Ribolov u području Липецкой

Bilo koji strastveni ribar, smatra ribolov način uzbudljivo i zanimljivo zanimanje. Ali, vjerojatno svatko će se složiti da je dobar ulov ne samo uspjeh, a umjetnost, koja dolazi s iskustvom.

Svaki rezervoar ima svoje karakteristike u zavisnosti od površine, sastav i reljef dna, smjer i brzinu podvodnih struja i ostale Ljubitelje ove aktivnosti uzimaju u obzir sve čimbenike koji utječu na navike različitih vrsta riba, kao i vremenske prilike, doba dana, hranjenje, mamac, uhvatiti u koštac. Navedeni u članku vode imaju svoje razlike i prednosti i pomoći će vam da pronađete potrebne i korisne informacije o ribolovu.

Besplatno ribolov

1

Možda, nigdje tako ne opustite i ne почувствуешь nevjerojatnu atmosferu mira, kao i ribolov. U prirodi отдыхаешь i srcem i dušom, kao i osjećaj jedinstva s prirodom u lovu ne napušta ni na trenutak.

Kada voliš, to zanimanje i živite ih, onda je bolje da odmor ne može naći. I srećom, u okviru Липецкой puno lijepih i ribljih mjesta gdje možete sa zadovoljstvom otići u ribolov.

Tih zanimljivo raditi u mnogim slučajevima, možete je potpuno besplatno. Razmotrimo neke bare, gdje postoje za odmor mjesta.

Матырское rezervoar

Jedinstveni beauty kutak prirode i jedan od najvećih u Липецкой područja ribnjak nalazi se na rijeci Матыре u Грязинском području. To je rezervoar (teritorija 45 kvadratnih km, dužina — 40 km, širina – 1,5 km, u najdubljem mjestu doseže do 13 m), nastali u godinama Sovjetske vlasti u vrijeme gradnje čeličane. Montaža spremnika pomogao riješiti problem nedostatka vode i sada je postalo omiljeno odredište posebno gostujućih ribara.

Razmotrite sljedeće glavne točke:

 1. Svjetski rekorder po vrstama riba. Матырский ribnjak vodi u razne vrste riba u oblasti:
  • som;
  • deverika;
  • žohari;
  • šaran;
  • šaran;
  • толстолобик;
  • красноперка;
  • bijeli amur;
  • bas;
  • štuka;
  • ·asp;
  • razrokost.
 2. Natjecanja ribara. Bilo ribar ne voli natjecati u vještini? Organizuju natjecanja kao i u godišnje vrijeme i zimi. Obično se održavaju:
  • gradska natjecanja;
  • regionalni natjecanja;
  • prvenstvo Rusije u ribolovu na мормышку.

  Na takvim događajima važno je pridržavati svih postavljenih zahtjeva. Nadzor nad izvršenjem propisa возложен na рыбоохранную organizaciju, inspektori i policiji.

 3. Kazne i zabrane na ribolov. Obavezni smatraju određena pravila, odsustvo koje podrazumijeva administrativne i kaznenu odgovornost. U periodu mrijesta zabranjeno je:
  • ulov ribe;
  • bave vađenjem rakov;
  • uživati mrežama;
  • koristiti jedrilica brodovima i sl.

Izvodeći ove uredbe, možete pridonijeti očuvanju naše lijepe flore i faune.

Rijeka Bor

3

Nezaboravan dojam na okolnim proizvodi strašan po raznovrsnosti pejzaža i boja komad prirode na p Bor. Ova brza rijeka ulijeva u Don u području Липецкой području, u blizini povijesnog ruski gradić Елец. Najčišći zrak rano ujutro ispunjava pluća kisikom, kada плывешь na gumeni čamac na neto глади vode.

Iskusni ribar sa iskustvom, Eugene, govori o značajkama i prednostima ribolov na ovim prostorima: «Отплываем od obale u rano maglovito jutro na brod za oko 10 m od obale. Za lov koristiti laganu borbu plovak i olovo 0.15». Kao mamac se obično koriste hrane u obliku tableta, a za mamac — mješavina od kupoprodajne kukuruza (jedna баночка) i проваренной pšenice (1 šalica). Za takav gnojidbe grickati ne će dugo čekati. Riba čvrsto sjedi na udicu i reže uz brodove veće krugove. Vi ćete biti u mogućnosti uhvatiti:

 1. Голавля težine 450-550 g.
 2. Плотву težine oko 250 gr.

Imajte na umu da je do devet sati ujutro dosadno nekad, ribice uvijek sigurni grizu gotovo od samog broda. A već u deset sati, dat. završava. Na Bor možete da obradujete sebe takav ulov ribe, kao što su: razrokost, štuka, šaran, som, deverika, smuđ, карпязь, klen. Nakon što je u ovim krajevima, doživjet ćete vesela paletu osjećaja i emocija vrijeme provedeno i dobar ulov.

Rijeka Don

4

Vrlo uzbudljiva i zanimljiva ribolov na Donu. Predivna перекаты pješčenjaka na obali, šikarama juri, осоки, сабельника болотного, brojnih rukavaca rijeke ne samo obradovati ljepotama, ali i potiče intenzivno razmnožavaju i izvanredne uvjete staništa brojnih vrsta riba. U rijeci živi više od sedamdeset vrsta riba, i bez dobrog ulova kući rijetko tko će ići.

Mamac «leptir» možete iskopati desno od rijeke u velikom broju. Lokalna riba, posebno velikih pasmina, dobro grizu i crv, i na медведку. Za ljubitelje obale ribolov na predenje ovdje vrlo povoljne uvjete. Iako uhvatiti dugo očekivani trofej će biti teže nego s broda lokalni ribari preporučuju početnicima tražiti prvi ulov je upravo u tim mjestima. I onda je on svakako će zadovoljiti i плотвой i красноперкой, a možda čak i окунем. To će biti dovoljno jednostavan float štap, a kao mamac odabrati crve, glistica za pecanje ili crva.

Ribolov Ilha objavio na internetu svoj izvještaj o ribolovu: «Navečer je došao na rijeku s udicom, a Don vrvi od ribe, tu je i klen, asp preklapanje na korijene, do 10 sati ujutro uhvatio samo četiri ribe, ali uspješna taktika pomogao je u večernjim satima dobili bogat ulov oko trideset riba». Lakom čeljusti ribe (štuka, som i dr.) uhvatiti pod silom samo ribari sa iskustvom i iskustvom. U ribolovu se koriste vrti i pretežno «uživo mamac» (klizaljke, malih ribica, žaba). Bolje da potražite na brodu tjesnac ili перекаты. Glavni трофеями Донского obale спиннингиста će:

 • bas;
 • razrokost;
 • štuka;
 • klen;
 • язь;
 • бычек.

Više od drugih nalaze: pikes, караси, густера, белоглазки, kolac, судаки, soma, сазаны, лещи, голаль, modrica. Nešto rjeđe — красноперка, crvenperka, šaran, jegulja, тарань. haringa, nekoliko, пузанок, стерлядь, lin, берш, bijeli amur, вьюн, crvenperka, klen, asp, чехонь, подуст, налим, елец, шемая, slatkovodna bjelica, пескарь, gobies, толстолобик.

Labuđe jezero

Stanovnik velikog grada, уставшему od dnevne brige, naravno, želite da se opustite u prirodi kraj ribnjaka. U okolici Новолипецка među obala i šikare trske i осоки расположилось Labuđe jezero. U samom jezeru raste puno lopoče i роголистника. Unatoč lokaciji u neposrednoj čeličane fauna jezera многочисленна i raznovrstan. Svoje ime je dobilo zbog labudovi-шипунов, заселившие vodu, a samo na jezeru živi više od 420 vrsta ptica. U blizini se nalazi park površine i aviaries za ptice.

Ove prekrasne, slikovite ruba svoj i mnogi ljubitelji ribolova. U jezeru ima:

 1. 5

  Male ribe su vrh u dužini od oko devet centimetara. Ona pliva u gornjim slojevima vode sa slabim protokom, spušta se samo u vrlo hladnom vremenu.

 2. Crvenperka, koja pripada porodici šarana. Razlikuje ovu ribu dostupnost однорядных глоточных zuba. Crvenperka je aktivniji u zoru i preferira prostor rezervoara sa slabim protokom.
 3. Klen. To je jedna od varijanti je svejed ribe. U slatkoj vodi jezera, on će na отмелях s neravnim dnom, a uhvaćen na sve ribolovne opreme.

Bilo koji strastveni ribar će biti zadovoljni, od ulova i odmor na obalama Лебединого jezera u Липецкой području.

Plaćeni ribolov

U svim regijama Липецкой području nalaze zaštićena bare za plaćeni ribolov. Naknada za uslugu pruža uzbudljivo i zanimljivo provedeno vrijeme, a i jamstvo uspješnog ulova ribe. Usluge i uvjeti za lov su različiti i variraju u svakoj bazi. Na naplatnoj barama je:

 • kabina;
 • sklone su vikendice;
 • prostor za odmor ribara, parove.

Na područjima nude različite usluge za boravka.

Makarov ribnjak

6

30 km od grada Липецка je predivan kutak prirode — Makarov ribnjak. U okviru više od osam hektara nalazi se ribnjak s izvrsnom kvalitetom vode. Ono što ribnjak ispuniti odmrznuti vode i vode od podvodnih izvora, a također dodatno зарыбление ribnjak stvara povoljne uvjete za život i uzgoj ribe.

Daleko od gradske vreve sa svojim rođacima i bliskim prijateljima možete provesti nezaboravan odmor i odlično ići u ribolov. Gostima se nude:

 • udobne drvene kućice;
 • šatori;
 • sjenice;
 • mostovi za ribolov;
 • brod;
 • мангалы.

Također ima sposobnost da:

 1. Kupiti svježe, prirodne hrane s farmer ‘ s подворья.
 2. Za najam ribarski odijelo.
 3. Kupiti hranu, mamac, ugljen, drva.

Osim toga, posebno opremljen prostor za ulaz do mjesta mjenjače osobnih automobila. Na Макаровском ribnjak možete da obradujete sebe bogat i certificiranih ulov šarana, pikes, pastrva, smuđ, линя, карася, bijele amor, толстолобика, плотвы.

Ribnjak Высокополье

2

Među drvećem i šikare trske na teritoriju od preko pedeset hektara nalazi se vrlo lijepa, ogledalo gladak ribnjak Высокополье. Zemljastog dno, čista voda i dubine do šest metara jako sviđa pali velikoj populaciji velikih šarana, обживших ovaj ribnjak. Заведуют u ovom ekološkom području lokalni ribari, a i s njima se može riješiti bilo koji problem relativno uspješan ribolov. Loviti ribu ovdje povoljno sljedećim uređajima:

 • podne udicom;
 • float udicom;
 • približio predenje.

Najbolje grizu šaran noću. Usluge turistima se nude: drveni mostovi, sjenice, мангалы, šator. Tako su stope povremeno зарыбляется srj ribe, a ako želite se natjecati, mogu sudjelovati u sportskom ribolovu šarana.

Riba težine više od tri kilograma uzmu sa sobom je zabranjeno. Pažljivo uređena i održavana uz nadoplatu ribnjak u Высокополье ostavit će nezaboravan dojam o igri i velikom trofej! Osim šarana, ovdje se mogu naći: šarana, lin, карася, štuka, толстолобика, bijele amor, smuđ, crvenperka, плотву.

Малининский ribnjak

8

Ljubitelji «mirnom lov» i dobrog ulova potrebno je otići na plaćeni ribnjak u Малинино Хлевенского područje Липецкой području. Ona se nalazi na 60 km od Липецка. Stražari baze obavezno pitati i savjetovati gdje i kako uhvatiti štuka, šaran, smuđ, карася, линя, толстолобика, bijele amor, deverika.

Stigavši na teritorij plaćeni ribnjaka u blizini farme Горденин s. Малинино trebale plaćeni za ribolov i rekreaciju:

 1. Posjetitelj mora parkirati vozilo na posebno opremljena, parking.
 2. Uprava priprema plaćeni zakup (7.00 — 19.30). Cijena paket određuje se u skladu s izborom mjesta i vrste odmora, prema odobren od strane uprave cjeniku.
 3. Za dobivanje ulaznica u ruke, potrebno je smjestiti na određenom u путевке mjestu.
 4. Dati za provjeru kontrole težine uprave ulov.
 5. Pridržavati čistoću na području ribnjaka (sav otpad i smeće bacaju samo u posebno rezerviran kontejner).
 6. Sa sobom je dozvoljeno uzeti ne više od tri predmeta ili opreme za ribolov (donka, поплавочная удочка, vrti).
 7. Posjetiti područje ribnjaka, a riba se može samo 05.00 do 21.00 sat.
 8. Po isteku odmor posjetitelj bavi mjesto uprave, zatvara zakup, daje svoj ulov za vaganje i provede konačni obračun.
 9. Branič kontrolira izlaz s parkirališta.
 10. Plaćanje ulova održava se u mjestu po težini ulovljene ribe i citata, odobrenim u cjeniku.
 11. Loženja vatre i kupati se u jezeru se može samo u određenim područjima.

Vi ste sigurni da ćete biti zadovoljni bujno ulovom ribe i ugodno provedeno vrijeme!

Stopa Mokro

9

Stopa Mokro u selu Боринское priznat kao jedan od najboljih za ribolov u Липецкой području. Un-zauzima područje od 250 hektara i uzeti u najam članovima Lipetsk društva lovaca i ribolovaca. Predstavnici Unije potvrđuju da svake godine izdaju u ribnjak i hraniti mlađ šarana i карася. Redovito se provodi laboratorijske биоанализ stanja riba, tako da u bilo koje vrijeme ovdje puno ribara.

Cijena paket za članove društva lovaca i ribolovaca iznosi 20 kuna., za posjetitelje — 30 hrk, a invalidi i veterani рыбачат besplatno. Za ribolov može se koristiti štap i vrti. Ovdje je moguće uhvatiti:

 1. Srebro карася.
 2. Šarana.
 3. Štuka.

Svaka od osam reprezentativnih vodnih tijela na svoj način privlačan i atraktivan. S obzirom na svoje sklonosti i sposobnosti, kao i karakterizacija mjesta za ribolov i rekreaciju, vi ćete biti u mogućnosti napraviti pravi izbor. Svatko tko je barem jednom ribolov dva do u ovim krajevima, ostaju nezaboravne uspomene i sjećanja o provedenom vremenu, kao i želju nužno će se vratiti opet.

Na web lokacijama na internetu je izneseno puno svijetlih i nezaboravnih mišljenja o ribolovu na ovim prostorima. Dođite nakon rada svakodnevnog života na ribolov u Липецкую područje, i da ćete pobjeći od svakodnevnih briga, uklonite umor, uživajte u единением s prirodom, bogatim ulovom i upoznati nove ljude!

Понравилась статья? Поделиться с друзьями:
Добавить комментарий

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: