Kako plesti prsten амигуруми

Pletenje – uzbudljivo i korisno zanimanje. Moderni umjetnici su naučili kako stvoriti pomoću kuka i nit ne samo odjeću, delikatna maramice, ali i o lijepim životinja. Soft male igračke амигуруми – odličan poklon za osobu bilo koje dobi, napravio svojim rukama. Za početak njegova izrada, saznajte kako plesti prsten амигуруми. Što je to, zašto i kako to radi, pogledajmo.

Da je takav prsten амигуруми

Prsten амигуруми

Postoji mnogo tehnika pletenja, najpopularnija tehnika, porijeklom iz Japana – амигуруми (male malih životinja koje su stvorene pomoću kuka). Takvi proizvodi imaju kuglasti ili cilindrične dijelove koji ušivenim između sebe, набиваются meka punila. Shema svake pojedine čestice igračke počinje s prstenom амигуруми (japanski petlje) – pjesme s moving petlje i nekoliko barova bez накида, zahvaljujući kojima je u proizvodu neće biti neželjenih дырочек (kako u proizvodnji salvete), čime izgledati набивке.

Korak po korak upute i sheme pletenje prsten амигуруми kukičanje

Svaka pokretanje рукодельница će moći naučiti kako napraviti ove igračke. Sheme za takve proizvode jednostavne. Da biste saznali kako pravilno vezati prsten амигуруми, pogledajte postupne upute i nijemog raditi. Za početak, pripremite sve potrebne alate, materijale:

 • Pređa. Novak majstori, preporučuje se da odaberete niti bilo koje boje, srednje debljine (pamuk, akril). Previše tanke ili teksture kože, vune pređa mogu uništiti ili narušava povezan isječak.
 • Kukica za kukičanje. Veličina ovog alata pick na 1-2 manje nego što je navedeno na pređe, onda je proizvod će biti gusta. Vrh kuka ne bi trebao biti vrlo oštrim ili okrugli, a njegov montažni rez – mali.

Dva su osnovna načina pletenja japanske petlje, koje se razlikuju s brojem okretaja u nit – u jedan okret ili dva. Opciju ćete izabrati, zavisi od teksture i debljine jednog pređe, veličina kuka, odredište budućeg proizvoda. U poteze master-klase opisane u nastavku će se razmotriti obje metode, njihove prednosti i nedostatke.

Master class za pletenje jednostavnog prstena u jednom promet

Prvi način je lakše naučiti, a da bi se sasvim pojednostavi lekciju, odaberite pređa deblje i odgovara na njega kuka. Faze izvođenja:

Turn-based shema pletenje prsten амигуруми

 1. Desnom rukom napravite nit jedan krug oko lijevi kažiprst. Savjet niti ostavljajte dugo i na početku popraviti ga između мизинцем i neimenovani prst (tako da prsten nije соскальзывало).
 2. Unesite spojiti u prsten, kuka im radnu nit (ona koja ide od мотка) i povucite ga prije «ma petljom». Kao rezultat toga, imate na udicu se formira petlja.
 3. Opet kuka radnu nit, provucite ga kroz nastalih zategnite i učvrstite. Rezultat bi trebao izgledati petlja, koja se smatra prvim čunjevima u japanskom колечке.
 4. Ponovno unesite alat «pomični petlju», kuka radnu nit i provucite ga kroz prsten. Ispostavilo 2 zračni petlje.
 5. Dalje radnu provucite konac kroz obje ove petlje, da je bio čunj bez накида (godina sc).
 6. Nastavite obaviti potreban broj godina sc (najmanje 6 barova bez накида).
 7. Skinite prsten s prsta, povucite rep niti stezanja «pomični petlju». Ispostavilo luk.
 8. Povežite prvi stupac posljednji. Početni redak japanski prstenje spreman.

Prednosti osnivanja ovog elementa metodom jedan okret set – tako se brzo stane, lako, bez napora je odgođen. Nedostaci metode uključuju sljedeće točke:

 • on nije pogodan za obvezujuća za tankih filamenata;
 • kada je učestalo pranje gotovog proizvoda, ova japanska petlja može расшататься ili cvatu.

Kako napraviti double prsten u tehnici амигуруми

Druga metoda je više naporno i zahtijeva više praktične nastave. Za rad odgovarati tanka i pređe srednje debljine. Korak po korak uputstvo je sljedeća:

Kako plesti double prsten амигуруми kukičanje

 1. Izvucite iz клубка dovoljno pređe, njen kraj je dva puta omotajte oko lijevi kažiprst. Ako ste odabrali debeli konac, «pomični petlju» omotajte oko dva prsta (indeks i srednji).
 2. Unesite kuka pod obje teme i grab petlju iz radne niti.
 3. Napravite jednu zraku petlju i провяжите pruge bez накида-double «pomični petlju», onoliko koliko vam je potrebno. Ako samo naučite, morate upisati 6 godina sc. Kada ćete početi raditi igračke, koristite sheme u kojoj se drugačije potreban broj godina sc.
 4. Dalje lagano povucite konac za besplatno rep. Obratite pozornost na konac, koji se «kreće».
 5. Otpustite konjski rep, uzmi ovu nit, i usne lagano povucite ga prema van, dok se prsten ne сузится. Pazite da se radna mjesta ne raste prekrasno divlje.
 6. Ostao je još jedan dio prsten – strši gore petlja. Da biste dobili osloboditi od internet, polako povucite rep nit.
 7. Kada prsten potpuno сомкнется, spojite prva godina sc zadnji.
 8. Prvi broj je spreman, dalje slijediti drugi, treći i tako dalje

Nedostatci ove metode su samo nekoliko dugotrajan postupak izvršenja «ma petlje». Pozitivna svojstva su:

 • možete koristiti tanka pređa;
 • bez obzira na manipulacije, robi s gotovim proizvodom (pranje, istezanje), njegova серединка nikada ne распустится.

Video-lekcije za početnike za pletenje prsten амигуруми

Tehniku stvaranja japanskog petlje se može nazvati izazovan, ali ćete morati obaviti nekoliko treninga, da se malo urednim prsten. Često pletenje igračke ili nekog drugog proizvoda počinju s glave, gdje japanska «pomični petlja» nalazi se na tjemenu (nanijeli ovom mjestu). Sve nijanse, tajne načine kako pravilno vezati prsten амигуруми od pređa i резинок, opisani su u detaljne video upute u nastavku. Koristite ih.

Dva načina pletenja prsten амигуруми kukičanje

Kako pravilno vezati čarobni prsten амигуруми

Kako tkati čarobni prsten u stilu амигуруми od резинок

Lekcija pletenje čarobnog prstena nit

Понравилась статья? Поделиться с друзьями:
Добавить комментарий

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: