Silikon mamac za ribe

Silikon mamac – najjeftiniji oblik umjetnih mamaca. Oni su se pojavili još u prošlom stoljeću, međutim, kod nas dobio distribuciju tek nedavno. Silikonska mamac primjenjuje u kombinaciji s kukama, ponekad čak i iz kontre ili тройником. Obično, ribolov na silikon mamac jamči bogat ulov.

Vrste i funkcije silikona mami

Silikon mamac su podijeljeni na nekoliko

silikonovie_primanki_dlya_rib

pojedinih vrsta, koje se razlikuju u dizajnu i namjeni:

 1. Виброхвост – to je mamac, oponašajući male ribe. Obično виброхвост se koristi prilikom jig-lov.
 2. Твистер — to je mamac, ne podsjeća na ribu, pogodno za ribolov na obalnom dijelu ležišta.
 3. Silikon crvi smatraju pasivne mamac. Njihove dužine do 30 cm

Iako stručnjaci preporučuju korištenje u ribolovu «crva» male veličine, ponekad ribari ističu da više efikasnosti posjeduju mamac, волочатся na dnu. Sve ovisi o vrsti riba i karakteristike ležišta.

Opremanje silikona mami

Mnoge ideje su propale zbog ograničenih mogućnosti crankbaits više i блесен, jer prilikom zamjene kuka смещался centar gravitacije, kao posljedica ухудшалась igra, odnosno smanjilo razinu super. Silikon mamac nemaju ovaj problem, razmotrimo najbolje i najučinkovitije mogućnosti opremanja:

 • jedan kuka – tradicionalni izbor, instalacija i uporaba koja se razlikuje izuzetnim lakoćom. Postoji veliki broj različitih modela, koje se razlikuju po veličini i proizvođač. Pri odabiru je potrebno uzeti u obzir, u kojem mjestu treba ići žaoka i na neke dubine;
 • dvostruka kuka primjenjuju se u slučajevima kada je funkcija pojedinačne nije dovoljno. Takve situacije se javljaju vrlo često, recimo, u lov ribe sa slabim stisnuti sposobnostima usana, kao što je, na primjer, kod smuđa. To je dvostruka kuka smanjuje vjerojatnost slom i gubitak proizvodnje;
 • trostruki kuka primjenjuje, ne tako često, obično ga koriste za agresivne, velikih i moćnih predatora, kao razrokost ili štuka. Dizajn kuka omogućava sigurno hvatanje ribe, smanjuje se broj praznom napada, jer хищнику će teško zadržati žrtvu i ne upasti na udicu;
 • vrlo popularna sorta se smatra офсетный kuka – on вылавливает i выманивает predatora iz skrovitih mjesta i veće šikare. Pri tome se kuka ne uhvati na potopljeni za grane, kamenje i smeće, jer ubod skriva unutar silicijskoj mamac, a to se ne vidi izvana. Primjena офсетчика zahtijeva posebnu tehniku, jer riba je sigurno uhvati na potopljeni zbog kuka nakon pravilno spaja;
 • ligament je kombinacija nekoliko vrsta kuke, komunikacije koriste i za lov velikih riba. Postoje različite mogućnosti povezivanja, ali najpoznatiji je kombiniranje одинарника i trostruki kuka.

Opremanje (montaža) silikon mami

Postoji nekoliko opcija opremanja silikona mamaca:

montag_silikonovih_primanok

 1. Na udicu jig-glave. To je jednostavan, pristupačan i brz način instalacije. Međutim, on ima individualne značajke, na koje svakako treba obratiti pozornost. Pokušajte naticati silikonsku mamac pažljivo, kao što пережатая, nije dovoljno zasađen mamac će loše pokazati u vodi. Mnogi iskusni ribari koriste super-ljepilo za sigurno pričvršćivanje mamac na udicu, da se spriječi njezin соскакивания kada забросе. Na temelju jig-glave nalazi se olovni заусенец, preporučujemo da ga podignete, jer je često povraća silikon.
 2. Tradicionalni «Чебурашка». Silikonska mamac pričvršćen na одинарном офсетном udicu ili двойнике. Ova opcija mlaznice mnogo teže nego što se prethodni:
 • malo разогнув dvojnika, potrebno je staviti mamac na udicu. Petlja грузика staviti na slobodan kuka i protežu se u petlji;
 • ne разгибая dvojnika, probio prozorčić tijelo mami u smjeru od repa prema prednjem dijelu dok se petlja ne što izađu iz glave. Proces piercing je potrebno kontrolirati prstima;
 • najteži način – разогнуть imitator i kukičanje probio silikonsku mamac na mjestu gdje će se nalaziti kuke blizanac. Potrebno je promovirati blizanac kroz mjesto bušenja, da je ona našla unutar mamac, i lagano probušite mamac, kao u prethodnom postupku, od repa prema prednjem dijelu. Sada stisnuti kuka petlju пассатижами, kuke moraju susresti i vratiti u početni položaj.

Primjena kremene kuka posebno сгруженного:

 1. Odaberite mamac офсетник potrebne veličine.
 2. Radimo rupice na dnu.
 3. Kroz njega просовываем офсетный kuka.
 4. Treba se vratiti kuka okomito žalac.
 5. Na mjestu drugog puknuti radimo zatišje.
 6. Rub kuka sakrili unutra mamac.
 7. Mamac će puzati kuka, kako bi to izbjegli postavili silikonsku mamac.

Tehnika i mogućnosti za ribolov

Tehnika ribolova ovisi o vrsti ribe koju želite uhvatiti. Recimo, štuka voli замедленную ožičenje za kretanje mamac dogodila u horizontalnoj ravnini. Za to je potrebno postaviti teret manje mase. Za traženje ribe koristite brzu ožičenje. Kako samo riba će biti otkrivena, promijenite tempo potreban.

Twisters i виброхвосты ne trebaju brzinskim vodiču, možete sve učiniti ravnomjerno.

tvistery_na_sudaka

Za ribolov na razrokost bolje koristiti виброхвосты, na primjer, Manns Predator. Taj mamac je izrađena od kvalitetne gume. Nastojte odabrati svijetle boje, stane čak kiseline. Ovaj mamac najbolji omjer cijene i kvalitete.

Baš nimalo ne zaostaje u kvaliteti i efikasnosti виброхвост od brenda Relax Copyto. Taj mamac uživa veliku popularnost među iskusnih ribara. Ona pruža vrhunsku izvedbu. Twisters stane samo 10 vidi Silikon crvi bolje kupiti u zaobljeni oblik.

Za ribolov na smuđa mamac od silikona zaista neophodna. U tom slučaju, bolje je koristiti twisters i виброхосты, ali je na prvome mjestu treba dati upravo prvu opciju. Kolac vole malu plijen, tako da mamac treba odabrati odgovarajuću. Svakako je potrebno uzeti u obzir boju vode: ako je oblačno, a zatim odaberite svijetlu mamac, ako je prozirna – tamnu.

Za smuđa je savršen Relax Twister. Kvalitetu ovaj model jamči dug vijek trajanja, a cijena je sasvim dostupna svima. Dokazano je da je kolac više vole mamac салатового boje žućkaste boje.

Silikon mamac imaju odlične kvalitete, jeftin cijenu, raskošnim efikasnosti.

Понравилась статья? Поделиться с друзьями:
Добавить комментарий

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: