U ono vrijeme bolje uhvatiti razrokost?

Razrokost – dragocjen plijen bilo ribolovac, jer se naći i подсечь клыкастого nije tako jednostavno. Kao i bilo koja druga riba, razrokost je vrlo osjetljiva na promjene vremena, i da ga grickati uvelike ovisi o vremenskim uvjetima. Kako isti vremenskim uvjetima dati prednost u lov razrokost i isplati li se ići u ribolov, na jedan ili drugi dan?

Vrijeme i grickati razrokost

Razrokost se ne prenosi vrućine i jakog sunca. Ako je dugo vremena sunce sija, a

pogoda_i_klev_sudaka

zatim nebo kasni oblacima, razrokost počinje pokazivati istaknutih aktivnost.

Gotovo beskorisno je pokušati uhvatiti razrokost u posljednji dan, gdje se sunce probija sloj vode do samog dna. U tom jezeru razrokost će se sakriti u zaklon i da će u pasivni mamce. On je vidio da je клыкастый predator dobro grizu, kad sunce se uzdiže iznad horizonta, a zbog oblaka. Slično je i u večernjim satima, kada sunce ne zalazi iza horizonta, iza oblaka.

Ljeto uhvatiti razrokost noću zbog loše zbog prenosivosti vrućine i jakog sunčevog svjetla. U proljeće i jesen, kada se temperatura vode hladi, razrokost uhvatiti tijekom cijelog dana, u svim vremenskim uvjetima.

Utječe li vjetar?

Prije početka шквального vjetra ili oluje grickati razrokost potpuno nestaje, pokušati ga uhvatiti u tom periodu je beskoristan. On leži na dnu pred dolaskom погодного ненастья. Ako na ribnjaku primjetna je značajna valova u vjetrovitim uvjetima uhvatiti razrokost ima smisla samo u придонных slojevima. U безветренную vrijeme razrokost može biti u površinske slojeve vode u tijelu.

Kako utječe na atmosferski pritisak na grickati razrokost?

Kao i bilo koji drugi predator, razrokost je vrlo osjetljiv na pokazateljima atmosferskog tlaka.

Porast atmosferskog tlaka povećava sadržaj kisika u jezeru, i tako razrokost pokazuje veliku aktivnost. Pri niskom tlaku zasićenja kisika u vodi je mala i riba se ponaša tromo, pasivno, leži na dnu. Ali to ne znači da grickati razrokost će u potpunosti izostati. Šanse uhvatiti клыкастого predator u takvim vremenima postoje, iako minimalne. Za to je potrebno koristiti придонные ožičenje i svijetle jig-mamac.

Buduće ribolov je vrlo povoljno planirati kroz vremensku prognozu, naime, informacija o циклонах i антициклонах. Ciklona je područje niskog tlaka, a антициклон – to je područje s povećanim tlakom. Pri promjeni zračnog polja se razlikuju još i magnetska polja, na koje se riba je vrlo osjetljivo reagira. Ovisno o dostupnosti zračnih masa nad teritorijem lova razlikovati nekoliko situacija na koje treba obratiti pažnju:

  1. Ako je područje lova pada na početak ciklona, onda grickati će biti prikazane u potpunosti ili će biti vrlo loše.
  2. Nakon što je centar ciklona prošao područje lova, поклевки se aktiviraju i da će 2-3 puta češće nego u početku ciklona. Razrokost
  3. Ako ribolovno područje se nalazi u антициклоне, onda grickati mora biti odličan.
  4. Ako ribolovno područje nalazi se između циклонами ili антициклонами, onda je potrebno uvijek gledati smjer vjetra, i da je ovaj vjetar će donijeti u budućnosti.
  5. Ako ribolovno područje nalazi se između dva dva циклонами i антициклонами, onda grickati će biti prikazane u potpunosti. Takav položaj zračnog polja se nazivaju барической седловиной i javlja vrlo rijetko. Tih dana u super neće biti, tako da je bolje ne gubiti vrijeme na pecanje.

Pri svakoj promjeni vremena razrokost počinje nid?

Postoji niz će otkrivena ribarima tijekom duljeg razdoblja, a koje s velikom vjerojatnošću daju mogućnost predvidjeti hoće li nid razrokost ili ne. Evo najpoznatije od njih su:

  • ako noćas nakon ponoći penje veliki vjetar, onda sutra hvatati razrokost je malo vjerojatno;
  • ako tijekom dana vjetar mijenja na suprotan po smjeru, onda razrokost u to vrijeme nid ne će;
  • kada je u ljeto nekoliko dana stoji vrućine i puše slab vjetar do 2 m/s, razrokost dobro uhvaćen u jutarnjim i večernjim sumrak.

Dakle, kada se ide na ribolov za судаком, neće biti suvišno pogledati vremensku prognozu za dane zakazano za ribolov.

Понравилась статья? Поделиться с друзьями:
Добавить комментарий

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: