Izrađujemo тирольскую štapić

Тирольская coli — nije novi izum, to se koristi već nekoliko stotina godina. Ona je poznata po svojoj učinkovitosti u ribolovu, proširuje mogućnosti primjene opreme na ribnjacima posebno tamo gdje postoji velika донные prepreke.

Što je тирольская coli?

Тирольская coli je vrsta tereta za lov približio predenje, kao i normalne болонской udicom. Ona predstavlja malu cijev oko 15 cm u dužinu, s запаянными s dvije strane krajeve, gdje je jedan od njih vezan, kao i obično, olovo, a na drugu — liniju ugriz.

Тирольскую štapić koriste kako bi se umanjili mamac u dubokom jezeru gotovo od samog dna.

Kompilacije tirolske štapići

Provesti skupštini tirolske štapići možete na dva načina:

 • uvez kao krajnji teret;

MIS 2

Na tirolske štap vežu dva-tri male povodac na male udaljenosti od njega. Ne smije dozvoliti da oni prelaze dužinu cijevi.

Kao mamac za ribu treba izabrati nešto jednostavno, poput crva, опарышей i tako dalje. Ako mamac će biti teška, onda cijela učinkovitost i koristi ga сведутся na nulu.

Udicu morate izabrati mali, čak i mali uzorak spinners. S vremena na vrijeme treba trzaj štapa, kako bi privukli pozornost buduće proizvodnje. Takav pribor koristi se uglavnom u bijelu ribu ili smuđa.

 • uvez glavne linije.

U ovom slučaju тирольскую štapić vežu na glavne linije, a na njoj je već pridaju povodac sa мушкой ili воблером.

Mamac, baš kao i u prvom slučaju, bolje je odabrati lagana i nije teško. Koristeći takvu instalirali, potrebno je primijeniti mirno, jedinstvena ili рывковую ožičenje.

Način izrade kod kuće

126941422502

Izrada tirolske coli u kući ne će biti puno rada. Sama coli sastoji se od četiri komponente: zatvarač, кембрика, plastične cijevi i olova грузика.

Da bi ga sami trebate:

 • prazna plastična cijev dužine 15 cm;
 • teret (to može biti kao što su olovo, tako i običan vijak);
 • dobar ljepilo (vodootporan);
 • вертлюжок s ugriz.

Prije nego graditi тирольскую štapić treba zapamtiti o potrebnoj najvažnije svojstvo, koja mora sadržavati — nepropusnost. Ako toga neće biti, ono, u principu, cijeli posao ide uzaludan, i da je sigurno može baciti.

Prije nego što pričvršćivanje tereta ili vijak za cijev ga je potrebno podmazati dobro otporan na vodu ljepilom, ponekad, usput, koriste posađeno crnogorice smolu, jer je previše dobro štiti od vode.

Potrebno je izvršiti slijedeće korake:

 1. Pričvrstite vijak i držite nekoliko minuta.
 2. Накапайте malo ljepila u samu cijev, podmazivanje unutarnje rubove.
 3. Сдавить ove kraš пассатижами, dok su mapirati jedni s drugima.
 4. Pierce mali otvor šilo u сдавленной dijelu.
 5. U primljenoj rupu продеть вертлюжок s ugriz i тирольская coli spreman.

Imajte na umu da je prethodno potrebno izmjeriti veličinu вертлюжка, on je tiho otišao u štapić, ne выпав od tamo.

Ribolov značajke

Postoji jedna vrlo neugodna osobina ribolov iz tirolske štapić: bez obzira na vrstu montaže nije bio, bez obzira na vrstu ugriz nije postojao, pri brzom vodiču joj dostojanstvo odmah nestati. Stvar je u tome da su ribe počinju galamiti i bojte se štapići i prestao plivati s njom, tako da je ribolov počinje ići na «ne».

Za незнающих, knjiženje — knjiženje preko vrha štapa s mamac, to se radi polako, oprezno i polako, da ne panika off ribu.

Prednosti i nedostaci

Govoreći o prednostima ribolov, posebno, s tirolske štapić, treba napomenuti jedan veliki plus – to je imitacija pokreta ribe. Kada насадили mamac na udicu, zahvaljujući štap, njime možete upravljati tako da se to i tamo riba. Pokreti postaju glatke, i to ne puzeći na dnu, a pliva po vodi. Također плюсам njegovu upotrebu potrebno je ponijeti:

 • mala težina, što daje mogućnost закидывать štap daleko izvan obale, čak i ako koristite sasvim jednostavan воблер;
 • niska vjerojatnost snags kada se osigura;
 • nedostatak uplitanje, kao i dostupnost захлестов, što je znatno pojednostavljuje proces ribolov.

Nedostataka sasvim malo, a među njima:

 • ograničenja u veličini, budući da nije uvijek moguće napraviti тирольскую štapić one veličine koje je potrebno;
 • демаскировка, ona je vidljiva u vodama, ribe, vidjevši ga, ne uvijek kljucaju na štap, i obrnuto uplašen.

Mamac

Prije nego ići na ribolov, uvijek se postavlja pitanje kakav mamac je bolje uzeti? Nije uvijek vrijedi nadati samo na crva, ne treba također zaboraviti da je svaki ribama je potreban poseban pristup.

Predstavljamo najpopularnije vrste mamaca i popis riba, koje ih vole:

 • crvi;

Ovo je najpopularnija vrsta mamac. Vjerojatno zato što ih je lako nabaviti kako sebe, tako i u trgovini, i mnoge ribe lako kljucaju. Oni su neka vrsta univerzalne kritizirali.

Za ribe koje vole crva, odnose se uglavnom ciprinida (crvenperka, deverika, подлещик, šaran, lin), kao i som i jegulja.

 • 3abb66d58aa91d2b7b16f08ee38a95c0_l

  crve;

To nije vrlo ugodan нажива, ali jedan od glavnih njegovih prednosti je u tome što ona apsolutno неприхотлива u uvjetima skladištenja.

Ribe koje vole опарышей – to crvenperka, deverika, подлещик i šaran.

 • ličinke vretenaca;

Malo tko zna da ličinke vretenaca igraju važnu ulogu u биофауне vodnih tijela, i da su veoma značajne u ishrani riba.

Ih preferira žohari, kao i sve porodice šarana.

 • kruh;

Dostupnost i jednostavnost ovaj mamac je izuzetno popularan kod ribolovce početnike.

Kruh preferira bijele ribe, šaran i crvenperka.

 • riječni rak;

Meso raka vole mnoge ribe koje žive na velikim dubinama, to su: som, язь, klen.

 • sjemenke konoplje.

Unatoč uspješno korištenje, sjemenke konoplje se može nazvati najboljim kritizirali za плотвы. Sličnost s more ljuska дрейссеной, koju veoma voli da ova riba, i miris konoplja ulje čini ovaj mamac, vrlo učinkovite.

Mjesta za lov

Kako odabrati idealan za ribolov, treba upamtiti jedno jednostavno pravilo: riba uvek pliva protiv struje. Stoga je potrebno unaprijed ispitati u jezeru različite virovi, rupe, izbočine i sl. mjestima šanse za ulov ribe povećava u mnogo puta.

Ako ribnjak male veličine, onda je dovoljno samo pažljivo оглядеться, da se primjetiti smjer struje. Obično se u takvim slučajevima ribe se šeće u obalnim zonama, gdje je puno vegetacije: trska, trava i sl.

Dostupnost гутой vegetacije sama po sebi znak da u jezeru živi dosta ribe. Osim toga, ribe žive tamo gdje nema visoke razine vode, tako im je lakše nabaviti sebi hranu. I ribu treba tražiti daleko od ljudskih naselja, gdje joj nepoznate umjetni mamac, pa ga je lakše prevariti.

Na kraju, želio bih još jednom naglasiti učinkovitost tirolske štapići, njegove značajne prednosti i mogućnosti nezavisne proizvodnje. Što se tiče mamaca, prostor za ribolov, onda uvijek imajte na o individualnom pristupu svakom vidu ribe. Sretan lov!

Понравилась статья? Поделиться с друзьями:
Добавить комментарий

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: