Catch жереха na predenje

Asp ima puno naslova koji se primjenjuju, ovisno o terenu. Među njima su prisutne, kao što su:

 • хват;
 • rijeka konj;
 • rublje;
 • шереспер.

Mnogi ribari su čuli ovu ribu, ali ne svi predstavljaju, kako to izgleda i gdje živi.

Asp: opis, mjesto boravka

1

Asp je jedan od predstavnika šarana. U ovom slučaju to se odnosi na većinu najveći od njih. Možete ga nazvati jaka i lijepa riba. On je rastegnut, ali šire u leđa tijelo. Boka ribe imaju srebrne boje, spin sivo-plave boje, a trbuh je svijetla. Oči u жереха žuta sa zelenim inozemstvu, koja se održava na vrhu.

Veličina riba dosegne do 100 cm, a težina može biti oko 12 kilograma odlike su široke grudi peraje sa šiljastim sa širokim kralješnice. Usta жереха-шереспера ima izgled «бульдожьего gristi», međutim, oštre zube kod njega nema. Prostor i tekuća voda – glavni kriteriji za staništa ove ribe. Ovaj predstavnik šarana često se nalazi na rijeci перекатах. Tako on voli srednje i velike rijeke, gdje se nalazi na brzaka. Za lijepog vremena, asp se može nalaziti u gornjim slojevima, jer voli svjetlo i sunčeve zrake. A u ненастный dan, asp živi na dnu, затаиваясь između корягами u омутах. Kišovito vrijeme utječe na жереха, značajno smanjujući njegovu aktivnost.

Korištenje спиннинга u lov жереха

Za lov жереха-шереспера treba odabrati vrti dugi štap oko 2,5-3 metra. Kolut možete koristiti sljedeće vrste:

 • инерциальную;
 • безынерционную;
 • мультипликаторную.

Najveća prednost iskusni ribari dati безынерционному smještajna s otvorenim шпулей. Prije početka ribolova treba odrediti s tehnikom ribolova. To može biti nekoliko vrsta:

 1. Методичное облавливание navodne lokacije шереспера.
 2. Lov na trolling s выжиданием.
 3. Ispunjavajući se baciti na kapljice ili malo dalje od njega, postupno će na sebi mamac.

Možete koristiti i više stručnih tehnika.

Tehnika нахлыста

Za primjenu ove tehnike potrebno iste opreme koji se koriste za lov na lososa. Obratite pozornost na sljedeće točke:

 1. Treba primijeniti više ljut krajnji remen. Njegov promjer mora biti u rasponu od 0,25-0,30 mm

  Ako ribolov će se dogoditi na brzu vodu i перекатах, onda se preporučuje staviti još više čvrst i pouzdan remen.

 2. Aut se mora obavljati dugo, oko 20 m od obale i više. Zasuti treba 2-3 mokra muhe preko protoka, koje zatim treba voditi potresa. Vrti se pri tome treba držati maksimalno uspravno. Važan trenutak: подматывать linija mora početi odmah nakon pada mamac u vodu.
 3. Vrste koriste muhe mogu biti različiti. Odaberite svoje bolje, počevši od vrste ležišta. Lijepo uklapaju tanke muhe s uskim tijelom.
 4. Za ribolov u tehnici flyfishing najbolje odgovara brzi, ali planiranog uske rijeke sa strme litice.
 5. Možete uhvatiti жереха nasukao se u blizini otočića.

Savjeti iskusnih ribolovaca

Uzmi u obzir savjete iskusni ribari, koji će sigurno pomoći vam u lov жереха na predenje:

 1.   newsphoto_195b

  U lovu na жереха igra veliku ulogu maske, jer ova riba je vrlo осторожна. Ako ona vidi u neposrednoj blizini čovjeka, onda već jedva клюнет bilo koji mamac, pa je bolje odabrati rijeke s gustim šumama na obali, u kojima se može sakriti.

 2. Najbolji mamac na жереха smatraju «muhe». Međutim, možete koristiti i sljedeće opcije: wobblers, gramofona, devon, пилькеры, trolling.
 3. Uspješan ribolov na жереха se obično događa u proljeće. U to vrijeme ribe ne tako пуглива i осторожна. Udaljenost baci u ovo doba godine moguće je smanjiti i do 15 am
 4. Za lov na жереха-шереспера možete koristiti tehniku ribolova na живца. Kao i bilo koji drugi predator mu se sviđa takav mamac, koji će pružiti odličan rezultat.
 5. Muhe bolje koristiti srednje veličine bijele boje. Pogodni su Shakespeare ili Black Killer.

Koristiti mamac kineske proizvodnje, ne preporučuje, jer ga dovoljno samo na par modela. Uhvatiti takve ribe kao što su asp, ne uspije svaki ribič. Međutim, ako je koristiti jednostavne preporuke i savjeti iskusnih ribara, onda se može uspjeti i dovesti priželjkivani trofej kući.

Понравилась статья? Поделиться с друзьями:
Добавить комментарий

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: