Ribolov na Bijelom moru

Ribolov na Bijelom moru može donijeti dosta sjajnih iskustava. Velika uvala, koja se nalazi u arktičkom oceanu, ima hladne vode. Ribari, koji se odluče to more za ribolov, treba uzeti u obzir oseka i protok, kao i razina vode se mijenja cijelo vrijeme. Ova oscilacija može biti od nekoliko centimetara do nekoliko metara. Po danu voda moći penjati i spuštati dva puta.

Površina zaljeva iznosi 90 tisuća četvornih metara, a prosječna dubina je 67 metara. Prema mišljenju mnogih ribara, koji foraged u ovoj oblasti, na dobre morske ribe treba ići na sjever.

Omiljena mjesta:

 1. Терские obale.
 2. Кандалакшский zaljev.
 3. Карельские obale.

Koju vrstu ribe mogu uhvatiti?

Pri odabiru mjesta za ribolov u prvom redu uzima u obzir ono što ribu treba uhvatiti. Na Bijelom moru možete pronaći:

 1. Bakalar – najčešća riba, koja se može susresti u ovoj regiji. Međutim, u ribolovu treba uzeti u obzir da je masa se dogoditi primjeraka znatno niži, nego kod ribe u trgovini. Prosječna težina jedinke, koja nailazi na udicu, iznosi 800 do 900 grama. Meso bakalara je nježan i ukusno. Prema mišljenju lokalnih ribara, u moru naići na primjerke, težina prelazi 3 kg. U lov bakalara treba uzeti u obzir da je glava od toga, predator je prilično velika, on hrani se crvima, školjke malo ribom.
 2. Bakalar je malo sličan bakalar. Posebnost može nazvati postojanje crnih mrlja na obje strane. Proces lov ove ribe je isti kao i proces lov na bakalar. Bakalar se seli u malim jatima. Dakle, нарвавшись na spliff, možete računati na dovoljno dobar ulov.
 3. Prugasta зубатка – vrlo jaka, zlo i na izgled strašna riba, sa velikim i oštrim zubima također može postati ulovom. Treba uzeti u obzir ono što čeljust ovog predatora je masivan, zubi oštre. Hrani prugasta зубатка školjke, morske zvijezde. Puca sa kuka ribe pažljivo, u mrežu ga stavi pre заколов, jer sljedeći put ona može uhvatiti za prst. Jedinke зубатки u moru se nalaze male, rijetko трофейный primjer dosegne x-2 kg. Riba vodi jednostavni način života. Tako uhvatiti više od 2-x primjeraka na jednom mjestu prilično teško. Meso ove ribe je ukusna, ona je dosta masna, ali većina ljudi naići ne dođe do težine od 1 kg.
 4. Koprcati se, oči koje se nalaze na jednoj strani, i nalazi se u Bijelo more. Hrani beskralježnjake i мойвой, živi u jatima na dnu mladi-1 mora. Za dobar ulov može računati samo u vrijeme ljetnog dana.
 5. Mladi – dugo očekivani ulov mnoge ribolovce koji dolaze na bijelo more. Ova riba je dobra, dovoljno jak, ima crne čestice na repu. Treba uzeti u obzir da su mladi u pitanju rijeke samo za mrijest. Mužjaci imaju prilično velike očnjake. Hrani se ova riba ракообразными i srj. Težina se dogoditi bića doseže 2-x kilogram.
 6. Пинагор – riba je okruglog oblika, koji ima različite brda i izrasline na vagu. Ona privlači veliku pažnju ljubitelja kavijar. Ovaj proizvod je poznat po okusu kvalitete. Uhvaćen пинагор također, kao i bakalar.
 7. Losos i bik pastrve – prilično lijepe ribe. Težina jedinke može doći do velike vrijednosti. Mjesto za lov je odabrana u blizini rijeke, gdje losos je vrlo često riječ.

Navedene informacije određuje ono što u Bijelom moru možete uhvatiti ribu, koja obično nije uhvaćen u rijekama daleko od morske obale. Pri tome ulov može pogoditi ne samo težinu, ali i brojem vrsta, kao i morski stanovnici, za razliku od rijeke, značajno se razlikuju jedni od drugih oblika, veličine, boje.

Gdje je riba?

Unatoč tome što je tako golemo zemljište, u lov s obale ili iz čamca samo u određenim mjestima može računati na dobar plijen. Stigavši na ribolov na Bijelo more, uzmite u obzir da je:

 • više

  u obalnim područjima, gdje dubina ne dosegne 30 metara, najviše razvijen biljni i životinjski svijet u svim slojevima;

 • možete otići na brod u blizini obale, gdje je dubina doseže do 8 metara;
 • prostor ispod strmih litica i puna različitih životinja, što ih čini atraktivnijim za ribolovce.

Posebna pažnja je posvećena ušću rijeke i jezera. U vrijeme mrijesta ovdje možete računati na dobar ulov. Međutim, takve parcele, u pravilu, postaju dio ribarske baze. Cijena dozvole za ribolov na nekoliko sati, ovisno o sezoni, može biti i nekoliko tisuća rubalja. Ako želite, možete otići daleko od obale. Cijena najma plovila iznosi oko 20 000 hrk u noć.

Ribolovna oprema i Mamci

Pri odabiru mamaca i opreme uzmite u obzir sljedeće:

 1. bakalar-300х300

  Brod mora biti pouzdan i sa dobrim motorom, jer čak i pri udaljenosti od 30 metara od obale plivati do zemlje samostalno je gotovo nemoguće.

 2. Svakako je potrebno ponijeti sa sobom sonara.
 3. Sidro za brod postavljen stan vrste.
 4. Štap mora biti veliki test, jer u većini slučajeva mamac izračunati na veći plijen.
 5. Uglavnom koristiti jednostruke kuke, jer tees će se prilijepiti za alge i kamenje.

Treba uzeti mamac više, jer predvidjeti kako će ići u ribolov, teško.

Ribolov baze

Pola bijelog mora postoji nekoliko ribarskih baze. Oni nude određeni spektar usluga za značajno povećanje udobnosti ribolov. Cijena usluge je relativno mali. Jedino što je prilično skupo, to je najam broda za izlaz u more. To je zbog činjenice da je za izlaz u otvoreno more плавательное sredstvo mora biti dovoljno velik za выдерживания udaraca valova.

Соностров

Соностров – to je baza na obali mora. Ovdje možete provesti najam potrebnih alata i watercrafts. U blizini se nalaze jezera i rijeke, koji je u pitanju riba u vrijeme mrijesta u traženju hrane.

ryibalka

U sklopu se nalaze:

 • kabine za svog boravka;
 • kupelj;
 • blagovaonica i mnogi drugi sadržaji.

Nalazi se turistička baza na udaljenosti od 50-ak kilometara od najbližeg naselja. U okviru objekta postoje male kućice koji je moguće iznajmiti za odmor.

Гридино

Гридино na Bijelom moru – turistička baza, posvećen lovu i ribolovu. Obavljanje ribolova možete kada nabavite licencu, čiji iznos 1 000 hrk po osobi na dan.

Oko baze se nalazi nekoliko rijeka i jezera, koji se ulijevaju u more. Upravo u rijeci i озерные vode riba je često riječ za hranjenje. U ovom slučaju ribolov može provesti s obale, a ne iznajmljuje čamac. Ovaj trenutku značajno smanjuje troškove.

Bijelo more, unatoč hladne vode, omogućava dobar provod i uhvatiti različite ribe. Pri tome se koriste opreme, izbor lokacije za ribolov – sve je prilično univerzalno, jer morske ribe неприхотлива i uhvaćen na još mnogo. To je samo važno uzeti u obzir: ide u lov na lakom čeljusti ili običnu ribu.

Понравилась статья? Поделиться с друзьями:
Добавить комментарий

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: