Catch štuka jig-glavu

U ovom članku ćemo razmotriti osnovne značajke ribolov s jig-svrdlo,

konkretno, pozivao pikes, kao i dajemo najbolje savjete i preporuke iskusnih ribolovaca.

Značajke lov pikes

1416735558_lovlya jig s broda

Štuka – to je razbojnički riba, tako da uobičajene metode hvatanja za nju ne odgovara. Mnogi ribari, naziva se štuka «царицей» jezera zbog svoje trikove. O njoj слагали bajke i priče, gdje se štuka представлялся u liku mudrog ribe.

Veličina i masa pikes, u prosjeku doseže 1 metar, pri 8 kg, ali postoje i veće jedinke, u zavisnosti od raspona staništa.

Ono što je najvažnije, u lov – to je ispravan pristup odabiru opreme i mamaca. Drva i alata za ribolov mora biti u stanju izdržati jak otpor.

Osim velikoj mase, štuka je poznat i po svojoj izdržljivosti u borbi za život. Dati točne preporuke, moramo odrediti s vremenom godine.

Što odabrati

Štuka je uhvaćen u bilo koje doba godine. Međutim, iskusni ribolovci luči dva glavna razdoblja, kada bi to puno lakše.

One uključuju:

 1. Proljeće, posebno prije mrijesta ili nakon njegova završetka. S dolaskom topline i do početka bujica, riba dovoljno snažno manifestira. Ali najbolje je loviti na štuka nakon mrijesta. Gladna i agresivna riba u potrazi za bilo kojeg izvora za hranom, tako da se ona posebno падка na bilo koju vrstu mamac. Važno je da ne propustite ovaj trenutak, on počinje otprilike 10-12 dana nakon završetka mrijesta, a traje, u prosjeku, oko 2 tjedna.

  Riba se preporučuje u vodenim šikarama, na dubini od 1,5 – 2,5 metara. Najbolje je to učiniti u čistim rijekama male veličine. Također štuka nije ravnodušan na ямам i омутам.

 2. Ranu jesen, od kraja kolovoza do početka mraza. U to vrijeme štuke priprema za заморозкам. To je aktivno hrani za biranje жировую masu. Naravno, to nije tako unosan mogućnost za ribolov, kao i ako je ona bila gladna, ali ima i jedan plus – to je stabilnost ulova. U jesen štuka počinje da napuste plitko područja i juri u dubine. Stoga, tražite ga treba točno tamo: u jamama i впадинах.

Bolje da se riba tijekom dana, jer voda je malo toplije i riba manifestira aktivnije. Za mamac u ovo doba godine najbolja opcija će — revolving блесна. Zimi i ljeti, štuka također možete uhvatiti, ako je znati karakteristike svoje ponašanje i prehrana.

33

Tijekom ljetnih ribolov uhvatiti štuka je najteža u vrućim sušnih dana, kada je ona željela uroniti što je dublje moguće, na kojima je temperatura vode ispod prosjeka. Najbolje je loviti na nju u hladnom dana: rano ujutro ili navečer, kada je temperatura vode ispod dnevne.

Tijekom zime ribolov, hladnoće, štuka prilično aktivan, ali problem je u tome da je prilično teško pronaći mjesto njegova boravka, jer u to vrijeme pikes ide na ekstremne dužine jata i zaustaviti se na jednom mjestu.

Rano zimi štuka živi na maloj dubini, привыкая na temperaturu. U ovom trenutku to je manje vjerojatno da će se kreće i uništava, ali čim joj se tijelo navikne na temperaturu, ona se spušta na dubinu i vodi isti način života.

Noćni ribolov

Nakon zalaska sunca štuka često započinje svoj lov. To je snažno očituje se osobito u ljetnim mjesecima.

Ovdje su neke značajke koje trebate znati za ribolov noću:

 1. Štuka bit će teško odoljeti tijekom pritvora, stvarajući buku i vibracije u vodi. A budući da veličina značajno, onda to može распугать ostatak ribe, koja se ponaša mirno u to doba dana. Stoga budite spremni na to da će uhvatiti ćete vjerojatno uspjeti samo jednu štuka.
 2. Najbolje je ići u ribolov s obale ili unaprijed stajati na mjestima na brodu, jer štuka lukavi i zna da je još jedna riba u ribnjaku noću nije aktivan. Tako je bilo kolebanja, zvuk broda, hodanje u vodi u blizini obale mogu ga panika off.
 3. Ako mamac će se brzo i intenzivno kretati, štuka ne клюнет na nju. Kako uhvatiti ribu, treba ići prijevarno: polako voditi mamac, kao da je to sleepy mala ribica, i kada štuka osjeti ga, onda sigurno hvata.
 4. Ako oprema i iskustvo vam omogućuju onda baciti štap u dubinu, ali budite spremni na svađu i поломанным opreme.
 5. Treba odustati od noćni ribolov u zimsko vrijeme. Osim toga, da je to problematično u pogledu udobnosti, tako i ulov će biti minimalan.

Pravila ribolova pomoću jig-glave

jig

Jig-krunica – to je visak, вылитое u posebnom obliku, sa ugrađenom kukom za korištenje u lov s mamcem. Odnosno, to je takva stvar, koja će dodati više realno za mamac.

Osnovna pravila za ribolov s jig-glavom:

 • ako ne znate što određeni glavu uzeti, uzmite vijak; krunica-loptu – najsvestranijih i uravnotežen alat za ribolov predatora, a početnicima to će vam pomoći izbjeći nepotrebne greške i da steknu iskustvo u джиге;
 • ako je mjesto za lov će biti najveća dubina ili rijeka, s jakom strujom, onda treba dati prednost moderniji glavi.
 • za lov pikes, koja naseljava vode raslinje, najbolje je kupiti promjenjivu kamatnu jig-glavu.

Načini lov na jig-krunu postoji veliki niz. Za početnike, preporučuje – klasična verzija.

Ona se sastoji od nekoliko koraka:

 1. «Bacite mamac i pričekajte dok ona padne na dno.
 2. Napravite 3 okretaja, na upotrebu valjka. Mamac će проплывать male udaljenosti, a zatim opet padne na dno.
 3. Podižite liniju, da mamac redovito kretanje.

Zapamtite: najvažnije je stvoriti imitacija živi plijen.

Kako odabrati jig-krunu za pikes

Odabirom glavu treba uzeti u obzir nekoliko kriterija:

 • dubinu;
 • roku;
 • mjesto za ribolov;
 • vrijednost se koristi mamac;
 • aktivnost i agresivnost ribe;
 • vrijeme godine;
 • vremenski uvjeti.

Analizirati zadanu situaciju. Velika štuka živi, obično na dubini, tako da jig-glava mora imati dovoljnu težinu. Štoviše, u takvim mjestima mogu postojati različite agresivne jedinke za koje je potrebna aktivna taktika matrica. Dakle, glava mora biti dinamičan. Pristup može kako ball krunica, tako i обтекаемая s velikom masom.

Ako je naš cilj – to su male jedinke, onda treba tražiti ribu u šikarama i na vode, ovdje je savršen plutajući krunica.

Микроджиг

Микроджиг – to je previše jig-krunica, samo male veličine i težine, odnosno za mali mamac.

On će se posebno učinkovito u sljedećim situacijama:

 1. Na rijekama i jezerima sa slabim protokom i male dubine, jer je to idealno mjesto za korištenje микроджига.
 2. U lov sitne predator, savršen za male štuka i kirnja.
 3. Kao što je hrana za сытого predator, jer mali mamac se može činiti vrlo lak plijen za objekt svoje ribolovu, i on je rado joj заглотит.

Načini ribolova pomoću jig-glave

Postoji nekoliko najproduktivnijih načina ribolova pomoću jig-glave.

S broda

maxresdefault

Najbolji način jig-ribolov iz čamca je klasična, brzina objavljivanja.

Voditi mamac treba uredno i redovito, počevši od мелководья i postupno ide u dubinu. Pokušajte voditi čamac nizvodno, tako da ćete naići na najviše riblje prostor.

Plus ribolov iz čamca sastoji se u tome da za promet mamac ne može da uloži puno truda. Brod kreće, a nakon nje i treba i mamac.

Što je najvažnije, da se za bilo skromno: ne previše spor i nije previše brz.

S obale

Jig-ribolov s obale se malo razlikuje od broda verzije. Jeste da morate biti više uključeni u proces ribolov. Ovdje baš prikladna – stupanjski automatski knjiži.

Postoji još jedna popularna tehnika – to search engine knjiženje. Ona se održava za određivanje kapaciteta za ribolov.

Algoritam joj je:

 1. Najteže glavu baciti na najveću udaljenost.
 2. Način brzinskim knjiženja se vrši pokret mamac, ali ubrzanim tempom.
 3. Ako se grickanje, dobro mjesto za ribolov.

Savjeti ribara

Iskusni lovci preporučiti da obratite pozornost na sljedeće točke:

 • zubi kod pikes vrlo oštre, vilice jake, pa pokušajte da ne komunicirati s njima, tijekom pritvora;
 • izaberite kvalitetne opreme i čvrste vodilice, štuka neće moći прогрызть; linija rijetko može izdržati pritisak grabežljivog slatkovodne ribe, ali za to postoje posebni titan vodilice;
 • uhvatiti predator, morate znati njegov navike; proučavanje ponašanja pikes u različitim uvjetima.

I ne zaboravite da je najvažnije u ribolovu – to je iskustvo. Praksa, i tada vaš ulov će rasti proporcionalno sa svojim talentom.

Понравилась статья? Поделиться с друзьями:
Добавить комментарий

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: