Tie мормышку na leske

Danas мормышка je popularna kod mnogih ribolovaca. Može se koristiti tijekom cijele godine, ali vama to najviše odgovara ona upravo u zimskom razdoblju. I ona se sviđa fisher i onim što je na njega može uhvatiti kako lakom čeljusti, tako i mirne ribe.

Mnogi početnici i iskusni ribolovci koji su nekad lovili na мормышку, suočeni s pitanjem, kako joj je bolje da se vežu za leske? U ovom članku mi ćemo odgovoriti na ovo pitanje.

Što je мормышка?

мормишка-форми-кольори-cijeli-mormys_2

Prvo treba shvatiti da je мормышка. Ona predstavlja mali teret, koji ima određeni oblik, težina i boja. Na njoj je u većini slučajeva već postoje впаян kuka (to može biti jedan, nego nekoliko), ali nije isključeno i dostupnost, ili za невпаянных opcija.

Oblika мормышек stvarno puno, najčešće se javljaju slijedeće:

 1. Okrugle.
 2. Polukružna.
 3. Trokutasti.
 4. U obliku muhe.

Također treba napomenuti da su svi spinners mogu se podijeliti u 2 skupine:

 1. Насадочные. Kao što se može shvatiti iz naslova, oni su za lov ribe s različitim prilozima (na primjer, na опарыша i tako dalje).
 2. Безнасадочные. Ovdje je također sve jasno iz naslova – u ovom slučaju spinners se koriste bez mlaznice (ili na njima nalazi jestiva hrana). Oni privlače ribu ne miris, a to je igra.

Nakon što smo shvatili da je мормышка, postavlja se još jedno pitanje: «Kako joj vezati za leske?».

Vrste čvorova za vezanje мормышки

Zapravo vežu мормышку na leske nije tako teško, kako onda to treba učiniti, ovisi o nekoliko faktora: ima li мормышка «oka» ili ne. Da ne bude nikakve poteškoće u procesu poravnanja spinners na leske, uzeti u obzir obje opcije.

Bez ушек

Postoji dovoljno veliki broj načina, kako se mogu usidriti мормышку na leske bez čvora, ali mi smo sada razmislite najviše jednostavan i user friendly. On uživa veliku popularnost kod ribara. Za registraciju мормышку na leske slijedi:

 1. Protežu liniju kroz otvor. To nije tako teško, treba uspostaviti мормышку, tako da je ona ležala kuka prema gore, a zatim jednostavno umetanje u rupu liniju.

  Bolje se protežu liniju odmah na udaljenosti od oko 10 cm (može malo više, ali važno je ne manje), tako da je bio zgodan. Zatim treba da se formira petlju kod podlaktice kuka, to će biti potrebna na kraju.

 2. Prste druge ruke trebaju patiti kuka s petljom, a drugi kraj linije učiniti više okretaja oko podlaktice i petlje (dovoljno 4-5 promet).
 3. Slobodan kraj linije je potrebno umetnuti u ovu petlju i dobro stegnite. Najvažnije, da bi čvor bio izdržljiv.
 4. Nakon toga je potrebno izrezati višak – ne zaboravite da ostavite barem 2 milimetra linije, jer to može da zaštitite vaš sajt od klizanja, kao i ne dati mu spontano doći labav. morm1

To je sve što je svezan мормышку na leske. Kao što ste mogli primjetiti, da se vežu мормышку bez ušica pokazalo se vrlo lako, tako da, ako se sve radi po uputama posebne poteškoće ne bi trebali imati.

S uha

1097317

Naravno, postoji mnogo načina kako se vežu мормышку s uha na leske. Razmislite ih više.

Čvor «Klinču». On se koristi za мормышек s uha vertikalnog plana. On je vrlo raširena i popularna ribara po svojoj jednostavnosti.

Redoslijed radnji je:

 • продеть linija u prorez;
 • napraviti 4-5 okretaja oko glavne linije, pri čemu se prva petlja mora ostati slobodan;
 • preskočiti na kraj linije u ovu petlju;
 • u formirana petlju da se povuče;end;
 • dobro stegnite čvor i obrezati višak liniju.

Za мормышек s uha tipa «kap» i tako dalje, stane u sljedećem mjestu:

 • продеть linija u oči, onda je napraviti petlju i vratiti ga u otvor;
 • napraviti nekoliko okretaja oko podlaktice (najmanje 5);
 • imati kraj linije u petlji;
 • dobro stegnite čvor, a suvišno treba odrezati.

Rezultat izvršenja tih radnji, kao što se može primjetiti, da se vežu мормышку s uha na leske, ugriz.

Na što treba obratiti pozornost?

Odabirom мормышку, treba obratiti pažnju na to, koju vrstu spinners će vam više od svega:

 • насадочная;
 • безнасадочная.

Kao što je prethodno rečeno, безнасадочные мормышки privlače igre, a насадочные – mamac, pa treba odabrati upravo onu opciju koja vam najviše odgovara. Način postavljanja mamac također treba odabrati u zavisnosti od toga: s uha мормышка ili bez njega.

Također vrijedi spomenuti da su mnogi ribari preporučuju prije nego što zategnuti čvor, malo navlažiti ga da je više izdržljiv. Nadamo se da će, čitajući ovaj članak, možete jednostavno izabrati za sebe мормышку, kao i dobro pričvrstite ga na leske.

Понравилась статья? Поделиться с друзьями:
Добавить комментарий

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: