Catch голавля na predenje

Klen, prije svega, zanima ribolovci-sportaša. S prosječnom čovjeku ulova ove ribe će jako teško zbog сверхосторожности. Ribari-profesionalci isto proučavali navike ovom vrlo podmukla i oprezna riba i priprema sve potrebne opreme, ponekad se može pohvaliti jedinstvenim trofej голавля, koji im je ipak uspio uhvatiti.

Klen: opis, mjesto boravka

1

Klen ili klen je jedna od najljepših i najjačih riba naših voda. On ima:

 • izdužena брусковатым tijelom, koje prilagoditi резвого kretanje po rijeci i otpora snimanje & amp; toka;
 • tamna leđa;
 • srebrne boje боками;
 • crveno peraje;
 • tamnim repom.

U голавля jedinstvena чешуя: svaka mala pahuljica je pokriven crnim obrubom. Klen je всеядной ribom, on se hrani kako životinjama, tako i hranom za životinje biljnog, tako i smatra se полухищником. Prema životinjama stočna hrana su:

 • srj;
 • лягушата;
 • pustinjak;
 • puževa;
 • larve;
 • školjke;
 • insekti.

Ljeti je ponekad klen hrani se biljno hrane – alge, tina.

Na zimu klen pronalazi sebi duboku rupu i odlazi u san. Mrijesti se ovaj predator, kada cvjeta trešnja, otprilike u travnju ili svibnju. Čak i u ovom periodu je i dalje aktivno jesti. U prirodi klen može doći do težine od 8 kg i duljine 90 vidi

Klen se distribuira u bazenima rijeka gotovo cijele Europe, a u planinskim polja, tako i u ravnicama. On živi u brze malih i srednjih rijekama s косами i перекатами, reportera, pješčanu ili каменистому dnu. Klen ne voli стоячих voda, na primjer, uvalama, a preferira bijesan tokova. Osim перекатов, to može biti prostor u blizini platini, mostova i marina. Klen je prilično oprezna riba i ako se pojavi ribar na obali može prestati uzeti mamac, ili se uopće otići u dubinu.

Korištenje спиннинга u lov голавля

2

Predenje je najviše kreativne i dinamičnog снастью za lov голавля. Treba napomenuti da je ova riba je vrlo осторожна, tako da je poželjno da ga uhvatiti s broda, koji se nanosi. Плывущую čamac nizvodno klen se ne boji, i ribolov ima znatno više vjerojatno da će uhvatiti bijele predator.

Lov na predenje su dostupni na sljedećim mjestima:

 1. Pješčane ili stjenovite перекатах s velikim mlazom.
 2. U blizini brana i mostova.
 3. Pod нависшими grmljem i drvećem.
 4. Na strmoj obali rijeke na zavoju.
 5. U pao u vodu drveću.
 6. U mjestima gdje je plitka rijeka ulijeva u veliku.

Спиннинговой снастью za lov голавля će brzo лайтовое štap test do 10 grama, i zavojnica s нумерацией 2000. Što je bolje: liniju ili плетенка, nema definitivan odgovor. I jedno i drugo ima svoje prednosti i mane, tako da svatko bira ono što mu je lakše.

Za голавля povodac nije potreban, a mami postoji raznoliko mnoštvo. Njihova posebnost je u tome što svi oni su vrlo male veličine. Na prvom mjestu po уловистости stoje wobblers. Klen voli пузатым воблерам tipa «fet» ili продолговатым «миноу».

Ponekad je перспективна lov na воблер u obliku svibnja buba. Obično je to wobblers sitne veličine poduzeća Yo-zuri, Salmo, Owner, Strike Pro, Daiwa i ostale Drugi спиннинговой mamac za уловистости će središnja огруженные gramofona male veličine brojeva od 0 do 2. Oni imaju tvrtki Mepps, Myran, Blue Fox.

Tehnika нахлыста

Vrlo obećavajuće za lov голавля je нахлыстовая koštac. To je jedinstven po tome, što su kritizirali za nju postoje muhe koje imitiraju insekte, pao u vodu. Oni, a posebno хрущи, neke su od najvećih poslastica голавля. Glavno mjesto za ribolov ribolov je prostor pod нависшими drvećem i grmljem, a ponekad i перекаты s dahom vodom.

Нахлыстовая uže — to je uređaj koji se sastoji od:

 • нахлыстового štapa;
 • инерционной zavojnice;
 • linije;
 • mamac.

Jedinstvenost bavi leži u tome što ona omogućuje da se bacati na velike udaljenosti vrlo lagani mamac, oponaša insekte.

Savjeti iskusnih ribolovaca

Iskusni ribari savjetuju obratiti pozornost na sljedeće točke:

 1. Uhvatiti голавля zbog skloništa, na primjer, zbog grmlja, jer ova riba je vrlo осторожна.
 2. Ponekad je vrlo zgodan knjiži na rušenje: mamac забрасывается nizvodno i da će se istrošiti do potencijalni prostor, a zatim počinje pojas koji i donosi rezultat.
 3. Mamac broj 1, koju svakako treba probati približavanja голавлю letjeti ribolov, – to je gundelj.

Klen je po prirodi prilično neobičnog i jedinstvenog ribom. To se očituje u tome da je on gotovo predator, i tako ga spec. od mamaca vrlo neobičan i raznolik. Međutim postoji dosta oružja i tehnika koje pridonose dobrog pristupu ovom rijeke vojnik. A s obzirom na to, bilo veličine klen postiže u prirodi, ribolov treba obavezno probati ga nadvladati, i uspjeh neće dugo čekati.

Понравилась статья? Поделиться с друзьями:
Добавить комментарий

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: