, kao kljun ptice.
 5. Prekinite поделку, staviti komadiće vate s akutnim strane kvrga – to će krila i rep labuda.

Dječje поделка od suhog konusom i lišća «Ptica»

Predivna ptica – ovaj proizvod, što sigurno uživati djeca. Za njegovu izradu potrebno vam je suho lišće (veliki jedan, dva manja i sasvim mala), borovih čekić, bobice, šipak, žica, plave kuglice, čačkalice, glina. Stvaranje takvog proizvoda je bolje vjerovati djeci stariji koji ne ozlijediti žicama materijal. Za izradu čarobne ptice slijedite takve upute:

Dječje поделка na temu jesen od konusom i lišća

 1. Da bi glavu, koristite žice bakrene ili zlatne nijanse, mali list, perle, bobice, šipak. Plod шиповникового grma проткните metalnim materijalom, na krajevima ga pričvrstite dvije бисеринки. Odrežite višak žica. Sa strane debelog bobice воткните mali suhi letak, koji će хохолком ptice.
 2. Odozdo воткните u plod зубочистку – ona će biti montirane na glave i tele (šišarka).
 3. Veliki uski komad koristite za rep ptice, dva листочка manja – za krila.
 4. Kao navodnika poslužiti čačkalicom. Napravite ravnu bazu, koristeći glinu željenu nijansu, na nju stavite pticu.

Kako to učiniti «Ježa» iz konusom i borove iglice

Smiješno jež će postati odličan dodatak interijer uljepšati police vrtić, može biti uključen u zanimljivu jeseni pjesmu. Stvaranje ovom lijepom životinje će donijeti puno zabave i djecu. Da ga proizvoditi, potrebno je tamno-smeđa glina, grašak crnog papra, suhe borove iglice i čekić ovog stabla. Male grančice, glina, kape žira potrebni za obradu gotovih stvari грибочками. Učinite ježa ovako:

Jež od udaraca i borove iglice

 1. Skupite borove iglice u grozdovima po sedam-devet komada. Na krajevima priložiti malo domaćeg plastelina.
 2. Ovi elementi stavite pod раскрывшиеся чешуйки prirodnog materijala sa strane, gdje će naslon ježa. Malo trim igle do dužine 2-3 cm.
 3. Pomoću пластилинового materijala вылепите заостренную мордочку životinja. Na vrh stavite grašak crnog papra za mlaz vode.
 4. Napravite domaće gljive za leđa: pod kapu желудя stavite malo boje domaćeg plastelina, воткните u njega kratke grane.

Kako napraviti поделку «Košarica»

Moderan ukrasna košarica će poslužiti za uređenje doma, će zadiviti goste i ukućane svojim neobičnim pogledom. Za njegovu izgradnju će trebati gusta žičana, 39 раскрывшихся borove konusom, gotovo jednake veličine. Shema izrade košara je jednostavan, ali zahtijeva pozornost. Svi elementi moraju biti osigurani točno da je proizvod dobar izgledalo u unutrašnjosti. Postupak:

Košarica od konusom za vrtić

 1. Napravite tri шишечных prsten, kanaliziranje prirodnih materijala s oštrim vrhom prema unutra i popravljajući ih slojem žice između skale. Trebati osam konusom za malog, devet – za srednje, 11 – za veliki raspon.
 2. S osam konusom napravite polukrug, koji će nositi buduće košare, lijepljenje elemenata dva pruge žice.
 3. Stavljanjem jedni na druge, spojite tri prstena žicama materijal. Ručicu do vrlo širok gornjem krugu pričvrstite žicom.
 4. Odozdo poravnajte neravnine. Možete pričvrstiti ih, ali je velika vjerojatnost da će se kloniti i sami.
 5. Moderan košarica je spremna!

Поделка Medvjed konusom

Ako želite uzeti djece u vrtiću zanimljiv рукоделием, napravite s njima потешного medvjeda. Da bi ostvarili ideju, trebat će vam jedan veliki pine ili borovih čekić, jedan element je tri puta manje, četiri sasvim mali čvorići se opažaju, glina crne i smeđe boje. Učinite originalnu igračku medvjeda, koristeći prirodne dogovor, tako da:

Dječje поделка od konusom na temu jesen - Medvjed

 1. Veliki element će postati tijelom medvjedi. Postavite ga oštar kraj na dnu.
 2. Odozgo, вытянутым ruba: za sebe, okrenite detalj srednje veličine – to će biti glava medvjeda. Pričvrstite ga пластилином.
 3. Sa strane, odozgo i odozdo pričvrstiti pomoću пластилинового materijala dvije male čvorići se opažaju. Šapa medvjeda spremni.
 4. Скатайте loptice crnog domaćeg plastelina, postavite tamo gdje će oko medvjeda. Uši stvorite pomoću smeđe boje.
 5. Medvjedić je spreman!

Video-lekcije: kako napraviti obrta iz konusom svojim rukama

Ako ste prvi put isprobate sebe u stvaranju originalnih radova, od vas može biti teško učiniti sve što je ispravno od prvog puta. Za rješavanje svih pitanja koja se pojavljuju u procesu proizvodnje neobične stvari i pjesama, iskoristite video s ютуба. U filmu možete vidjeti s djecom fazama razvoja proizvoda pomoću konusom. Radionice u nastavku su posvećeni proizvodnji pjesama s zec i лисой, ptica i njegova pilića. Naučit ćete raditi cvijeće, koristeći prirodni materijal, i biti u mogućnosti to stvoriti originalne vaze za uređenje interijera.

Jednostavno поделка za djecu životinje «Zeko i лисичка»

«Ptica i pilići» iz konusom

Jesenski поделка za dijete u vrtić «Cvijeće» iz konusom

«Vaza» iz konusom svojim rukama

Foto originalnih dječjih radova na temu «Jesen» iz konusom

Dječje mašte uistinu bezgranična! Zahvaljujući planove djecu dobiveni su nevjerojatno lijepe stvari. To figurice životinja i ljudi – ljudi mačke, miša, proteini, jelena, riba, pingvini, konji. Popularno stvaranje fikcije likovi, likovi iz crtanih filmova, kao što su sprites, лесовики, чебурашка. Originalno i neobično izgledaju cvijeće, izrađene od konusom – ruža, božur. Odličan ukras interijera će postati stablo sreće – топиарий. Ponekad dječjim rukama se stvaraju prave slike. Pogledajte slike artikala djecu na temu jesen, kako bi dobili nove ideje:

Foto dječjih radova iz konusom na temu jesen

Понравилась статья? Поделиться с друзьями:
Добавить комментарий

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: