Muške kape krakova — 9 smještajnih

Вязаная zimska kapa za muškarce — to nije samo praktična stvar, kao modni detalj, подчеркивающая individualnost. Od velikog broja modela — čarape, torba, šešir, čarapa, mogućnosti sa vizir, sa ušima, mladih s помпоном – svaki od muškaraca može odabrati odgovarajući za sebe opciju. Svi navedeni modeli u ovom članku predstavljen je detaljan opis, shemama i master klase. Muška kapa krakova ne zahtijeva puno vremena, ona je dostupna za početnike мастериц. Ako želite, u skup šeširu može svojim rukama vezati šal.

Uzorak za pletenje potrebno odabrati, s obzirom na vrstu pređe, kvalifikacije knitters i — svakako – mišljenje ljudi kojima je to вывязывается! Posebnu pažnju treba obratiti na uzorcima koji se protežu u procesu čarape. Pravilno će se prije početka rada вывязать uzorak, mokro i povucite ga. Zatim dati osušite na slobodnom položaju. I tek nakon toga odrediti gustoća pletenja i napraviti potrebne izračune po broju petlji.

O tome kako izračunati broj petlji na kapu pročitajte u ovom članku.

Kapa – čarape

Opis dao na dvije veličine: opseg glave 54/56 i 56/58см i visine gotovog proizvoda 27/28см.

Trebat će nam:

  • полушерстяная pređa -50g;
  • pita žbice br 2,5 i broj 3.

Gustoća pletenja 24п. na 32р. zadovoljavaju 10cm na 10cm.

Majstorski i opis

Vezati mušku kapu vrlo jednostavno. Tip 158/170 петелек na žbice br 2,5. Dalje вяжем, koristeći uzorak gumicom 1л. х1изн. oko 5см. Da kapa-čarapa za muškarce lijepo облегала glavu, u sljedeći red treba ravnomjerno убавить 30/34п. Ostaje 128/136п. Idemo na sp. Broj 3 i dalje desne u krug. Takva shema вывязывается oko 18cm, svakih 17/18п. radimo убавку. Za ove dvije sp провязываем jedan. I dalje убавки u 14-ak sljedećim redovima. U zadnjem redu sve petlje вяжем po dvije. 8/12п. стягиваем na navoj, izlaz na krivoj strani i fiksiranje. Ako želite šešir možete ukrasiti помпоном, ali samo male veličine.

Klasična muška kapa: video radionica

Kapa čarapa

Ova jednostavna mladih model za muškarce stane svojim rukama za jednu večer. Ovisno o odabranoj pređe to može biti topla, zima ili jesen i proljeće. Za zimske varijante potrebi će вывязать iz iste pređe šal.

Opis dao za volumen glave 60 cm i visine kape u gotovom obliku 24-25cm.

Trebat će nam:

  • oko 50g pređe;
  • kružne ili izravne žbice br 2,5 i broj 3.

Majstorski i opis rada

Za kape – čarapa može se koristiti kružni dijagram pletenje ili direktno na platnu, što onda сшивается. Izbor sheme ovisi o vašim željama.

Birajte 94п. i провязать uzorak gumicom izravnim prirubnicom 18cm. U našem master class smatrati сшивной opcija kape – čarapa.

Od sljedećeg broja radimo убавки. Вяжем 21п. lastiš, sljedeće dvije petlje – jedna od slici, ponavljamo još jednom убавку, dalje 44п. lastiš, dvaput radimo убавку, onda do kraja linije ponoviti uzorak. I dalje убавки u svakom лицевом broj 6-7см. U sljedeća dva reda svake четную petlju вывязываем od dva. Mora ostati 10-12п. Стягиваем petlje na konac, сшиваем proizvod s изнанки.

Jednostavna kapa lica гладью sa gumenom trakom

Kapa kaciga

Moda mladih model «kaciga», nadstrešnica i ušima — to je moderna verzija ушанки.

Opis dao za volumen 58/59cm.

Potrebno nam je:

  • pređa srednje gustoće -100g;
  • izravna žbice broj 4;
  • udicu br 4.

Za modele kaciga s ušima ćemo koristiti uzorak платочная vezanje – sve linije desne.

Majstorski i opis rada

Počeli plesti kaciga s ушек. Birajte 12п. i dalje plesti, dodajući da na početku svakog rv na 1п. dok ne izađe 20п. Zatim 15р. – izravna posteljinu. Odgoditi i slično vezati drugo uho. Tip 22п., koji postaju vrh naše kacige s ušima. Вяжем ih платочной viskozan, dodajući da, s obje strane 4 puta 2п. Ispostavilo 30п. Onda 24рядка – ravno. Prenosimo sve elemente na jednu спицу. Za ove petlje провязываем jednog uha (20п.), tip 16п. za stražnji dio ушанки, drugo uho (20п.), dio s vizir (30п.) – samo 86п. Провязать 36 redova pravo, zatim ravnomjerno убавить u svakom drugom redu na 7п. Kada je u redu samo 20п. вывязать ih dva po dva zajedno. Ostao puhati dolje, nit zaključiti iznutra i učvrstiti. Šivati rub štitnika. Kaciga s ušima обвязать kukičanje рачьим korak. Funky stvar za muškarce, vezane ruke – spreman! S njom u kompletu se može vezati i moderan šal. Posebno impresivno izgledaju odgovaraju uzorcima, kada šal ponavlja isti stil, što je i kaciga.

Za mlade ljude je pogodan model — kaciga s ušima, izvršena жаккардовым uzorkom.

Osnovne kalkulacije – slično prethodnom opisu, a kako to izvesti uzorak vidi shemu na slici.

Takvu kapu s ušima možete izvršiti помпоном. Također je vrlo dobro s njom će izgledati жаккардовый šal.

Kapa cik-cak sretno: video radionica

Okrugla torba

Muška kapa krakova model «vreća» — jednostavno, čvrsto облегает glavu. Ona je kratak, čak i klasični, ne zahtijeva uređenje помпоном. U principu, može se promatrati kao mogućnost model kape-čarape. Samo «vreća» — kraći.

Naš master klasu za kape – torba za muškarce dužine 28см i volumen 57см.

Za nju je potrebno:

  • pređa -100g, žica dvostruki konac;
  • žbice br 2,5.

Opis pletenje kape — torba

Tip 142п. i вяжем uzorak guma 2лх2изн. 7 redova. Od 8-e godine. prelazimo na uzorak prednja vode. Povezujući 17cm, nastavite сбавлению. Shema je ovakva: u svakom 3-m rv sve petlje – dva po dva zajedno. Preostalih petlje – стягиваем na konac. Bočni šav uredno зашиваем. Šlem, povezan sa svojim rukama – spremni. Takav majstor-klasa se može koristiti ne samo za početnike, ali i za iskusnije вязальщиц. Kao opcija, za modele torbi i čarapa – kružne, bešavne program rada. Proizvod se bez fuga je više uredan.

Koristeći sheme i master class kape torbu i čarapa, možete вывязать zabavna mladu šešir s помпоном. A ako još uvijek vezati maramu, onda je takav kit će biti neophodna za zimske šetnje. Za ovo je najbolje koristiti obojene pređe.

Nudimo nekoliko ideja kako vezati muški šal.

Točke su označene na planovima lica petlje, prazne kutije – изнаночные. Šal bolje plesti od pređe mješoviti sastav – onda će biti toplo i praktičan. Shemu boja – po želji.

Muška kapa s uzorkom: video radionica

Kapa šah s uzorkom: video radionica

Понравилась статья? Поделиться с друзьями:
Добавить комментарий

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: