Шамайка: koja je ovo riba?

Шамайка uvijek je dovoljno čest ribom Crnog i Azovskog mora. Ona ima ugodan okus mesa, zbog čega je dugo vremena вылавливалась lokalni ribari, a i turista. S tim u vezi od 2007. godine, njezin iznos i populacija je znatno smanjena. Riba je ušao u Crvenu knjigu. Da biste vratili broj шамайки, uvedene su stroge kazne.

Opis i smještaj

Ova pasmina je uvijek zvala «kraljevske ribe». Ona pripada porodici šarana i ima niz specifičnosti. Upravo oni razlikuju шамайку od drugih riba:

 • 0_2b9d4_13ec5af0_orig-768x491

  tijelo ribe razlikuje продолговатостью i karakterističnim premazom od mali srebrni vaga;

 • dimenzije svake jedinke direktno zavise od mjesta boravka. Tako, većina velikih vrste nalaze u Crnom moru;
 • u prirodnom staništu шамайка može biti dužine do 35 centimetara, a težina oko 600-900 grama. Međutim, ova riba je vrlo rijetko. Često se događa mala ribica, čija masa ne prelazi 300 grama;
 • donja čeljust ribe выпячена naprijed, ona je masivna i znatno утолщена;
 • oči su srebrne boje i malu crnu točku na vrhu;
 • брюшная područje ribe više svjetlosti od boka i leđa, njegova boja je bliže bijeloj;
 • u odnosu na tijelo glava je prilično mali, njegova boja je blizu tamnije plavom тонам.

Veliki dio шамайки prebiva u Crno i Azovsko more. Međutim, postoje i iznimke, gdje ove ribe mogu zadovoljiti, ali dosta rijetko:

 1. Obala Kaspijskog mora.
 2. Rijeka koje utječu u Kaspijsko, Azovsko, kao i Crno more. Veliki dio «kraljevske ribe» pokušava držati što je moguće bliže upravo do tih bazena, zbog straha od rijeke.
 3. Ušće rijeke Cura i Terek.
 4. Dunav, ili neke bavarske rezervoar.
 5. Kuban pada s Azovskog mora.
 6. Neznatan broj riba se nalazi na Donu.
 7. Često od Crnog mora шамайка spada u takve rijeke, kao i Dnjestra ili Rijeku, ali to se događa vrlo rijetko i daleko riba ne заплывает.

Kazna za ribolov

Obavljanje ribolova шамайки je strogo zabranjeno. Ona je ušao u Crvenu knjigu i takve akcije nose za sobom niz kazne:

 1. oko-35-milijuna kuna-shtuk-molodi-krasnoknizhnoi-shemai-počeo je-u-vodoemy-don

  Ribolov u iznosu od nekoliko komada obećava da će prekriti fino na građanima u iznosu od 2 do 5 tisuća rubalja, što izravno ovisi o broju uhvaćene osobe, kao i njihov spol.

 2. Ako ribar uhvati ženku, onda veličina fino udvostručiti. Također treba imati na umu da ovi brojevi nisu stalne i cijene svake godine raste.
 3. Ribolov na «царскую ribe» na komercijalnoj razini (korištenje građevina i tako dalje) se ne odnosi na administrativne, a za kazneno povrede. Takve akcije su sposobni podrazumijeva uvjetno vrijeme ili na pravi lišenja slobode.
 4. Ako više ljudi će biti выловлено dužnosnicima, onda zakon prema njima gdje stroži. U takvim situacijama kazna je od 10 do 15 tisuća rubalja.

Ukus i sastav

Шамайка – dovoljno zadovoljavajuca riba, koja sadrži mnoštvo vitamina, minerala u tragovima, kao i korisnih masnih kiselina. Na 100 grama kraljevske ribe iznosio 112 kcal, 16 g proteina, 5.3 masti, kao i 1.4 grama ugljikohidrata.

Bila kraljevska riba se razlikuje odličnim okusom kvalitete. Stanovnici mora i južne obale, bez obzira na sve zakone, kazne, kao i kazne, i dalje uhvatiti i poslužiti na stol. Ovu ribu lijepo je pečena i kuhana. Meso dovoljno je nježan i mekan da se topi u ustima. Pri tome шамайка nemasna, zbog čega je ona toliko cijenjena i представительницами spola.

Понравилась статья? Поделиться с друзьями:
Добавить комментарий

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: