Kako se izvući s akrilnim bojama

Ako vam je dosta uobičajena akvarel i ulje – pokušajte nacrtati s akrilnim bojama, koji kombiniraju svojstva oba materijala. Posebnost je u tome što высохшие slike se ne boji vode i sunca, tako zauvijek ostati onakvima kakvi ste ih stvorili. Svladati slično kreativnost u nastavku.

Crtanje s akrilnim bojama za početnike u fazama

Skup akrilnim bojama

Za umjetnost i obrt često se koristi akril. On je svestran, a za razliku od akvarela omogućuje slaganje jedan sloj na drugi, bez opasnosti pri tom oštetiti već uplatili slika. Prostor za kreativnost širi – možete postaviti bilo koju sliku. Što je najvažnije – znati pravilno nacrtati s akrilnim bojama i uzeti u obzir sve preporuke za ovaj proces.

Kako koristiti s akrilnim bojama za crtanje

Samostalni umjetnik je dovoljno i 6 boja. Ako naučite uživati u акрилом, vi ćete biti u mogućnosti proširiti paletu do 12 ili 18 nijansi. Osim toga, potrebno je i nešto na što se slikati s akrilnim bojama. Što koristiti:

 1. Kao osnova za slike pogodna za razne materijale – drvo, staklo, plastika, debeli papir ili karton, platno, pa čak i metala.
 2. Četke mogu biti prirodni ili sintetički.
 3. Dozvoljeno koristiti мастихин. Pri pravilnom uzgoju vodom primjenjiva čak i airbrush.

Uzgajati akrilne boje za crtanje je potrebno na alatnoj posebnim otapalima ili vodom, dodajte ih malo na акрилу za dosljednost postala poput akvarela. Kada se primijeni na sliku jednog za drugim kao proziran slojeva ispada vrlo zanimljiv efekt. Za неразведенного akrila će odgovarati samo sintetske ravne i široke četke, ali crtanje je potrebno brzo, jer je brzina sušenja povećava.

Tehnike crtanja

Prije slikanja s akrilnim bojama, vrijedi se upoznati s tehnikama u kojima se obavljaju uzorak. Među glavne metode za stvaranje slika se ističu:

 1. Tehnika «na mokro». Predstavlja nanošenje rastavljenih boja na namočenom toplom vodom i krpom.
 2. Način «uz». Da biste nacrtali sliku boje u takvoj tehnici, bolje je koristiti odmah nekoliko кисточек, kojima se može promijeniti pjesmu na suhom platnu.
 3. «Лессировка slojevima». Četkom se nanosi gustu akrilni sloj, na kojem je potom nacrtana slika.
 4. «Импасто». Slike podsjećaju uljana, brisevi opsežne i dobro vidljive.

Kako se izvući s akrilnim bojama

Oslikane tkanine

Crtanje s akrilnim bojama možete na različitim površinama, ali za svaki slučaj odgovarati opće upute prema kojoj je lako stvoriti pravo remek-djelo:

 1. Odaberite površinu, koja će poslužiti kao temelj za buduće slike. U zavisnosti od svoje strukture, izaberite one ili neke druge boje – u баночках ili cijevi proizvođač daje preporuke o tome.
 2. Izaberite tehniku crtanja. Za učinak akvarel naoružajte vode ili otapala, pripremite palete.
 3. Budite кисточками – sintetika je pogodan za неразведенного akrila, a voda u boji tehnikom se lakše nositi s prirodnim hrpa od bika kose ili sable.
 4. Prekinite sliku dodatnim potezima pomoću фломастера, maskare, markera, gel olovke ili olovke.

Na tkiva

Crtanje s akrilnim bojama na platno za početnike će biti malo teže, tako da se isplati vježbati. Od materijala više odgovarati svile ili хлопковая površina – na njih se slika bolje pasti i da će se dobro držati. Prije nego što počnete kreativnog procesa, tkanina je potrebno pripremiti – oprati, отгладить, vucite na posebnom ramu ili rastaviti na ravnu i čvrstu površinu. Ne zaboravite podijeliti prednju i тыльную stranu stvari, inače boja može samo pokvariti njegov izgled – stavite karton ili mušema. Zatim slijedite sljedeće upute:

 1. Nabavite specijalni flomaster kojim boje na platno, i nanesite na krpu odabrana slika. Kada se koristi za ovaj jednostavan olovke napominjemo da će se izvući će biti potrebno malo ostavljajući za konture, da ih se ne vidi.
 2. Umetnički resicama slijedite oslikane tkanine pomoću otapala, ako je potrebno.
 3. Nakon završetka rada ostavite ga da se osuši na noć, a zatim željeza željezo.
 4. Ocistite stvar samo kroz 2 dana nakon glačanja u sigurnom načinu rada s temperaturama oko 30 stupnjeva.

Na platnu

Za prvi put je najbolje odabrati platnu manji. Osim toga, trebat ćete skica, dizajniran u jednostavnom карандаше. Za osnove buduće slike koristite gotove fotografije crteža ili oslonite se na svoju maštu. Na posebnom listu ocrtati mogućnosti i prenesite ga na platnu. Zatim pripremite četka, sprej bocu s vodom, palete i krpu. Počnite crtati s pozadine i velikih dijelova, po razmišljanja kroz kombinacije nijansi. Da se boje ne высыхала, koristite sprej bocu – tako prijelaze između boja više glatke.

Slika na platnu

Na papiru

Papir je bolje da se jačim, na primjer, koja je dizajnirana za akvarel. Od svih materijala je više ekonomično i pogodan je za početnike, jer ima duboko utiskivanje, koji je lako nanositi potezima kista. Možete kupiti ili album ili mapu s pojedinačnim listovima bilo kojeg formata. Potrebno je pripremiti palete, skup od nekoliko кисточек i vodu, ako je potrebno razrijediti boju.

Akrilne boje za crtanje stane najjednostavnije. Ako ste već odlučili s uzorkom, onda počnite sa skicom. Zatim nastavite na obradi pozadinske dijelove, koristeći široku pravokutnog kist – promet mora biti brz, da boja nije imala vremena da se osuši. Voda u boji za tehnologije разводите ga vodom ili nacrtaj na vlažnom papiru, a za ulje – upotrebljavajte u čistom obliku, koristeći četku s grubim vlaknima.

Na staklu

Najoriginalnijih je oslikana акрилом po staklu. Za to će vam trebati:

 • čačkalice ili pamučne štapiće za korekciju slike;
 • akrilne boje i lakovi;
 • četke;
 • razrjeđivač;
 • konture za izvršenje osnove crtanja;
 • paleta.

Tehnika crtanja na staklu sljedeća:

 1. Očistite površinu stakla, stavljajući ga na 20 min. u vrelu vodu, a zatim обезжирив alkohol.
 2. Tanki marker nanesite slika, ga postavite skica pod staklo.
 3. Poseban krug nacrtajte linije.
 4. Nanositi u slojevima boje na staklo, prije sušenja prethodnog sloja. Uzmi kist više boje i lagano dotaknuti površinu ravnomjerno raspodijeliti akrila.
 5. Nakon završetka isperite vodom kićankama i pokriti sliku akrilnom bojom.

Oslikani na staklu

Što se može nacrtati акрилом

Nakon što je svladao tehniku crtanja s akrilnim bojama, možete stvoriti bilo slike, bilo da je to jednostavan krajolik sa belim oblacima ili portret voljene osobe. Dobar će biti prilagođeni dizajn majice i čak oslikane zidove. Standardne boje akril vodootporni za crtanje lijepih uzoraka na noktima također možete koristiti, primjerice, za manikuru u stilu fr. Nanosi se izravno na vrhu šelak bila. Ako se bavite izradom dječjih igračaka, akrila, savršen za вырисовывания očiju tekstila lutke.

Slika na papiru

Crtanje na noktima

Tutoriali za crtanje bojama

Акрилом разрисовывают materijale i čak tijelo – crteži na koži izgledaju vrlo lijepo i svijetlo, tako da je s takvim radovima čak i nastupaju na raznim natjecanjima. Je kreativnost ima već više naprednih tehnika i zahtijeva stručnost i marljivost. Naučiti pravilno koristiti akrila, pogledajte zanimljive video klipove o fazama crtanja jedan ili drugi uzorak.

Na gel лаке

Cvijeće

Po brojevima

Понравилась статья? Поделиться с друзьями:
Добавить комментарий

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: