Вяжем potporni čvor za klizne plovak

Primjena u ribolovu kreće float nemoguće bez ugriz čvor. On je potreban za reguliranje dubine baci mamac. Takav čvor drži plovak i u isto vrijeme se slobodno kretati po dužini linije. Vezati ga samo, stoji da bi samo nekoliko pokušaja i sve ispasti.

Što je klizni plovak?

Za uhvatiti za određenu vrstu ribe, potrebno je koristiti različite pluta. Pomični mogućnosti primjenjuje u dva slučaja:

 1. skolzyashhij-plovak-s dodatnim-gr

  Za lijevanje mamac na daleko udaljenost od obale i u lov na dubini koja je veća od dužine štapa. U takvim slučajevima na plovak pridaju veliki visak, koje drži mlaznicu na dnu. Dakle, klizni plovak daje mogućnost da se riba na različitim dubinama, a broj i težinu koriste teret neograničen. To je osobito pomaže za ulov ribe, koja živi na dnu vodene površine. Kao što pluta neophodna u jake struje.

 2. Za lov grabežljivog slatkovodne ribe. Prednost im je da u prvo vrijeme, predator ne osjeća otpor float i безбоязненно заглатывает mamac. Visak u tom slučaju također koriste pomični.

Osim toga, klizni plovak služi сигнализатором super za šipki поплавочного vrstu i koji se razlikuje od drugi način pričvršćenja na leske. Ovaj poseban dizajn omogućava mu da se slobodno kreću po leske. Asortiman kreće pliva veliki. Luče dvije osnovne grupe:

 1. U prvoj sortiranje ide po težini proizvoda. Što više tereta može se koristiti, lakše će bacati mamac na duge staze. Za udobnost baci teret stavljaju unutar kućišta.
 2. U drugoj sortiranje dolazi u obliku:
 • okrugli – koristiti za lijevanje u безветренную vrijeme na malu udaljenost;
 • ovalni – za srednja staza, dok u prosjeku vjetrom;
 • izdužena – za duga baca u vjetrovitim uvjetima.

Za što je potrebno stop?

Стопором nazivaju ograničenja kretanja na leske uzici, tereta ili na plovak. Budući da je dubina vode je različita, to je za lov u određenom mjestu ribič treba izložiti dubinu baci стопорным čvor za plovak.

Vrste стопоров

Razlikujemo sljedeće vrste стопоров:

 1. 035

  Silikon. U tvornici im daju oblik elipse ili kugle, za jednostavnu uporabu na njih ima zglob koji omogućuje da se oblačim na glavnu liniju. Dolaze oni u različitim iznosu u ovisnosti od debljine linije.

 2. Кембрик. Postoje dvije opcije: ili tvornice plastike iz trgovine, ili jednostavno rezano ниппельной gume. Koristi se kao mjesta rijetko, jer se često slajd off s linije. Kao što je praksa upotrebe silikona ili olovnim felge vrlo ometa pri забросе. Oni drže prsten štap i ometaju prolazak linije.
 3. Vlakna iz. Ovaj stop tvornički ugrađeni od teme, u paketu s njim idu male kuglice. Zaključali ga na liniji moguće je pomoću tanke cijevi kako slijedi:
 • kroz nju pokrene linija;
 • čvor je uklonjena i kasni;
 • krajevi niti se rezati s dosegom od 2-3 cm, tako da čvor dobro prolazio kroz vodilice prsten na štap.

Pri odlaganju potrebno navlažiti konac, kako bi se izbjeglo savijanje glavne linije. Potporni čvor puno lakše prolazi kroz prsten i ne ometa забросу. Za njegovu proizvodnju potrebno je samo 15 cm od linije.

Najčešći sigurnosni čvorovi

Razmislite o nekoliko najpopularnijih opcija potporna čvorova:

 1. klinch

  «KLINČU» — to je najbrži i najjednostavniji u proizvodnji čvor. Kod ribara širom svijeta, on je najpopularniji. Njegova snaga je najveća u usporedbi sa drugim čvorovima i omogućava izdržati do 10 kilograma na jaz. Klinču ima neke modifikacije: jednostavni, jednostruki, вертлюжка, jednostavan zaporni, superior, utvrđeni i dvostruko.

 2. Sajt «данкэн». Ona se teže oblikuje, ali lakše prolazi kroz пропускные prsten štapa, pouzdanosti nadilazi osvoji.
 3. kremkus «Superior» čvor. To je jednostavan u izvedbi, ali je za njegovu proizvodnju potrebno je imati igle. Koristi ga za zaustavljanje plutaju kada dugo baca kako.
 4. «Кремкус» — jednostavno dvostruki čvor, kada pletenje ga koristi dvostruki konac. Složenost njegovo izvršenje to ne utječe, ali rezultat je dobiven je mnogo deblji i pouzdanija «клинча». Najčešće se takav čvor se koristi za фидерной uhvatiti u koštac.

Da ne vezati čvorove, svaki put u marching uvjetima prilikom montaže opreme, može se nagomilati na njih unaprijed. Za korištenje potrebno je samo ispružiti liniju kroz cijev, uklonite sklop na željeno područje liniju, stegnite ga i trim krajeva. Ne treba zaboraviti da je temeljita priprema i pozornost na detalje — ključ uspješnog ulova.

Понравилась статья? Поделиться с друзьями:
Добавить комментарий

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: