Odaberite opremu za ribolov

I pridošlica, pa čak i iskusan lovac sigurno nije put razmišljali o postojećem raznolikosti opreme za ribolov i njihova svrha. Uostalom, svaki tip šipki stvoren za određene uvjete i određene vrste ribe. Bi se izdvojiti u svemu tome će vam pomoći ovaj članak.

Što je riblja uhvatite se u koštac?

Riblja uže – osnovni alat i atribut svakog ribiča. To je uz njegovu pomoć vrši se voli i lov ribe. To može biti kao jedan uređaj, tako i cijela kombinacija. Doista, u većini slučajeva na ishod ribolova, ne utječe samo dobro prilagođen mjesto, ali i pravilno odabrana oružje berbe.

Osnovne vrste

Ribolov-ribolovna oprema

Danas postoji mnogo različitih vrsta ribolova:

 • ribolov na otvorenom moru;
 • flyfishing;
 • trolling;
 • predenje;
 • поплавочная ribolov i mnogi drugi.

Svaki od njih zahtijeva pažljiv odabir opreme.

Korištenje u jake struje

Većina iskusnih ribara pokušavaju izbjeći lov ribe za vrijeme jake struje. Ako se to ipak dogodilo, onda je potrebno pokušati naći zemljište uz najpovoljnije uvjete, gdje za malo usporava.

Međutim, postoje i svoje prednosti kada se takav ribolov, uostalom, dostupnost struje obećava veliku ribu, a vjerojatnost dobrog ulova.

Bitno je ne izbjegavati takvim vremenskim uvjetima, a naučiti оборачивать ih u svoju korist. Kada se koristi pravilno mamac, posebne vještine i naravno dobro odabrane opreme, vam jamči uspjeh.

Često iskusni ribari savjetuju da koristite u ovom slučaju полудонные ili донные štap. Ovdje veliku ulogu će igrati udaljenost lijevanja, kao i dubina spremnika.

Korištenje u lov iz čamca

maxresdefault

S brodom je dosta teško loviti ribu pomoću фидера ili na brodu štap, jer je vrlo problematično će pratiti поклевкой. Često kada se takav lov se koristi klasični utakmicu štap.

To je dubina vode u tijelu i snaga struje uvjetuje mogućnost korištenja поплавочных opreme. Od navedene kriterije ova dva faktora, veća mora biti огрузка, koja je противоборствующей парусности liniju.

Evo samo povećati svoje beskrajno neće uspjeti. Jer u tom slučaju, opremanje postaje vrlo osetljiv, zbog čega se sadržaj korištenje поплавочных šipki fizzles. Da, to je uže maksimalno učinkovit u slučajevima slabe struje i dubine rezervoara ne više od 12 metara. U slučajevima kada dođe do ne više od 4 metra, a preko rijeke slaba, ribari često uhvatiti naletu.

Kako odabrati pravu borbu za ulov ribe

Stvarno dobiti zadovoljstvo od ribolova i pohvaliti velikim ulovom, treba odabrati odgovarajući se borila. Također je potrebno pažljivo pratiti stanje i kvalitetu šipki, kako bi se izbjegle moguće kvarove.

Također je važno odlučiti o tome koju vrstu ribe će se boriti za lov, kao i uzeti u obzir doba godine i tip rezervoara. Za početnike idealan je namotaj, koji se razlikuje proračun cijenu, ona mora imati laku olovku.

Na soma

U većini slučajeva pri lovljenju soma ribolovci koriste донные uhvatiti u koštac. Oni se mogu primijeniti i bez štapa, tako i s njim. U potonjem slučaju štapove koriste kao za ribolov iz čamca i sa obale.

Pri odabiru donkey važno je prije svega obratiti pozornost na kvalitetu, pouzdanost i trajnost modela.

Na карася

U lov карася koriste različite opreme, izbor kojih ovisi o željenom rezultatu, vrste i karakteristike ležišta, kao i želja samog ribar. U većini slučajeva se koristi поплавочная удочка. To je uobičajena metoda. Ribolov se obavlja na dva tehničara:

 1. Мачтовый.
 2. Ljuljačka.

Na толстолобика

Danas je među porodice šarana najveći predstavnik je толстолобик. To je njegova veličina i težina rezultiralo proračunskog toliku popularnost među ribičima. Do nedavno se smatralo da je uloviti ovu ribu je moguće samo kroz krivolova, međutim, to nije tako.

Vrijedno je spomenuti da толстолобики mogu izrasti i do 100 kilograma.

07668

Sada je vrlo popularna metoda ribolova pomoću текнопланктона. To je poseban mamac, dobro zabili, koji izvana podsjeća na bačvu.

Kad je u vodi, a zatim počinje polako propadati, stvarajući oko sebe oblak, sličan prirodni planktona. Što je veća kvaliteta ovog mamac, kako длительнее će se proces rastvaranja (često to može trajati od dva do tri sata).

Kupiti ga možete bez problema u većini ribolovnih trgovinama. Osim toga, možete pokušati napraviti mamac sami. Razumljivo, recepte za izradu текнопланктона dosta i svi oni imaju niz mogućnosti.

Za njegovu izradu potrebno je:

 • dobro promiješati bilo griz na stanje praha, najčešće se koristi slika;
 • učiniti isto s подсолнечными polovice sa sjemenkama;
 • pomiješati sve to;
 • dodati aromu (med, vanilija, cimet i druge tvari, ima ugodan miris).

Kako koristiti ovaj mamac, potrebno je imati donjem koštac.

Na головля

Da bi dobili veliki ulov головля, koriste se kao bavi:

 1. Маховые.
 2. Матчевые.
 3. Болонские.

Napominjemo da, ako je lov na поплавочные štap treba primijeniti mamac. Маховая ili болонская koštac uključuje korištenje pliva visokog kvaliteta, otporna na jakom strujom. Oblik ovog uređaja treba odabrati u skladu s uvjetima lova. Najčešće se koriste zaobljeni modeli.

Sadržaj i čuvanje

9804

Važna stvar u ribolovu je briga za снастями. Mnogi ljudi zanemaruju ili stavljaju ovu male vrijednosti, što je u osnovi pogrešno i može rezultirati ozbiljnim posljedicama. Na kraju, štapove mogu izgubiti učinkovitost, прослужив sasvim kratki rok.

Prije svega treba ukloniti sve svoje uhvatiti u koštac s balkona i garaže. Štap mora imati svoje određeno mjesto u kući i biti u ugodnom okruženju. U tom slučaju, oni će trajati dovoljno dugo i zadovoljit će njegov vlasnik dobar ulov ni jednom.

Iskusni ribolovci savjetuju obratiti pozornost na takve glavne točke čuvanja:

 1. Važno obrišite šipku nakon svake ribolov s vlažnom тряпочки, nakon čega je obrišite suhom. Dalje je potrebno dati mu stajati oko 10 minuta i tek onda staviti u torbicu. Ako nemate poseban poklopac, morate ga kupiti ili proizvesti, da bi zaštitili svoj alat od negativnog vanjskog fizičkog utjecaja. Držati štap treba na tamnom i suhom mjestu.
 2. Za njegu kuke potrebno je provoditi redovite inspekcije, provjere njihov oblik i oštrinu. Posebnu pozornost obratite na korozije. Ako barem jedan od tih faktora je u lošem stanju, onda kuka je potrebno zamijeniti. Čvrsto se ne preporuča parkiranje bez oštrenje, jer je ona provedena u proizvodnji kemijskim putem.Jednostavna isti izoštravanje samo pokvariti kuka. Ne morate savijati ga, jer na kraju, on će svoj oblik leđa, a zapušten adaptacije se može samo uplašiti ribe. Držati ovaj element opreme potrebno u posebne vrećice, koristite bolls samo pogoršati i затупит ovaj uređaj.
 1. Tjedno, a u slučaju aktivne ribolov, svaka tri dana liniju treba temeljito oprati, koristeći poseban alat. Važno skinite s njega travu, smeće i druge stvari, приклеились tijekom ribolova. Nakon toga ona mora osuši oko pola sata. Najbolje držati liniju na loptu, zavojnice, isključivo u suhom mjestu.

Na kraju valja reći da je od izbora dotiče izravno ovisi vaš budući ulov. Ne zaboravite uzeti u obzir vremenske uvjete, karakteristike lovišta, kao i vrstu ribe, na koju se vrši lov. Također je važno unaprijed postaviti sebi cilj i odrediti željeni rezultat.

Понравилась статья? Поделиться с друзьями:
Добавить комментарий

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: