Kolaž fotografija na svojim rukama

Opremiti svoj dom pomoću najljepših dijelova interijera uopće nije teško i jeftino, posebno kada ih možete napraviti sa svojim rukama. Jedan od tih ukrasa može postati kolaž od fotografija, koji ne samo da će popuniti prazno mjesto na zidu, ali također će vas podsjetiti sretan minuta u svom životu.

Što je kolaž

1

Upoznavanje s tehnikom фотоколлажа treba početi od samog naslova: kolaž – riječ koja nam dolazi iz Francuske, gdje znači «наклеивание». To je glavni princip фотоколлажа je nekoliko fotografija, zalijepljen na osnovu (koji može postati papir, tkanina, folija, drvo, plastika i tako dalje) bilo koje veličine i oblika. Općenito kolaž, napravio je svojim rukama stvorio, a ne samo sa fotografija. Glavni detaljima mogu biti bilo koje proizvodi jedan predmet.

Napravite kolaž od svojih fotografija

Napravite kolaž fotografija na svojim rukama lako, samo treba uključiti maštu i dobiti sve potrebne подручными materijala za realizaciju ideje. Sam proces se sastoji od nekoliko faza, koje ni u kojem slučaju ne mijenjaju mjesta:

 1. Odabrati temu kolaž: odmor, priča o ljubavi ili vjenčanje, rođenje djeteta, prijateljstvo, obiteljski kolaž i tako dalje.
 2. Materijali. Dalje biramo materijale: pogledajte što su laganje o slučaju bez doma, možda je to stvar trebati. Ili otići u dućan i tražite tamo ono što vam je potrebno.
 3. Izgled. Ova faza zahtijeva ustrajnost i strpljenje, jer ništa nije učinjeno vrlo brzo. Prilikom izrade фотоколлажа svojim rukama je važno učiniti sve uredno. Ovaj rad će ukrasiti zidove svog ili čak i tuđe kuće, ako idete dati kolaž voljen, obitelji ili bliskim prijateljima.

Osnova

Osnove za stvaranje фотоколлажа svojim rukama ogroman izbor od najjednostavnijih papira (ватман), na вырезной drveni. Jednostavnija varijanta je staviti odabrane fotografije na papir, koji je tada možete slikati ili se prijavite. Osnova može postati stiropor, na njega će se povoljno priložiti fotografije pomoću dugmadi, a zatim promijeniti neke slike nove. Dobra podloga za kolaž postati drvena ploča, kriška drveta. Drveni kolaž, stvorio svojim rukama, bit će izgledati stilski gotovo u bilo koji interijer.

Važno je pravilno odabrati dimenzije razlog da se svidjele fotografije povoljno smješteni na cijelom trgu. Unaprijed postavite fotografije tako što će položiti u gotovom obliku kolaž. Čim se uvjerite da je sve idealno su bili smješteni, počinjemo izrezati oblik osnove (srce, krug, kvadrat i tako dalje), ga slikati ili pokriti lakom, u zavisnosti od toga kakav materijal koji ste odabrali.

2

Materijali za kolaž

Kao dodatni dekorativnih materijala za izradu фотоколлажа svojim rukama mogu biti korisne za apsolutno sve male stvari koje uvijek mogu naći u kući: stari gumbe, perle, novčiće, vuneni konac, komadi kože i tako dalje. Sve to će doći u ruci kada napravite kolaž i postavit će mu poseban stil, koji ovisi o preferencijama. Među obveznih materijala, koji će se koristiti za rad, imajte na umu sljedeće:

 • ljepilo;
 • četke;
 • тряпочка;
 • polietilen za odgovarajuće zbrinjavanje radne površine.

Okvir

Kao i svaka je slika, kolaž, stvorio svojim rukama, će izgledati odlično u okviru. Sastav odmah će biti gotov i možete ga objesiti na najistaknutije mjesto. Okvir možete kupiti već gotove, da bi u baguette radionice prema vašim dimenzijama, napraviti od daske ili na bilo koji drugi način. Na primjer, za фотоколлажа s temom «Odmor» moguće je napraviti okvir od školjaka koje ste sami donijeli sa morske obale.

Kako napraviti kolaž fotografija na računalu

Budući da živimo u svijetu visoke tehnologije i čuvamo sve nezaboravne slike na računalu, programeri su već došli do dosta besplatnih programa koji vam omogućuju da stvorite kolaž svojim rukama direktno s digitalne slike online i ne samo to. Kada od načina obrade postoji toliko mnogo da je nemoguće samo da se i odlučiti sa stilom budućnost kolaž. Profesionalci rade u Photoshopu, gdje postoji grafički urednik sa mnoštvom opcija. Međutim, neće sve to moći. Kako napraviti kolaž od fotografija na računalu kroz program s istim imenom «kolaž fotografija»:

 1. Preuzmite i instalirajte na vaše računalo.
 2. Otvorite program i odaberite «Create new project».
 3. Odaberite vrstu projekta, a zatim predložak kolaž. Tamo se nudi na izbor nekoliko tema, koje kasnije možete urediti do beskonačnosti.
 4. Nakon što ste završili uređivanje pozadine i naslove, možete početi preuzimati fotografije u novi kolaž fotografija.
 5. Nakon dodavanja slike pojavit će se novi izbornik pomoću kojeg ćete biti u mogućnosti vratiti ili mijenjaju mjesta slike.
 6. Nakon što ste završili svoj posao, ne zaboravite kliknuti na «Spremi».
 7. Možete ići u фотоотдел za pada prekrasne фотоколлажа! Ne zaboravite kupiti okvir, jer u njemu, on će izgledati puno bolje.

3

Ideje kolaž svojim rukama

Događa se i to, da je fantazija jednostavno nema. Možete cijele dane sjediti i s, što će biti kolaž fotografija u svojim rukama, ali tako da ništa i ne dolaze. Dolaze u pomoć već gotovih rada od najpoznatijih i nije jako autora, u potrazi za koje želite ponoviti ideje i unijeti u nju svoje detalje. Na internetu se uvek mogu naći tisuće radova, među kojima se uvijek naći nešto što će vam se svidjeti. Što je najvažnije, od svih opcija je da odaberete onaj koji ćete zaista moći napraviti svojim rukama.

Ploče od fotografija

Slika od fotografija na svojim rukama može biti učinjeno uz pomoć običnih dasaka i užeta. Nema posebne vještine u obavljanju ovog zadatka ne treba, osim toga, da stvarno želite vidjeti lijepo ploče na zidu od vaših fotografija, napravio svojim rukama. Što vam je potrebno za ostvarenje cilja:

 • drveni дощечка duljine 4 m;
 • uže – 5 m;
 • clothespins – 15 kom.;
 • ljepilo
 • građevinski i lagano.

Daska podijelite na 4 jednaka dijela i отпиливаем ruba pod kutom od 45 stupnjeva, tako da se kasnije izgraditi okvir. Промазываем ruba ljepilom i skupljamo ramu. Građevinskim klamerica прикрепляем uže u 4 ili 5 redova. Na ta užad možete družiti se, bilo kakve fotografije pomoću dana. Ovo je jednostavno i nije skupo ploče, napravio svojim rukama, uljepšati dom ili će biti odličan poklon za prijatelja. Okvir se može obojiti u bilo koju boju, uže pokupiti apsolutno bilo koju, isto vrijedi i za dana ili drugih elemenata za kolaž. Kolaž od fotografija u svojim rukama spreman!

5

Kolaž fotografija za djecu

Prikupiti dječje fotografije u album – to je vrlo zanimljivo. No bit će još bolji ako se prikupiti od njih vesela kolaž fotografija na svojim rukama. Najlakše je koristiti program na računalu gdje ćete biti u mogućnosti da se slike kako god želite, a zatim ispisati gotov kolaž u bilo kojem iznosu. Ako imate već ispisane fotografije, možete ih postaviti na prekrasnom dječjem tkiva, ukrasiti zabave пуговками i perle, a zatim vucite na okvir slike. Svaki komad vašeg kolaž treba podsjetiti o sretnim trenucima iz života djeteta.

Video: kako u инстаграме napraviti kolaž

Понравилась статья? Поделиться с друзьями:
Добавить комментарий

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: