8 modela ажурных šalove kuka sa shemama i opis

U zadnje vrijeme šal – to nije samo odjevni predmet, ali i modni dodatak. Njegova usvojena nosi preko odjeće da bi bili vidljivi svi obrasci. Vezati takav proizvod nije teško, samo treba jasno staviti na ono, o čemu svjedoče shema i opis. Članak o tome kako povezati ажурный šal kukičanje shema i opis ljubazno će vam pomoći u tome. Prvi šal, koji ćemo pokušati povezati se zove Jesen.

Jesen

Trebat će nam 140 g pređe prerezani bojenje, kuka br 2,5.

Veličina gotovog proizvoda uspjeti 138 cm na 24 vidi

Opis

Prvo morate povezati lanac od 61 antena loop – 5 раппортов (učestali element uzorak) na 12 petlje + 1 petlja, da je uzorak bio simetrično. Stoga je potrebno povezati 55 redova, kao što pokazuje dijagram. U zadnjem redu proizvoda obično se dodaje volan «piko».

Pico jednostavan način vezivanja rub gotovog proizvoda. Jedan od načina izvođenja: osvoji 3 zračni petlje u tome mjestu, gdje je potrebno učiniti header / footer. Unesite kuka u prvoj od njih, iskoristite radnu nit i pružiti joj. Zatim opet iskoristite radnu nit i pružiti joj u dvije petlje na udicu. Na taj način nastaviti pletenje do kraja rubu proizvoda.

Drugi dio marama treba plesti od početne lanca, ali već s druge strane.

3

Gotovo pletenje treba širiti, navlažiti, a zatim osušiti.

Ажурный šal kukičanje «Vivian»

Moderan, a u isto vrijeme, topli šal koji je savršeno će se uklopiti u hladno doba godine. Bolje se nosi preko odjeće povezujući pločicom ili omotati oko vrata. Za stvaranje marama nam trebati 250 g pređe od vune ili полушерсти s kukom broj 4. Plesti ćemo najprije mrežu, a onda uzorcima каймы.

Opis

Za stvaranje mreže potrebno je skupiti 15 zračnih petlje plus 3 šarke koje zamjenjuju stupac накидом za prvog reda. Dalje вяжем još 2 zračni petlje, a zatim preskočiti 2 zračni petlje, a na 3-joj petlji radimo stupac накидом. Dalje se cijeli niz вяжем po ovoj shemi: 2 zračni petlje, a zatim preskočiti 2 petlje i izvršiti 1 stupac накидом. Okrenuo mreže, čunjeve s накидом mora smjestiti iznad столбиками s накидом.

Shema mreže ажурного marama

Kada mreža je spremna nastaviti do stvaranja ažur каймы. Za to platno je potrebno rasporediti na 90 stupnjeva, odnosno, pletenje i sada će ići uz marama.

U prvom redu ispunjavamo header / footer ruba platna столбиками bez накида. U svakoj stanici trebao bi se pojaviti i 3 tabele.

Drugi treba vezati столбиками s накидом. A iz svake prethodne tabele bez накида, trebalo bi biti 2 čunjeve s накидом. Zbog toga ćemo povećati broj petlje u dva puta.

Treći – opet вяжем čunjevima s накидом i opet povećati broj petlji u 2 puta.

Četvrti red – odgovara isto kao i treći, s povećanjem od petlje u 2 puta.

Peti – plesti čunjevima s накидом, ali je broj petlji povećati samo jedan i pol puta. Onda postoje dvije petlje prethodnog retka vezati 3 petlje.

Uzorak каймы

Shema pletenje каймы kukičanje

U ovom modelu možete eksperimentirati s bojama pređe. Na primjer, mreže povezati jedne boje, a obrub drugog. Također, možete promijeniti uzorak каймы.

Obrađenih rešetkastom шарфик kukičanje

Toplo pletene šal kukičanje

Takav шарфик savršeno nadopunjuju ormar, će dodati dašak ženstvenosti, kao i greje u hladnim vremenskim uvjetima. On je savršen za bilo koju odjeću i učinit će stil jedinstvenim. Stane ажурный šal uzorkom, shema i opis koji su navedeni u nastavku.

Za pletenje ovog marama je potrebno pripremiti: 200 g vune pređa секционно boje, kuka br 3,5.

Opis

Treba obratiti pažnju na to da je šal stane u horizontalnom položaju. Zapošljavanje prvo lanac od zraka petlje. Joj jednako će biti jednaka duljini marama. Zatim вяжем uzorcima, kao što je navedeno u programu – prvo u jednu stranu od lanca, a zatim u drugu.

Shema kukičanje toplog ажурного marama

Pletenje treba širiti na vodoravnoj površini, navlažiti i osušiti.

Šal pletene kuka s ассиметричными zavjesama

Ovaj šal izgleda prilično nekonvencionalno, ali u ovom njegov šarm. Vezati ga uopće nije teško, a za nošenje – samo zadovoljstvo.

Za izradu ovog marama nam trebati 100 grama pređe, kuka za broj 3.

Veličina gotovog proizvoda – 192 cm na 11 vidi

Opis

Tip 451 zračne petlji, u koje je uključeno 30 раппортов na 15 petlji + 1 petlja, da je uzorak bio симметричен. Zatim вяжем 7 redova glavnog platna, kao što je prikazano na slici. Od 8 do 12 broj — фестоны, koji вяжутся odvojeno. Početak i kraj svakog od tih redova treba priložiti do 7-og broja x čunjevima.

Shema marama s асимметричными zavjesama

11

Šal-palatinu. Ажурный uzorak.

Šal-palatinu mora biti u ženskom ormaru. On se savršeno uklapa u klasičan kaput, izdužena кардиганом ili samo джемпером. Posao naporno, ali krajnji rezultat je vrijedan.

Dakle, trebat će nam: 400g pređe plave boje sa sastavom 75% vuna i 25% poliamid, kuka za broj 3.

Veličina gotovog proizvoda: 180 cm 50 cm + rese

Opis

Tip lanca iz zraka petlje. Od 1 do 3 broj вяжем 1 puta, a uzorak drugog i trećeg reda ponoviti tijekom cijelog procesa pletenja. Na nadmorskoj visini od 180см, izvršiti četvrti red sheme. Nakon završetka rada trim nit.

Shema, kao što su prikupljeni uzorci ажурного палатина

Radimo бахрому. Za svaku kićankama moramo pripremiti 4 konac dužine 40 cm, preklopiti na pola i kravata preko ruba platna. Onda бахрому treba отпарить i подровнять.

Gotovi pletenje vlažnost iznutra, proširila se u horizontalnom položaju i pustite da se osuši.

Шарфик «pahuljica» za početnike: video MK

Okrugli ananas šal kuka: opis i shemu

Uzorci ovog proizvoda podsjeća na ananas, otuda i naziv. Nositi maramu možete na nekoliko načina: ogrnuti oko vrata ili накидывать na ramenima kao volan.

Volan – bujna tkane ili cvjetne čipke оборка, koja se spušta od vrata prema dolje na prsima. Koristi se za obloge bluze ili haljine.

Za njegovu izgradnju potrebno pripremiti: 75 g pređe i kuka br 2,3.

Veličina polukruga gotovog proizvoda 112 cm, a širina 16,5 cm

Opis

Вяжем lanac od 257 zraka petlje: 21 odnos na 12 petlje + 5 petlje, kako bi uzorak bio simetrično. Zatim 12 redova вяжем kao cjelovite platnu. Motiv ananasa, sastoji se od 4 reda, potrebno je obaviti odvojeno. Osnovnu lanac biti ukrašen trim pico. Na slici je označena plavom bojom.

Shema pletenje marama s ананасовым motiv i flasteri ruba pico

15

Sada znate kako da se odnose na ажурный uzorak za marama, to je vrlo jednostavno. Dovoljno je samo naoružati strpljenjem, inspiraciju i dobro raspoloženje. Brze рядочков i ravnih петелек.

Понравилась статья? Поделиться с друзьями:
Добавить комментарий

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: