Kalendar ribar

Ribolov – to je kreativnost, koja kombinira takve komponente kao što su:

 • sreću;
 • profesionalnost;
 • iskustvo.

Ribič mora jasno razumjeti, kada, gdje i na što ga je uhvatiti, i tada se šanse za dobar ulov uvećavaju se s vremena na vrijeme. Takve informacije su ribolov kalendari, koji su posebno korisni za početnike ovog slučaja.

Što je ribolovni kalendar?

original

Kalendar ribar – to je generalizirani pravila na temelju praktičnih mjerenja, na koje se mogu orijentirati osoba pri planiranju budućeg lov. Pitanje njihovu vjerodostojnost je sporno i čestim predmetom rasprave mnogih iskusnih ribara.

S obzirom na to da u ribolov utječu faktori samog različitih vrsta, vjerojatnost točnosti takvih kalendara mogu biti vrlo različite, ovisno o uvjetima. S jedne strane, neki faktori mogu formirati određeni uzorak, da je iz godine u godinu, na primjer:

 • period mrijesta;
 • temperatura vode
 • faza mjeseca i ostale

A s druge strane, suptilnosti ribolovna oprema i mamci su ti faktori koje trebate pokupiti empirijski i kalendare na to veze nemaju. Kao, na primjer, vrijeme uopće se ne odnosi na kalendarima, kao i u isti dan u različitim godinama ona se ne može uopće odgovarati.

Vrste kalendara

Vrste riba koje se mogu uhvatiti i faktora koji utječu na njihov lov, u različite dane u mnoštvo. Na jednom ribarskom kalendaru ih neće primiti, i tako postoji nekoliko vrsta takvih uređaja:

 1. Sezonski kalendar. On opisuje uvjete za lov različitih vrsta riba, ovisno o vremenskom razdoblju. Obično, za njega se uzima za jedan mjesec. Obično u kalendaru je pregledan je popis najčešćih vrsta riba koje žive na određenom području. A broj faktora koji su opisani u ovom kalendaru, jako puno.
 2. Grafički kalendar. To se događa nekoliko vrsta. Osnovne informacije koje se u njima nalaze, – to je posebno super na четырехбалльной skali, koja ima svoju boju sa slikom ribe, vjerojatnost клевую kojih se javlja u određenim mjesecima.
 3. Lunarni kalendar. Ovo je vrlo stari tip ribolovni kalendar, jer je još u antičko doba bila подмечена ovisnost super riba od mesecevih mena. Svaki iskusan lovac sjeća, kada i pod kojim uvjetima je uhvatio svoj još jedan trofej. I mesecevih mena, navedeno je u tim trenucima daju informacije mu za budućnost pri planiranju ribolov.

Standardnim pravilom se smatra da je pun mjesec je popraćena nedostatkom super, a dečko – prisutnost жора. Ali to je samo standardno pravilo, i u praksi mogu biti iznimka.

Sezonski kalendar

Sezonski kalendar je najviše informativan iz svih ribarskih kalendara, jer otkriva mnogo više informacija nego druge vrste. Glavne točke koje pokrivaju ta vrsta kalendara, sljedeće:

 • mjesec dana ili doba godine;
 • vrsta ribe;
 • vremenski uvjeti;
 • temperatura zraka;
 • dotiče, mamac i načine ribolova;
 • lokacija ribe u jezeru;
 • vrijeme za ribolov;
 • aktivnost ili pasivnost ribe.

Po svojoj strukturi sezonski kalendar – korak po korak vodič za lov bilo ribe u određenom vremenskom razdoblju. To je osobito korisno za neiskusne, ribolovce početnike. Ponekad sezonskog kalendara možete naići čak i narodne osobine.

Na primjer, proljeće жор pikes u travnju podudara s cvatnje bagrema, a objavljivanje latice šipurka biti obilježen s dobrim клевом карася.

Grafički kalendar

Grafički kalendar predstavlja tablicu, u kojoj je vrlo jasno vidljiva dinamika super određenu vrstu ribe u određenim mjesecima. Pomoću boja klasifikacija godišnji grickati ribe je podijeljen na 4 klase:

 1. Dobar zalogaj.
 2. Prosječna grickati.
 3. Slab grickati.
 4. Nema super.

Ponekad grafički kalendar može biti proširen. Gradacija za 4 razrede se dodaje još i narodna znak, o njoj se raspravljalo gore, koja se smatra vrlo značajan pokazatelj super pojedinih vrsta ribe.

Vrlo rijetko grafički kalendar događa toliko visoka da nosi previše informacija, kao i u сезонном varijanti. U njemu na svaku vrstu ribe prisutan sljedeće informacije:

 1. Maksimalna i minimalna težina i veličina ribe.
 2. Staništa i lova.
 3. Narodna znak.
 4. Najbolje doba dana za lov.
 5. Aktivnosti po mjesecima i bavi se ovoj aktivnosti.
 6. Mlaznice u različito doba godine.

Primjeri ribarskih kalendara

Sezonski kalendar. Naravno, to je nepraktično dovesti primjer cjeline sezonski kalendar – to će biti vrlo opsežan. Ćemo ga pokazati samo o određenoj vrsti ribe za jednog mjeseca. U njemu se opisuje takve informacije:

 1. Studeni – mjesec, ponekad će uhvatiti kao pilana, tako i zimske снастями. Temperatura zraka u prvoj polovici mjeseca je oko nule. Na kraju mjeseca leda obično oko 5 cm.
 2. Najučinkovitiji u studenom smatra ribolov pikes. Снастями mogu biti:
 • удочка;
 • жерлица;
 • predenje;
 • trolling.

Najučinkovitiji smatra ribolov približio predenje.

 1. Mamac je bolje koristiti maksimalno dozvoljene veličine. Wobblers, žlice i джиговые mamac mora biti veličine od 10 cm, jer što je to u studenom šanse za usnimanje trofej maksimum.
 2. Smatra se da je štuka u ovom mjesecu treba tražiti u jamama i na izlasci iz njih, ponekad ona приплывает i na sprud u blizini šikare trske.

Grafički kalendar

Grafički kalendar izgleda ovako:

post-32592-1187094622

Na kraju treba napomenuti da je korištenje ribolovnog kalendara je potpuno opravdano, to smanjuje vrijeme za usklađivanje svih parametara lova od vrste ribe, koje je potrebno danas ići u ribolov ili ne, do mamac, koju morate staviti na udicu.

Понравилась статья? Поделиться с друзьями:
Добавить комментарий

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: