Kako kukičanje kape: radionica za početnike

Kapa je jedan od najpopularnijih vrsta proizvoda, od kojih počinju knitters. Možete početi s jednostavnim modelima, polako se pretvarajući teže. Za početak je vježbati na kape male veličine, kao što se vezati za nešto za svoje poznate dijete. Pletenina je vrlo ugodan i udoban u čarapu. Dakle, hajmo se na posao i naučiti kako vezati šešir kukičanje, oslanjajući se na sheme.

Priprema za rad

Kada pletenje kao što su kape, tako i drugih proizvoda, što je vrlo važno je pitanje izbora pređe i dimenzioniranje. Ako ste samo осваиваете pletenje, bolje pronađite opis, u kojem će biti drugačije, iz bilo pređe plesti proizvod. Stvar je u tome da različite vrste pređe imaju različite debljine i u skladu s tim može učiniti stvar više ili manje. Iz iskustva vam postati lakše pokupiti pređa sami.

Pri odabiru pređe imajte na njegova svojstva za malu djecu treba posuditi meku pređa koja ne će biti ubadanje i iritirati osjetljivu kožu beba.

Drugo vrlo važno pitanje — veličina proizvoda. Kao i u šivanje, povlačenje dobivenih dimenzija treba posvetiti od najveće važnosti. Pogrešno snimljene mjerenja može smanjiti vaše napore, kao i kukičanih proizvoda je vrlo teško ушить ili da se na njih plaća.

Da biste uklonili mjerenja vam trebati сантиметровая traka. Opseg glave замеряется tako — traka mora proći sama služi dijelu glave na vratu i oko 2 centimetra iznad obrva. Pri tome traka mora stati snugly na glavi.

Osim opseg glave je još jedna мерка — dubina kape. To je udaljenost od ušna školjka do sredine potiljku. To je, na podu-godine promjer mora biti 14 cm, a za 2-3 godine 15-16 cm.

Ovaj mk video tutorial za početnike će vam pomoći da izračunati veličinu proizvoda.

O tome kako izračunati broj petlji na kapu pročitajte u ovom članku.

A sada je vrijeme od teorije prešli na praksu!

Kapa kukičanje MK za početnike na 2 godine

kapa 31

Ova kapa stane oko 2-3 godine. Opseg glave — 45 cm.

Trebat će vam:

  • pređa YarnArt Ваву;
  • kuka br 1,4.

Legenda:

bn — возд.petlja

ss — veze.čunj

ссн — stupac накидом

Opis, dijagram MK

Sheme pletenje jednostavnih шапочек, kao na primjer one koju ćemo plesti, vrlo slični. Evo primjer sheme po kojoj počinju pletenje kape.

Shema pletenje kruga

Detaljniji opis o tome kako da se odnose krug, možete pogledati na ovom video MK.

Počinjemo pletenje sa skupa lanac od četiri zračnog ovjesa, od kojih su tri dijela uspona. Radimo prvi накид i unesite kuka u samu prvu petlju i вытягиваем rob.nit. Провязываем prvi stupac накидом. Drugi stupac провязываем u istu petlju. Провязываем još 9 barova s накидом i povezuje pomoću kabela za stol-a (tako završili u svaki red). Prvi red — 11 barova i 3 petlje se penje, ukupno 12.

kapa 1

kapa 2

kapa 3

kapa 4

kapa 7

kapa 11

Drugi red (i svaki sljedeći) početi s tri petlje podizanje. Вяжем u ovu istu petlju 1 ССН. Провязываем u svakoj.петл. prethodne serije po dva ССН, to jest, napraviti naknade. U drugom рядочке bi trebao biti 24 ССН.

kapa 13

3-d rv — 3 TOI, u trag.петл. 2-og reda radimo podići, tj. 2 ССН u jednu petlju. Dalje idemo 1 ССН, 2 ССН u jednu petlju(tj. dobitak). Zajedno u trećem redu trebalo bi biti 36 ССН.

kapa 17

kapa 18

4. rv — 3 TOI, 1 ССН, 1 PR (2 ССН u jednu petlju), *1 ССН, 1 ССН, 1 RA* do kraja reda. Zajedno 48.

kapa 21

kapa 22

5. rv — вяжем na istom principu (shema pletenje kotača) 60 ССН.

kapa 23

6-og ar — 72 ССН.

7-og ar — ССН 84.

Da kape bio je to prekrasan oblik niza povlastica potrebno je naizmjenično s nizovima bez прибавок kroz jedan.

8-og ar — вяжем bez прибавок — ССН 84.

9. rv — 96 ССН.

kapa 28

Dakle idemo do postizanja željenog promjera dna. U posljednjem рядочке bolje napraviti ne 12 dodatne troškove, kao i obično, a manje na primjer, 8. Treba ih ravnomjerno rasporediti po redu.

Sljedeće redove bez прибавок do dobivanja željene dubine kape.

Na ovom pletenje treba završiti. Kod nas se dobije osnovni model na temelju kojeg se može vezati i mnoge druge. Može se eksperimentirati sa pređe, bojom, lakom, dubine i sl. Nadam se naš MK za početnike će vam pomoći u chat.

Izvor: Sajam obrtnika

Sada od jednostavnih modela možete premjestiti na složenije. Na primjer, možete pokušati povezati moderan i zanimljiv model kape бинни.

MK za pletenje kape бинни za početnike

Takav model kape kukičanje se zove drugačije — kapa бинни, kapu i čarape. Veličina 56-60.

Trebat će vam:

  • pređa Dinamo (меринос/akril, 217 am/100g);
  • kuka br 5,5.

Opis i shemu

Plesti ćemo žlice. bih.nac. za stražnji полупетлю.

Način вывязывания prilično zanimljiv — pletenje ide prirubnicom, odnosno visina platna će biti širine proizvoda, gdje je broj петелек će visina kape. Kada koristite ovu pređe visina бинни će izaći 28 cm, a širina 54 cm centimetara. Vrh kape se sastoji od klinova — e od njih ukupno 4, pri čemu 1-d i 3-d klinovi na dvije linije manje od 2-og i 4-og. Tako klinovi će biti bolje «leži», iako je moguće da bi ih isti.

1-4 godine — вяжем lanac od 38 TOI i činimo 1 pet.podizanje.

Prvi rv провязываем 27 žlice. bih.nac., počevši od druge petlje, tj. preskakanje pat.podizanje, koja zamjenjuje prvi čunj na kraju niza. Završili 1. r. полустолбиком. Zajedno 29 петелек.

Drugi g. — okretanjem pletenje вяжем 28 žlice. bih.nac., počevši od 2. od крючочка petlje bez петл.podizanje. Zajedno 29.

Treći g. — 1 pet.lift, 29 žlice. bih.nac., 1 полустолбик. Ukupno 31.

Četvrti g. — okretanjem pletenje вяжем 30 žlice. bih.nac., počevši od 2. od крючочка petlje bez петл.podizanje. Zajedno 31.

Važno! Na slici je prikazano strelicama na koju возд.pat. što je to провязывать godina sc.

Pažljivo pročitajte plan-opis pletenje 1-4 godine

Povezan na kraju kože.retka полустолбик bez накида u trag.broj izgleda kao ožiljak, a ne petlja. To je tamo i raditi treba. u shemi čunj bez nac. Na taj način se вывязываем svi klinovi.

Možda opis naći ćete malo komplicirano, ali ne daj se i pokušajte ponovno. Kada su povezane sve klinove po shemi povezuje pletenje тамбурным šav.

Vrhu стягиваем koncem, вдетой u iglu. Kapa je spreman!

Izvor: Sajam obrtnika. Autor: Julia Михович

Nadamo se da će naše detaljne MK, opise i sheme za početnike вязальщиц pomoći će da se bave pletenje kape. A sada pogledajte detaljne video tutoriali o tome kako stvoriti lijepe pletene kape.

opis Videa o pletenje kape шишечками oko 2 godine.

Još jedna lijepa kapa za bebe.

Понравилась статья? Поделиться с друзьями:
Добавить комментарий

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: