Catch štuka na vrti u svibnju

Svaki ribar sanja trofej kao štuka. Ali nije za svakoga može pohvaliti ovu plijen. Za uspjeh pikes morate pokazati strpljenje, upornost i inteligenciju. Dužina nekih vrsta štuka može biti više od jednog metra, a težina može biti oko 20 kg.

Savjeti za lov pikes u svibnju

Svatko zna da je štuka u svibnju izlazi u lov nakon gladovanja. Pa ona je spremna za dugo loviti malih riba. Iskusni ribič mora uzeti u obzir kada pritvora.

Većina od njih savjetuju sljedeće:

 • lov na štuka u danu;
 • закидывать štap u sjenovitom dijelu rijeke, jer štuka ne voli sunčane zrake, radije im oblačno vrijeme;
 • pronaći mjesto mrijesta, jer za kavijar će veliki broj riba.

Najbolji mamac

1

S obzirom na stanje u pikes, onda je bolji mamac za nju je šerif. Učinkovitost ove metode ovisit će o pravilan odabir i korištenje. Štuka dobro reagira na volumetrijske mamac prirodne boje.

U svibnju predator stoga se izdvaja svojom aktivnošću. Ne vrijedi još jednom pokušati privući svojim živim раскрасами žrtve. Za pokupljeni novac bolje iskoristiti kruh ili tijesto, i dobro će odgovarati leptir ili crve. Novac je potrebno uhvatiti pravu količinu. Ne smijemo zaboraviti i o njezinu svježinu.

Iskusni lovci savjetuju redovito mijenjati vodu i pazite da vam ne пойманное od sunčevih zraka. Postoje različita mišljenja na temu da li je vrijedno hranjen predator ili ne. Iskusni ribari tvrde da se uz pomoć hrane možete raditi neki refleks, zbog kojih štuka će se pojaviti u pravo vrijeme.

Izbor snap

Aktivno ponašanje pikes može igrati na ruku ljubiteljima ribolova, ali su također treba uzeti u obzir i poteškoće koje mogu nastati kao posljedica takvog ponašanja. Изголодавшаяся riba ne od velikih dimenzija vrijeme može stvoriti masu problema. Manifesting prekomjerna aktivnost, ona može zbuniti liniju, tako da na njoj nastaju čvorovi.

Kretanje ribe ne pogoditi. Štuka može baci u vodu ili baci linija u smjeru ribar. Zbog snažnog otpora je moguće lom kuka ili to može izazvati prisilno izbacivanje kartice iz ralja zvijeri. Posebno puno truda i strpljenja je potrebno za dobitak težine preko 5 kilograma. Stoga, pri odabiru opreme potrebno je uzeti u obzir sljedeće:

 • dužina спиннинга treba biti manja od 2,2 metra;
 • kućište mora biti trajan, jer se mora nositi s jakim otporom;
 • linija mora biti promjera od 0,25 do 0,35 mm;
 • sastavni remen mora biti dužine 10-15 cm;
 • najbolje je koristiti materijal od čelika, jer je, zbog oštrih zubi riba može прокусить linija;
 • kuka može biti jednostruko ili dvostruko, njegova širina mora biti 2-2,5 cm;
 • optimalnu težinu tereta-оливка 10-20 grama;
 • pri odabiru plutaju na temelju težine.

Prije instaliranja uzici s kukom vrijedi napravite nekoliko test upita. Zbog toga će se vidjeti sve nedostatke, koji su dostupni u opremi opremanje.

Riba također može pomoću float štap. Takav način opredjeljuju za one koji vole ribu na obali u potpunoj tišini. To nije najefikasniji način za ribolov, ali, ipak, neki ostaju mu vjerni.

Mjesto je odabrati sa slabim protokom, na primjer: na rijeku ili na ribnjak.

Značajke ribolov na predenje

Takav način hvatanja pikes dovoljno produktivni s pravom pristupa. Pogodni su teleskopski modela. Oni su na snazi u područjima s gustim mediteranskim zelenilom, pogodan za transport i čuvanje.

Optimalna mjesta za спиннинга je obrastao područja i mjesta s поваленными drvećem. Nije sve spinning mamac su dobri u ovo doba godine. Smatraju da su učinkoviti samo oni koji mogu privući ribu od buke i boja.

Iskusni ribari često vole koristiti sljedeće vrste:

 • buke wobblers;
 • treperav spinners;
 • rotirajući spinners.

Ne preporučuje se površinski mamac, poput попперов i klizači.

Kako odabrati pravo mjesto za ribolov štuka?

Lovi se u ovom periodu štuka na dubini i plitkim vodama. Jake struje ona je, kao i obično, izbjegava. To se pripisuje slabim stanjem nakon mrijesta.

Uhvatiti veliki broj ove ribe su dostupni na sljedećim mjestima:

 1. U jamu ili dijelu rijeke sa lazy. Kao prostor bez obzira na doba godine popularna kod iskusnih ribara pri lovi ove vrste ribe. S obzirom da je ona izbegava jake struje, vaše šanse da zadovolji dobar ulov dovoljno.
 2. U manjim kanalima sa malim protokom vode. Kada se koristi pravilno mamac ribar mora čekati dobar ulov.
 3. Na granici prljave i čiste vode. Jer tamo često ide veliki broj krmenoj ribe. U skladu s tim mora biti i majka, koja voli da se na blagdan male ribe.
 4. U svibnju, uz samo da появившимися algama. Tamo možete naići na mnoštvo malih riba, poput уклейки i плотвы, a time i štuka mora biti negdje u blizini.

Štuka češće može naići na srednjim dubinama. Tu činjenicu treba uzeti u obzir pri odabiru mjesta za ribolov. Na to, da se nosi s tim predator odlazi obično na samo 15 sekundi. Tako подсекать treba odmah nakon toga, kao plovak će se pod vodom.

U svibnju štuka gladna i borili hvata na mamac. Ribar zna gdje tražiti ribu i što mamac odabrati, uvijek čeka dobar ulov. Pa sjeti se, da je u svibnju je povoljan mjesec za uspješan ribolov.

Понравилась статья? Поделиться с друзьями:
Добавить комментарий

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: